Jak tam podsufitka,poka jakie foto
Mazda 323f BA Z5 '95 – "efka" by pawcio1017
Lantis 89 napisał(a):Sam malowałeś felunek?????
Jak tam podsufitka,poka jakie foto
felunek malowany przez znajomego, lakier cały sezon wytrzymał. Na jednej feldze tylko rant do poprawki mam bo przytarty lekko o krawężnik (ogarnie się przez zime) wiec bez większych strat się obyło
Podsufitka zrobiona, ogolnie jestem zadowolony z efektu tylko jeszcze pare poprawek i zastrzyków z kleju musze zrobić i dopiero chciałem sie pochwalić. A że czasu nie mam ostatnio wogóle to tak ucichło w temacie. Jutro moze znajde chwile to cykne tak, jak jest na razie
Ostatnio edytowano 14 gru 2012, 00:37 przez pawcio1017, łącznie edytowano 1 raz

Wrzucam obiecane fotki podsufitki ale jeszcze nie jest ona dopracowana (trzeba troche zastrzyków z kleju porobic i podkleić przy przedniej szybkie bo jednak ten materiał jest dużo sztywniejszy i grubszy niż był oryginalny)...
W trakcie prac:

Wygląd na chwile obecną:

Jakiś czas temu kupiłem też na zime gumowe dywaniki:

A propo zimy to dziś zmiana na zimowe obuwie (felgi stalowe z zimówkami odmalowane na czarny połysk). Przy tej okazji też zrobiony dziś będzie porządek z hamulcami (tzn. wymiana pocącego się cylinderka lewy tył oczywiście wraz z nowym przewodem miedzianym) Do tego wymiana płynu hamulcowego oczywiście
W trakcie prac:
Wygląd na chwile obecną:
Jakiś czas temu kupiłem też na zime gumowe dywaniki:
A propo zimy to dziś zmiana na zimowe obuwie (felgi stalowe z zimówkami odmalowane na czarny połysk). Przy tej okazji też zrobiony dziś będzie porządek z hamulcami (tzn. wymiana pocącego się cylinderka lewy tył oczywiście wraz z nowym przewodem miedzianym) Do tego wymiana płynu hamulcowego oczywiście

Podsufitka super wygląda
Lecz te dywaniki to porażka,wody to one ci nie zatrzymają, kilka groszy byś dołożył i miał byś ori do mazdy

Lecz te dywaniki to porażka,wody to one ci nie zatrzymają, kilka groszy byś dołożył i miał byś ori do mazdy
-
Lantis 89
Nie chciałem korytek bo bardzo mi sie nie podobają. Te dywaniki nie są idealne ale kosztowały tylko wspomniane "pare groszy" które miałbym dołożyć do ori więc w razie czego nie będzie żal wyrzucić
Przedwczoraj tak jak wspominałem zmieniony został płyn hamulcowy i cylinderek. Dziś Mazde czeka mała lakiernia czyli powalcze z zaprawkami z racji tego, że lakier dorobiony już z miesiąc temu jak nie lepiej i ciągle leży a zima coraz bliżej...
Przedwczoraj tak jak wspominałem zmieniony został płyn hamulcowy i cylinderek. Dziś Mazde czeka mała lakiernia czyli powalcze z zaprawkami z racji tego, że lakier dorobiony już z miesiąc temu jak nie lepiej i ciągle leży a zima coraz bliżej...

Dawno nic nie pisałem chociaz w sumie żadne konkretne zmiany nie zaszły. Mazda jeździ obecnie na setupie "witaj zimo"
(czyli zimówki na 14" stalówkach). Ponadto troche zaniedbana pod względem czystości (postaram sie jutro umyć i może jakiś wosk). W planach jest też w końcu ogarnięcie o co chodzi z niedziałającym zegarkiem i naprawienie podgrzewania tylnej szyby bo w ostatnich dniach zaczęłoby się przydawać
Przydałoby sie też dokończenie w 100% podsufitki chociaż "na łeb nie leci" więc może odłoże to na wiosne
Jako że zbliżają sie święta pomyślałem, że dobrym prezentem będzie dla niej końcówka wydechu. Co byście polecili?
(oczywiście coś skromnego, nie rzucającego się w oczy – czyt. nie rynna
)

Oryginalna z 1.8?Troszke większa od tych z Z5 ale nie rynna:)Chyba ze wolisz coś typu ulter.A co do podsufitki to zobaczysz ze w zimowe wieczory z nudów Ci się zechce dokończyc prace przy niej:)
"Pal gumę a nie dusze.."
- Od: 10 lip 2012, 00:02
- Auto: Mazda 323f BA,Z5,95r

Ja taką miałem i fajnie to wyglądało
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Ostatnio edytowano 8 gru 2012, 16:37 przez kamil_d91, łącznie edytowano 1 raz
"Pal gumę a nie dusze.."
- Od: 10 lip 2012, 00:02
- Auto: Mazda 323f BA,Z5,95r
kamil_d91 napisał(a):albo ta ultera za ta samą kase a firma bardziej powiązana z JDM
Ulter z jdm? Chyba Ci się coś pomieszało

- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
W BGtce miałem chyba takiego ulterka i całkiem przyzwoicie to wyglądało:

W sumie nie zwracałem nigdy na to uwagi, wydawałoby mi się że raczej nie widać sposobu montażu bo jest pod zderzakiem. Ale jak dobrze pamiętam to w BGtce miałem przyspawana więc i teraz nie będzie problemu przyłapać. Spodobała mi sie w sumie ta druga Ultera. Chyba sie w koncu na taką skusze bo obecna oryginalna, cienka, stercząca rurka wydechu bardzo mnie drażni

