Mazda 323F BJ ZL 99r. reaktywacja....
Jeżeli się nie mylę to widziałem kilka dni temu na Męczenników Majdanka. Mazda prezentuje się bajerancko
Pozdrawiam
- Od: 10 gru 2010, 14:55
- Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2000r.
moje strony tam mieszkam mniej więcej więc także pewnie to ja, w sumie sporo bj się zrobiło w lbn ostatnio. I dzięki za
komplement
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
- Od: 10 gru 2010, 14:55
- Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2000r.
o widzisz to trzeba będzie się zintegrować...
witam ponownie w moim wątku
jako, że zima za oknem w pełni
1)skończyłem montaż tweeterów w aucie efekt taki sobie w sumie ale jest poprawa delikatna wysokich tonów
2) zamontowałem listwę led w bagażniku 27 diod robi robotę w nocy można nawet igłę wypatrzeć w bagażniku listwa przyklejona jest do półki a przewód zamontowany na złączkach konektorowych więc półkę można bez problemu zdemontować
3) wziąłem się za renowacje moich letnich alusów, które mają zjechane ranty i ogólnie lakier z nich trochę odpada wiec zapadła decyzja polerka, po wstępnym tarciu lakier odchodzi ale zabawy jest na parę dni x 4 felgi = masakra
ale mam nadzieję że bedzie lepiej 
jako, że zima za oknem w pełni
1)skończyłem montaż tweeterów w aucie efekt taki sobie w sumie ale jest poprawa delikatna wysokich tonów
2) zamontowałem listwę led w bagażniku 27 diod robi robotę w nocy można nawet igłę wypatrzeć w bagażniku listwa przyklejona jest do półki a przewód zamontowany na złączkach konektorowych więc półkę można bez problemu zdemontować
3) wziąłem się za renowacje moich letnich alusów, które mają zjechane ranty i ogólnie lakier z nich trochę odpada wiec zapadła decyzja polerka, po wstępnym tarciu lakier odchodzi ale zabawy jest na parę dni x 4 felgi = masakra

Kolego używałem kiedyś taki fajny specyfik – malowałeś taką gęstą mazią, czekałeś 5 minut i lakier sam sie łuszczył i zrywało się go płatami. Jak byś był zainteresowany to wal do mnie na PW to poszukam w piwnicy i Ci podam nazwe – znacznie by Ci to ułatwiło prace i potem nie masz tylu rys do polerki
Bo tak to Ci zimy zabrankie na skrobanie 

Pytanko do założyciela tematu odnośnie kraksy na światłach. Czy w takiej sytuacji (stoisz, ktoś w ciebie wjeżdża, ale siłą rozpędu ty wjeżdżasz w stojącego przed tobą) obowiązuje zasada, że z twojego OC opłacane są szkody w samochodzie przed tobą? Ktoś mi kiedyś tak mówił, żeby zachowywać odstęp na światłach na wypadek takiej sytuacji. Wiem, że gość przed tobą miał hak więc może akurat jemu nic się nie stało, ale pytam ogólnie: czy w takiej sytuacji traci się zniżki?
- Od: 13 maja 2011, 15:57
- Auto: Mazda 323 BG GTX '90
Focus MK1 1.8 TDDi '00
Fedor napisał(a):Pytanko do założyciela tematu odnośnie kraksy na światłach. Czy w takiej sytuacji (stoisz, ktoś w ciebie wjeżdża, ale siłą rozpędu ty wjeżdżasz w stojącego przed tobą) obowiązuje zasada, że z twojego OC opłacane są szkody w samochodzie przed tobą? Ktoś mi kiedyś tak mówił, żeby zachowywać odstęp na światłach na wypadek takiej sytuacji. Wiem, że gość przed tobą miał hak więc może akurat jemu nic się nie stało, ale pytam ogólnie: czy w takiej sytuacji traci się zniżki?
Ktoś CI bajek naopowiadał kolego

