Dziś zostały przymierzone oponki ;p I jak zostanie wszystko założone to tak to będzie spasowane (Felgi nie są zniszczone tylko brudne od smaru ;p) Przód:
Tył:
Mam nadzieje że coś widać gdyż robione telefonem i po ciemku xD
No bo ciemnawo już na warsztacie było XD. 65 profil opony mialy być 55 ale za duża szpara a narazie nie obnizam bardziej ;p. Zdjęcia całości wrzuce jak już przyjdą zamówione oponki i na jakimś plenerze żeby widno było . Bo teraz przymierzalem tylko dwie opony od ojca żeby zobaczyć czy zmieści się taki profil :p
Oponki prawdopodobnie mi przywioza yokohamy albo falkeny tak ze siadzie spoko 185/65/R15 na 7j feldze ładnie siedzą
Dopisano 25 lut 2015, 21:44:
Gleba już jest, springi -50mm. Narazie nie ma kasy i opcji żeby wymodzic cos nizej a odrzuca mnie jak jest szpara między nadkolami a opona dlatego wolę ciut wyższy profil :p
Przymierzalem dziś 55 i 65 oponę. Wizualnie przód tył różnica nie zauważalna bok na wyższym profilu zdecydowanie na plus w stosunku do niższego profilu. Estetyczniej wygląda jak ledwo wchodzi palec a jak wchodzą trzy XD. Właśnie wizualnie obniża auto od boku a tak jak mowie na przodzie, tyle roznice ciężko zobaczyć bo to około 2cm które na boku robią różnice
Nie chce mi sie wierzyc , ze przy wyzszej oponie auto ma ta sama wysokosc... Kurde jutro zaloze ojca 185/65 zimowki i zmierze ile mam do ziemi na swoich a ile na tych. Pewnie bedzie stała jak kozica
Gdyby ladniej wyglądało na 55 to zamówił bym oponki 55. Poza tym 185 na 7j się trochę rozciąga co tez urywa parę mm z wysokości. Gdyby to była opona 195 albo 205 to wtedy kapa :p
Dopisano 25 lut 2015, 22:37:
Wiadomo ze dźwignal się z ten centymetr ale wizualnie się obnizyl. A centymetr to zauwazysz wizaulnie od przodu bądź tylu jak sobie miarkę przylozysz :p
Ostatnio edytowano 25 lut 2015, 22:50 przez chuck102, łącznie edytowano 1 raz
Nooo tez kurde czytam i nie bardzo kumam o co kaman przy 7" i tak juz opona sie rozjzdza, wiem o tym doskonale , leza u mnie zimowki dotz 7" 185/65 , ale nic nie sa nizsze od 6.5" 185/65 letnich do ojca opla.. Zrob zdjecia auta na rownej drodze lub parkingu ocenim A ja jutro i tak zaloze te zimowki zobacze czy tak wizualnie sie auto obniza
Zresztą mnie się ma podobać nie a jak przyjdzie czas na gwint to się opony i pewno kola też zmieni XD. Bo jak już miał bym ja opuścić drastycznie w dol to bym ją wrzucił na szeroka stal albo cos xD