Mazda 323F Sportive BJ FS 02' Czarnulka – REANIMACJA str. 6 :D
Wolę wersje letnią

ja też ale zimę trzeba się przemęczyć 
i tak żle nei jest, lepiej tak niż na stalówkach
co do szyb to na tym zdjęciu faktycznie to bije w oczy, ale przodu nie przyciemnię bo mi znając moje szczęście zaraz będzie dowodzik do odbioru w urzędzie
i tak żle nei jest, lepiej tak niż na stalówkach
co do szyb to na tym zdjęciu faktycznie to bije w oczy, ale przodu nie przyciemnię bo mi znając moje szczęście zaraz będzie dowodzik do odbioru w urzędzie
z tymi szybami to jest trochę porąbane. Prawo jest dziwnie skonstruowane.... A same szyby w sobie mają 70% przepustowości światło czego podczas słonecznego dnia nie widać niestety....
w mazdzie nie mierzyłem, ale w poprzedniej hondzie miałem właśnie piecowo lekko przyciemniane fabrycznie i miały 73% przepuszczalności i wychodziło że bezbarwna folia (taka przeciw włamaniowa) przyciemnia 5% i by było juz źle, wprawdzie nikt by tego raczej nie mierzył bo oni sprawdzają takie co odrazu widać że nie spełnia warunków ale... nie można 
myślałem czy nie przyciemnić lekko przednich ale to i tak zaraz się trafi patrol który sprawdzi i dowód idzie
, do tego teraz ciężko z przeglądem za tzw. flaszke jeżeli chodzi o szyby – boją się bo to widać od razu. znajomy z innymi przeglądami nie miał problemów a ostatnio właśnie za szyby zabrali dowodzik i musiał zrywać bo nawet jego kolega powiedział że mu nie zrobi przeglądu bo boją się i za szyby to nie przejdzie... wydech, światła i inne głupoty to ok, ale za szyby nie :/
myślałem czy nie przyciemnić lekko przednich ale to i tak zaraz się trafi patrol który sprawdzi i dowód idzie
uważam że takie lekkie przyciemnianie ok do 20% przednich bocznych powinno być legalne np. podczas jazdy w słoneczne lato w trasie przydało się aby były ciemne bo słonce by tak nie męczyło kierowcy . Żadna klima nie da rady jak na zewnątrz jest +35 st. w cieniu o słońcu nie wspomnę ...
w USA nie maja takich problemów i żyja... tam koła mogą wystawać i metr poza obrys samochodu, szyby wszystkie mogą być przyciemnione i jakoś nikt nic z tego nie robi... tylko u nas taki rygor :/
ale co zrobisz...
20%... policja powie że fakbrycznie masz 20% i ma racje :/
a szkoda mi kasy wywalić na przednie szyby jak zaraz złapia i trzeba zrywać :/
dlatego niech bedzie tak jak jest
dobrze że choć z tyłu nic nie razi 
ale co zrobisz...
20%... policja powie że fakbrycznie masz 20% i ma racje :/
a szkoda mi kasy wywalić na przednie szyby jak zaraz złapia i trzeba zrywać :/
dlatego niech bedzie tak jak jest
Nasze prawo jest tak porypane jak nasz kraj.... Wszystko o d.. potłuc.Nie bez powodu mówią o nas że jesteśmy 100 lat za murzynami hehe Ja też się zastanawiam nad przyciemnieniem szyb u siebie... ale ja chciałbym jednym odcieniem wszystkie bo by się tak zgrywało i nie wiem czy wywalać kasę...

Masz rację nie będzie Ci się tak grzał samochód w środkubikus napisał(a):dobrze że choć z tyłu nic nie razi
Nie fart
Na allegro jest 2 lub 3 6mps z przyciemnionymi wszystkimi szybami i ładnie to wygląda więc chyba można ....
Konrado: Wszystko można, jechać bj sportive 210km/h też można (sprawdzałem
) ale jak złapia to kosztuje to 500zl i 10pkt 
możesz zdemontować światła żeby był lżejszy i miał zimny dolot – też można
hehe tylko jak sie trafi Pan Policjant to wtedy – nie można
a mi szkoda wywalic kasy na coś to przy odpowiednim braku szczęscia będzie musiało być szybko zdemontowane
możesz zdemontować światła żeby był lżejszy i miał zimny dolot – też można
hehe tylko jak sie trafi Pan Policjant to wtedy – nie można
a mi szkoda wywalic kasy na coś to przy odpowiednim braku szczęscia będzie musiało być szybko zdemontowane
hehe ja też sprawdzałem i rzeczywiście można 210km/h
Teraz mandaty się zaostrzyły a ja mając 11 pkt nie sprawdzę czy można mieć boczne szybki przyciemnione 
ale za szyby nie masz pkt, mogą dać 200zł mandatu i zabrać dowód, chyba ze przy nich zerwiesz to moga puscic bez niczego 
co do 210 to spokojnie, myśle że na długiej prostej można i więcej
co do 210 to spokojnie, myśle że na długiej prostej można i więcej
Za szyby nie ale wiesz różnie bywa. Zawsze można się na coś uprzeć
Zresztą po 24pkt wygram rower jak coś

andrzej-w napisał(a):folia po taniosci...juz przebija fioletem, w dobrej markowej folii nie ma o tym mowy!

nie ma co oszczędzac na takich rzeczach bo później dokłada się dwa razy do interesu.
No ja też zamierzam na wiosnę moje tyle szybki trochę ściemnić
A co do nagłośnienia to seryjne jest nie takie złe
zwłaszcza że dawanie z tyły głośników dodatkowych na półce to już nie jest topowe 

A co do nagłośnienia to seryjne jest nie takie złe

gutek_wrb napisał(a):A co do nagłośnienia to seryjne jest nie takie złe zwłaszcza że dawanie z tyły głośników dodatkowych na półce to już nie jest topowe
seria cos tam gra, ja wprawdzie mam rainbow z przodu ale za to radio nie daje rady ich zasilić, wzmak by się przydał
a co do grania... jak sie przesiadłem z accorda w którym grało BOSE 4+sub to ... mazda nie gra w ogóle... niestety :/
A sprawdź w maździe w której jest nagłośnienie Bose 
bose montuje w mazdach, audi, hondach, niektórych mercedesach – w tych samochodach slyszalem i biorac pod uwage mniej wiecej jeden rocznik (załóżmy 2002) to mazda moim zdaniem brzmi słabo, honda niezle a audi wymiata 
w mazdzie 6 kolegi jest bose i gra niegłupio ale moje w hondzie grało lepiej,
no ale porównując do tego co dawali w BJ to kazde BOSE wymiata poprostu
w mazdzie 6 kolegi jest bose i gra niegłupio ale moje w hondzie grało lepiej,
no ale porównując do tego co dawali w BJ to kazde BOSE wymiata poprostu
W audi BOSE spotkałem i Hondzie ale w Mercedesach to chyba inna firma montuje nagłosnienie coś mi się wydaje
A tak przy okazji pochawalę się że mogę w sowim radyjku już filmy oglądać
Nie podłączyłem jedego kabelka do masy i nie miałem obrazu