dokładnie tak jak mówi Paweł stałem od gościa dobre 2 metry więc z jakiej okazji mam bulić i tracić zniżki za to, że w wyniku kolizji (tak mnie [tiiit], że spokojnie pokonałem te 2 metry) nadziałem się na jego haka gościowi z przodu nic nie było, ale miał już pęknięty zderzak więc poradziłem mu, żeby zgłosił to do niebieskiego to i jemu przy okazji na zderzak z oc rzucą i tak zrobił i bez problemu było
a Tak na marginesie jak jest Karambol na autostradzie jakieś 50 aut to jest wesoło dopiero dociekać co i jak i z czyjej winy
a Tak na marginesie jak jest Karambol na autostradzie jakieś 50 aut to jest wesoło dopiero dociekać co i jak i z czyjej winy
smarujesz fegi scansolem, srodek do usuwania farby , kupisz np w castorami, czekasz 15 min. Potem szpachelka lub gabka szorujesz az zauważysz ze wiecej farby nie schodzi. I tak powtarzasz ten proces do skutku jak bedziesz mial same gole aluminiumum. Następnie papiery w dlon i jazda z polekra, pozdro
-
Pyton162
Pyton dzięki za radę
Jednak zaniechałem polerki felgi będą malowane nie wiem jeszcze na jaki kolor...
Z tego co zauważyłem czyszcząc alusa to był już on malowany z tyłu znalazłem zacieki, więc zdarłem starą farbę trochę warstw było
Nie wiem co za holender jeździł moją mazdą ale ranty ładnie przytykał
na szczęście szlifierka z papier ściernym zrobiła robotę i podrównała ranty może nie wyszło pro ale jest lepiej niż było
a to 3 fotki z prac ostatnia to aktualny stan po nałożeniu podkładu:
przed:

zdarty rant:

pomalowane podkładem:

jak skończę renowację zapodam foty z ostatecznym efektem i mile widziane sugestie koloru, które podpasują pod mój lakier

Jednak zaniechałem polerki felgi będą malowane nie wiem jeszcze na jaki kolor...

Z tego co zauważyłem czyszcząc alusa to był już on malowany z tyłu znalazłem zacieki, więc zdarłem starą farbę trochę warstw było
Nie wiem co za holender jeździł moją mazdą ale ranty ładnie przytykał
na szczęście szlifierka z papier ściernym zrobiła robotę i podrównała ranty może nie wyszło pro ale jest lepiej niż było

a to 3 fotki z prac ostatnia to aktualny stan po nałożeniu podkładu:
przed:
zdarty rant:
pomalowane podkładem:
jak skończę renowację zapodam foty z ostatecznym efektem i mile widziane sugestie koloru, które podpasują pod mój lakier

CO do koloru to ja bym nie kombinował i do Twojej ciemnej poasują tylko jakieś ładne srebrne – typowe 

Radex myślałem o czymś takim, ale mam taki zestaw kolorów na zimowym set upie na bbsach fajnie wygląda, ale na lato chyba jednak będzie klasycznie czyli sreberko lub oczojebny pomarańcz...
mały up...
jedna felga done

odnowiona za pomocą produktów firmy car rep podkład w spreju oraz lakier od felg również w spraju
dla czepialski od razu odp że te biały nalot na oponie to nie lakier
oraz 2 mod o którym wcześniej pisałem już ale teraz fotorelacja:
montaż listy led zamiast tradycyjnej lampki bagażnika (27 diod) lista mocowana do półki dzięki czemu diody rozświetlają cały bagażnik jasnym światłem, a dzięki konektorom wsuwkowym, demontaż półki nadal jest możliwy

a tak to świeci (zdjęcie robione w nocy aparatem bez lampy)

jedna felga done

odnowiona za pomocą produktów firmy car rep podkład w spreju oraz lakier od felg również w spraju
dla czepialski od razu odp że te biały nalot na oponie to nie lakier

oraz 2 mod o którym wcześniej pisałem już ale teraz fotorelacja:
montaż listy led zamiast tradycyjnej lampki bagażnika (27 diod) lista mocowana do półki dzięki czemu diody rozświetlają cały bagażnik jasnym światłem, a dzięki konektorom wsuwkowym, demontaż półki nadal jest możliwy
a tak to świeci (zdjęcie robione w nocy aparatem bez lampy)
Co do felg to proponuje środek w kolor auta a rant na biało
Radziu też dobrze prawi z ta opcją. Postaraj się za maskować te kable bo drażni to oko 

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Szyman napisał(a):Powiedz mi, jak doprowadziłeś instalację pod oświetlenie bagażnika?
z fabrycznej lampki, po lewej stronie bagażnika aktualnie jest wymontowana i w jej miejsce powędruje gniazdo 12V i wtedy pociągnę inastalkę od aku
Erastotenes napisał(a):Postaraj się za maskować te kable bo drażni to oko
te głośniki to nie mój twór w sumie dogorywają wiec wypadną stamtąd i problem kabli zniknie a kable od ledów tez będą inaczej puszczone będzie rynienka na kabel i wszystko będzie ładnie i cacy tylko nie mam na to czasu bo uczelnia i czas sesji się zbliża
Erastotenes napisał(a):Co do felg to proponuje środek w kolor auta a rant na biało
fele zostają srebrne zimowe mam w wersji silver&black