Mazda 323F BA Z5 95r Touring Kit A-Spec
Piękna Madzia! Jak dla mnie nic dodać nic ująć
Powodzenia w modach 
- Od: 7 sie 2013, 12:28
- Auto: Mazda 323f 95r 1.5 16v
Odświeżamy temacik bo troszkę się pozmieniało
Ostatnio walczyłem pół dnia z wymianą osłony przegubu, z jedną śrubą walka trwała 1,5h
stąd tyle czasu zabawę zakończyłem przed zmrokiem z latarką w ręku
został jeszcze amortyzator do założenia, który jeszcze czeka na osłony i odboje, (Pawcio liczę na pomoc z Twojej strony) . Co do modów to pomalowałem na czarno pokrywę zaworów i jako, że kieruję się stroną JDM to przyszły długo oczekiwane halogeny, które potraktowałem żółtym akcentem
Co do dalszych modów pozostawię tajemnicą ...
To może zarzucę fotem 

Z kolegą z cento

Z kolegą z cento

silniczek na razie też mam tak odczyszczony ;D a pod koniec miesiąc mam zamiar pomalować też pokrywę zaworów tylko na czerwono
widzę stożek też
ja myśle nad jego zamontowaniem tylko nie wiem czy tak jak Ty masz kolego bedzie i jest ok wszytsko?;> bo oryginalny wciąga powietrze na dole przy blotniku z tego co wiem
widzę stożek też
- Od: 23 lip 2013, 18:22
- Auto: Mazda 323f
1997r.
1.5 16V
Widać że coś się dzieje w temacie. Halogeny jak najbardziej na plus
jak będę w Olsztynie to dam ci znać 

Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Jeśli chodzi o dolot będzie przerabiany zaraz, za zderzakiem i modzenie z chwytakiem cold air 
Co do engine, nie jest wgl. wysprzątane .
caroleck daj wcześniej znać myślę, że trzymasz dalej dla mnie mugena ?
Co do engine, nie jest wgl. wysprzątane .
caroleck daj wcześniej znać myślę, że trzymasz dalej dla mnie mugena ?
Nigdy nie podobały mi się zółte halogeny, ale baze masz dobrą teraz tylko dobre koło i w dół ją 
- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
Co do planów jeśli rozchodzi się o ten rok to, wydech po kącie wlatuje, muszę ogarnąć wyblakły plastik nad tylną szybą i tu mam dylemat co zrobić jakieś rady ? Niebawem zabieram się za konserwacje bitexem, z racji niedalekiej zimy :/
Ten wyblakły plastik nad tylną szybą można albo prysnąć na czarno i będzie jak nowy
albo w kolor nadwozia, po co zbędne czarne plastiki wozić 

wilusjdm napisał(a):został jeszcze amortyzator do założenia, który jeszcze czeka na osłony i odboje, (Pawcio liczę na pomoc z Twojej strony
Po południu pójde do garażu to przewale graty, zobacze co tam mam i dam Ci znać. Co do plastiku nad szybą – potraktuj opalarką, ewentualnie suszarką do włosów i czerń wróci

pawcio1017 napisał(a):Co do plastiku nad szybą – potraktuj opalarką, ewentualnie suszarką do włosów i czerń wróci
Taki trik zadziała ?
Dzisiaj Mazda dostała wąż chłodniczy co prawda używany, ale o niebo lepszy jak poprzedni sparciały i dziurawy, na koniec zalanie płynu chłodniczego . Jutro z rana zabieram się za konserwację podwozia .
aaa myślałem że sam bedziesz to wykonywał. A wujek bierze za taki zabieg??
Ostatnio edytowano 7 wrz 2013, 20:41 przez caroleck, łącznie edytowano 1 raz

jak tobie wyjdzie wszystko na cacy to może wpadne do Ciebie i u mnie zrobimy taki zabieg
jeśli bedziesz miał czas 
Dopisano 7 wrz 2013, 20:42:
jak tobie wyjdzie wszystko na cacy to może wpadne do Ciebie i u mnie zrobimy taki zabieg
jeśli bedziesz miał czas 
Dopisano 7 wrz 2013, 20:42:

Caroleck niebawem będę bliżej Ornety (bo chyba tam Cię znajdę ?), to za lece po mugena i możemy ugadać jakiś termin konserwacji
benq druciak+benzyna/rozpuszczalnik ekstrakcyjny+pędzel z 3l puszką bitgumy i piwko na zachętę
benq druciak+benzyna/rozpuszczalnik ekstrakcyjny+pędzel z 3l puszką bitgumy i piwko na zachętę