Mazda 323 BG B6 91' TWR
Kolego podrzuć jakieś nowe fotki Madzi – jest piękna
Jak się rozwiązałą sprawa zderzaka?

Nie podrzuce fotek, bo auto jest w opłakanym stanie 
Zderzak nadaje sie na smieci a dostalem za niego marne 750zl odszkodowania... –.–
Od przyszlego tygodnia biore sie za lakierowanie przed zima to pare fotek poleci
EDIT: Do tego z czasem dojdzie obniżenie auta, przyciemnienie szyb... przez zime bede starał sie tez dorwać 16tki OZ Racing
Zderzak nadaje sie na smieci a dostalem za niego marne 750zl odszkodowania... –.–
Od przyszlego tygodnia biore sie za lakierowanie przed zima to pare fotek poleci
EDIT: Do tego z czasem dojdzie obniżenie auta, przyciemnienie szyb... przez zime bede starał sie tez dorwać 16tki OZ Racing
- Od: 3 lip 2011, 00:57
- Auto: 323 1.6 16v TWR
Krzyż napisał(a):
Niezłe HC no nie?![]()
,
EDIT:
Wczoraj sprawdzilem tez vmax... 170 tylko i ani grama wiecej
W końcu to tylko 1.6...

Wiesz ja nie bardzo sie znam na tym ale fakt, że u mnie też zaczęła palić jak smok. Mierzyłem sonde i niby działa i sam nie wiem...

Widzę, że sondę mam jednoprzewodową, jakie wartości powinna mieć i na jakich obrotach? Bo coś mi nie pasuje ta sonda... Oraz pytanie, widziałem "uniwersalne" sondy lambda... Podejdzie? Jaką kupić żeby to miało ręce i nogi?
Temat pewnie wałkowany już był nie raz...
Krzyż napisał(a):... Oraz pytanie, widziałem "uniwersalne" sondy lambda...
Do mazdy kupiłem uniwersalną, chodzi nadal, bo musi
ale tylko jako tako, bardzo długo schodzi zanim zacznie działać, na wolnych obrotach przestaje itp.
Do saaba kupiłem nową BOSH i już ponad rok śmiga BDB.
Lukano napisał(a):Do mazdy kupiłem uniwersalną, chodzi nadal, bo musi
Jakiej firmy ta uniwersalna sonda?
Mazda 323 BG '91 1.6 16V LPG automat
Warszawa – Wawer
Tomek
Warszawa – Wawer
Tomek
- Od: 12 lut 2007, 14:04
- Auto: 323 BG '91 1.6 16V LPG automat
cartoontrabant napisał(a):Lukano napisał(a):Do mazdy kupiłem uniwersalną, chodzi nadal, bo musi
Jakiej firmy ta uniwersalna sonda?
nie za bardzo pamiętam, od roku jest zamontowana. Była najtańsza na alledrogo.
Szybko nie będzie. Jak wszystko podliczyłem to się załamałem...
Klocki hamulcowe, rozrząd, olej, filtry, listwa przy przedniej szybie lewa, sprężyna tylna prawa (pęknięta), meszek zmiany biegów, ksenon (jeden żarnik), malowanie przedniego, tylnego zderzaka, drzwi kierowcy i błotnika prawy tył... no jeszcze przyciemnienie szyb...
Doszłoby jeszcze coś ale nie pamiętam na razie
Ogółem jakieś 1500zł myślę będzie, a za zderzak z OC dostałem AŻ 750zł! haha świetne odszkodowanie jak za TWR ogólnie niedostępny 
EDIT: No i muszę coś z tym zawieszeniem zrobić bo po zdjęciu tej dokładki z przedniego zderzaka auto wygląda jakby wiecznie pod górkę jechało
Muszę jakiś gwint tani wykombinować.
Klocki hamulcowe, rozrząd, olej, filtry, listwa przy przedniej szybie lewa, sprężyna tylna prawa (pęknięta), meszek zmiany biegów, ksenon (jeden żarnik), malowanie przedniego, tylnego zderzaka, drzwi kierowcy i błotnika prawy tył... no jeszcze przyciemnienie szyb...
Doszłoby jeszcze coś ale nie pamiętam na razie
EDIT: No i muszę coś z tym zawieszeniem zrobić bo po zdjęciu tej dokładki z przedniego zderzaka auto wygląda jakby wiecznie pod górkę jechało