Mazda 323 BG BP '94
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yYqhg9spjfU[/youtube]
Przypadek w filmie pasuje do Twojego opisu
Przypadek w filmie pasuje do Twojego opisu
- Od: 21 lis 2014, 00:27
- Auto: Mazda 323f BA, 1.8, '95
No przyznam że zachowuje się właśnie tak. Nie wiem w jaki sposób znaleźć konkretny aparat zapłonowy pod ten silnik. Przy zakupie go nie miałem i stąd ten problem.
- Od: 28 sty 2016, 14:20
- Auto: Mazda 323 BG BP '94
Po numerach na aparacie
ALe mozesz stary rozebrac wyczyscic i moze akurat polączka przejdzie jesli nie, no to albo cewke kupic nową albo uzywany aparat.
Bledy sprawdzało??
Bledy sprawdzało??
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
No ten który jest obecnie w aucie to ten z poprzedniego 1.6, jeśli mam już zakupić to chciałbym ten dedykowany do BP ka. A jeśli chodzi o błędy to (ekhm) nie mam diody xD nie no, muszę nabyć na wypadek w xD
Aparat wymieniony, co nie dało zamierzonego rozwiązania problemu. Zaraz potem chciałem sprawdzić czujnik płynu chłodzącego, tego który podaje info do kompa, ale o dziwo nie był w ogóle podłączony o.O Szybki telefon i okazało się że tym sie musiała miedzy innymi różnić wiązka. Stąd niby wzieły się obroty rzędu 1000/min. na jałowym, gdyż silnik cały czas pracuje na wtrysku. Mam nadzieje że nie myle pojęć, ale problemem przy nie odpalaniu na ciepłym są zalane świece a nie temperatura. Chciałbym wiedzieć skąd puścić przewód do tego czujnika ale w związku z brakiem tej wiedzy, w tygodniu ktoś to spróbuje ogarnąć. Także cały czas coś.
skontaktuj się z kimś co ogarniał swapy w bg bo możesz szukać przyczyny do usranej śmierci a hajs z portfela będzie uciekał.
Nie ma mechaników wszech wiedzących a wszystko twoim kosztem 
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Zrobione, przyczyną było to o czym wspomniałem wcześniej. Poprowadzenie przewodu do czujnika rozwiązało sprawę. Teraz można odsapnąć.
Blachą zajmę się zdecydowanie później.
pawcio1017 napisał(a):Przepływka? Czujnik temperatury?
Bartsan napisał(a): Poprowadzenie przewodu do czujnika rozwiązało sprawę. Teraz można odsapnąć.![]()
Czyli trafiłem?

Tak jest
Przyznam że zaraz po tym jak odpadł aparat, wróciłem do tematu bo utkwiło mi w pamięci że o tym wspominałeś 
Gazu jeszcze nie podpiąłem i wstrzymam się troszkę. Jakoś czuje że by cierpiał z tego powodu.
Gazu jeszcze nie podpiąłem i wstrzymam się troszkę. Jakoś czuje że by cierpiał z tego powodu.
Sory ze sie wepcham tam w temat ale widze ze duzo wiedzy masz po tym swapie ;p wiesz może czy półosie pasują z 1.6 do 1.8gt? Bo moje to juz sie rozlatuja a do gt nie idzie nigdzie dostać...
- Od: 8 cze 2016, 23:23
- Auto: Mazda 323 BG GT
Dzięki za pomoc
To zostaje mi czekać aż ktoś będzie chciał sprzedać :/
- Od: 8 cze 2016, 23:23
- Auto: Mazda 323 BG GT
Pytaj, popatrz też na olx lub allegro. Pojawiają się czasem smaczki.
A u Madzi, po staremu. Rozlicza się jeszcze z operacji.
Na co dzień sprawuje się bez zastrzeżeń, przeszła przegląd, dostała nowy wydech, po znajomości w prezencie
Jednak podczas przyspieszania, odczuwam jak by niedostatek mocy, wkręca się mniej żwawo na obroty, na 1, na pozostałych biegach przy jednostajnym dodawaniu gazu, czuć jak chce rwać się do przodu ale coś nie daje jej sie wykazać. Takie delikatnie odczuwalne spadki we wkręcaniu się na obroty. W poniedziałek zajrzę do filtra powietrza. Przyznam się że nie wiem w jakim jest stanie. A jako że każdy z nas lubi oglądać zdjęcia to zostawię coś z ostatniej przygody. Chcieć a nie móc, teraz znam to uczucie
Ciągnik, czerwony, był bardzo pomocny tego dnia 
A u Madzi, po staremu. Rozlicza się jeszcze z operacji.
Na co dzień sprawuje się bez zastrzeżeń, przeszła przegląd, dostała nowy wydech, po znajomości w prezencie
A jak Ty te podkładki pod tablice zmontowałes?

Co w nich złego
Dla mnie i tak jest spoko ;D
Wciska sie ta ? xD
Wciska sie ta ? xD
bez komentarza 

VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen