Mazda 323 BG B6 91' TWR
Ja coś wykombinuje jeszcze
Na razie najważniejsze są sprawy techniczne oraz kosmetyka. 
A właśnie... nie mogę zamknąć szyby od strony pasażera. Już może o tym kiedyś wspominałem. Przekasza się, tzn gdyby patrzeć na nią ze środka to przy podnoszeniu obraca się w prawo. Trzeba jedną ręką przytrzymać szybę żeby szła prosto a drugą kręcić korbką. Czyżbym miał prowadnicę do wymiany?? Myślałem, że coś jest poluzowane, ale rozebrałem drzwi i wszystko jest w porządku.
Filtry oleju kupione. Dwa
Będzie na zapas, oryginalne jeszcze od poprzedniego właściciela 
A właśnie... nie mogę zamknąć szyby od strony pasażera. Już może o tym kiedyś wspominałem. Przekasza się, tzn gdyby patrzeć na nią ze środka to przy podnoszeniu obraca się w prawo. Trzeba jedną ręką przytrzymać szybę żeby szła prosto a drugą kręcić korbką. Czyżbym miał prowadnicę do wymiany?? Myślałem, że coś jest poluzowane, ale rozebrałem drzwi i wszystko jest w porządku.
Filtry oleju kupione. Dwa
- Od: 3 lip 2011, 00:57
- Auto: 323 1.6 16v TWR
Jak Ci się przekasza szyba to na 90% prowadnice. Chyba że się poluzowała śruba na mechaniźmie w miejscu gdzie jest przymocowana szyba.
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
pawcio1017 napisał(a):Krzyż napisał(a):
Niezłe HC no nie?![]()
,
EDIT:
Wczoraj sprawdzilem tez vmax... 170 tylko i ani grama wiecej
W końcu to tylko 1.6...Ale w sumie to dośc mało jak na taką masę. U mnie w 1.3 8v przy 150 jeszcze był zapas i chciała troche więcej tyle że strach
Moja 1,3 16V 180km/h i powolutku jeszcze przyśpieszala ale prostej dalej zabrakło
Regeneracja DPF........info PW
grubość nowej tarczy – 9mm, grubość minimalna – 7mm
Dla przednich jest inaczej jak by coś 

Krzyż napisał(a):Przednie mam na szczęście w dobrym stanieGorzej właśnie z tylnymi.. zamiast rantu na obwodzie jest węższa niż w środku
Poza tym klocek nie łapie całej powierzchni.
Kwestia tylko ile cie bedzie kosztować przetoczenie i czy to są jakieś firmowe tarcze? Bo jak nie, to chyba w podobnej cenie wyjdzie ci kupic nowe zamienniki (o ile są dostępne)?

pawcio1017 napisał(a):Kwestia tylko ile cie bedzie kosztować przetoczenie
Za darmoche raczej, bo pewnie na naszym szkolnym warsztacie
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Eklerek323f napisał(a):pawcio1017 napisał(a):Kwestia tylko ile cie bedzie kosztować przetoczenie
Za darmoche raczej, bo pewnie na naszym szkolnym warsztacie
No chyba że

Chciałbym chociaż takie zimowe na lato
Ładnie, ładnie. Zderzak pokleiłeś?

Który odcień doradzicie? Drzwi na light black a reszta black, czy drzwi black i tył super dark black??
I tak majac folie z przodu beda problemy i tak wiec nie patrze w sumie na odcien przyciemnienia, tylko na to zeby ladniej sie prezentowalo.
Nie kupuj tej gównianej folii. Jeśli już to zainwestuj w lepszą –>
http://moto.allegro.pl/wysokiej-klasy-f ... 69604.html Ja kupowałem u niego i polecam, lepiej wydać więcej a mieć lepszy efekt. Ta tania folia to nawet nie jest termokurczliwa.

www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Cukierek, ta też może być?
http://moto.allegro.pl/nowosc-folia-do- ... 68580.html
http://moto.allegro.pl/nowosc-folia-do- ... 80347.html
Nie widzę różnicy pomiędzy dwoma oprócz tego, że ta jest czarna a ta co podałeś "bezbarwna".
Też będzie dobra? Bo wiadomo, 20zl tańsza, ja i tak chce czarne, a skoro nie ma różnicy to po co przepłacać
Ogółem termokurczliwa to dobry pomysł, zapomniałem o tym.

Nie widzę różnicy pomiędzy dwoma oprócz tego, że ta jest czarna a ta co podałeś "bezbarwna".
Też będzie dobra? Bo wiadomo, 20zl tańsza, ja i tak chce czarne, a skoro nie ma różnicy to po co przepłacać
Ogółem termokurczliwa to dobry pomysł, zapomniałem o tym.