Radex napisał(a):hahaha![]()
jak kupujesz końcówkę na tłumik to nie kupuj przykręcanych! to brzydko wygląda. kup do wspawania i niech Ci ktoś to chyci będzie o WIELE ładniej.
W sumie nie zwracałem nigdy na to uwagi, wydawałoby mi się że raczej nie widać sposobu montażu bo jest pod zderzakiem. Ale jak dobrze pamiętam to w BGtce miałem przyspawana więc i teraz nie będzie problemu przyłapać. Spodobała mi sie w sumie ta druga Ultera. Chyba sie w koncu na taką skusze bo obecna oryginalna, cienka, stercząca rurka wydechu bardzo mnie drażni

Polecam. Firmy buzzer.poszukaj na google.mam w bj kolor black chrome i nawet fajnie gada.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Po ostatnich mrozach coś zaczęło walić z tyłu w zawieszeniu na dziurach (wydaje mi sie że szczególnie prawe koło). Pewnie znowu trzeba $ szykować... 

Co do stukania... Wstępna diagnoza – amorki z tyłu do wymiany. Wali tylko przy duzym mrozie (tak jakby amor zamarzał) a w cieplejsze dni cisza. Zobaczymy co wyjdzie na przegladzie w marcu, chyba ze zmienie je predzej... Przedwczoraj przeczyscilem i nasmarowalem zaciski hamulcowe z przodu. Zakupilem też od kolegi artmanbdg zegarek z panelem z przyciskami (zegarek nie łączył a przycisk ogrzewania tylnej szyby nie działał) oraz przełącznik zespolony (tzw. "pająk") ze względu na uszkodzony w moim włącznik pozycyjnych. Może jutro zabiore sie za wymiane
Ogólnie od sierpnia Mazda w moich rękach zrobiła 10k km praktycznie bez żadnej poważnej awarii. Oby tak dalej
Przy tej okazji chciałem życzyć wszystkim wesołych świąt i równie bezawaryjnej jazdy w nowym roku 
Ogólnie od sierpnia Mazda w moich rękach zrobiła 10k km praktycznie bez żadnej poważnej awarii. Oby tak dalej

Przejrzałem temat
kolor oraz dobór felg do tego koloru nadwozia naprawdę świetnie się komponują. Zawsze pod uwagę brałem kolor Biały, czarny i czerwony, chociaż te dwa pierwsze ciężko w czystości utrzymać, a ten ostatni podobno płowieje 

-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
pawcio1017 napisał(a):Co do stukania... Wstępna diagnoza – amorki z tyłu do wymiany. Wali tylko przy duzym mrozie (tak jakby amor zamarzał) a w cieplejsze dni cisza. Zobaczymy co wyjdzie na przegladzie w marcu, chyba ze zmienie je predzej... Przedwczoraj przeczyscilem i nasmarowalem zaciski hamulcowe z przodu. Zakupilem też od kolegi artmanbdg zegarek z panelem z przyciskami (zegarek nie łączył a przycisk ogrzewania tylnej szyby nie działał) oraz przełącznik zespolony (tzw. "pająk") ze względu na uszkodzony w moim włącznik pozycyjnych. Może jutro zabiore sie za wymiane![]()
Ogólnie od sierpnia Mazda w moich rękach zrobiła 10k km praktycznie bez żadnej poważnej awarii. Oby tak dalejPrzy tej okazji chciałem życzyć wszystkim wesołych świąt i równie bezawaryjnej jazdy w nowym roku
jak będziesz kupował amorki na tył to bierz SRLy z allegro. Dobrze się sprawują i dobra cena.
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Piotr89 napisał(a):Przejrzałem tematkolor oraz dobór felg do tego koloru nadwozia naprawdę świetnie się komponują. Zawsze pod uwagę brałem kolor Biały, czarny i czerwony, chociaż te dwa pierwsze ciężko w czystości utrzymać, a ten ostatni podobno płowieje
Też brałem pod uwage biały, ale odpuściłem. Z czarnego jestem mega zadowolony i tak jak już wspominałem rzucają sie w oczy jak na takie zwyczajne koło

caroleck napisał(a):pawcio1017 napisał(a):Co do stukania... Wstępna diagnoza – amorki z tyłu do wymiany. Wali tylko przy duzym mrozie (tak jakby amor zamarzał) a w cieplejsze dni cisza. Zobaczymy co wyjdzie na przegladzie w marcu, chyba ze zmienie je predzej... Przedwczoraj przeczyscilem i nasmarowalem zaciski hamulcowe z przodu. Zakupilem też od kolegi artmanbdg zegarek z panelem z przyciskami (zegarek nie łączył a przycisk ogrzewania tylnej szyby nie działał) oraz przełącznik zespolony (tzw. "pająk") ze względu na uszkodzony w moim włącznik pozycyjnych. Może jutro zabiore sie za wymiane![]()
Ogólnie od sierpnia Mazda w moich rękach zrobiła 10k km praktycznie bez żadnej poważnej awarii. Oby tak dalejPrzy tej okazji chciałem życzyć wszystkim wesołych świąt i równie bezawaryjnej jazdy w nowym roku
jak będziesz kupował amorki na tył to bierz SRLy z allegro. Dobrze się sprawują i dobra cena.
Dzięki za rade Karol