Mazda 323 BG BP '94
Na dzień dzisiejszy szukam aparatu zapłonowego 1.8 bp gt w ludzkiej cenie. Płacę nerką.
- Od: 28 sty 2016, 14:20
- Auto: Mazda 323 BG BP '94
A silnik juz znalazles? 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Znalazlem, póki co musze zasięgnać porad jak sie go przekłada bo najwidoczniej mechanikowi trzeba pomagać. Dzisiaj mi mówi że skrzynia nie pasuje. Ja sie pytam jak nie pasuje jak pasuje. Potrzebuję jakichś informacji na temat tego jak się ma temat wiązki i kompa. Wtyczki będą grały czy trzeba coś kombinować. Chce coś wiedzieć zanim mechanik powie ze się nie da. Na przykładzie kilku osób które robiły już swapy wiem że się kuźwa da. Nerwy wiszą na włosku obecnie >.<
No np. ja robiłem tylko że z BG do BA
nawet myślałem o sprzedaniu silnika ostatnio 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Mogłem wsadzić tam zdrowego 1.6 to zachciało mi się bp. Teraz nie wiem kiedy dostanę resztę gratów od tego i ile narządów będe musiał oddać żeby spłacić mechanika. Fcuk.
Ostatnio edytowano 20 maja 2016, 08:54 przez Bartsan, łącznie edytowano 1 raz
Dobre pytanie tu koledzy pchają do BP a trzeba zrobić budę bo potem będzie szkoda bardzo. Ja od ponad 2 lat mam BG i juz miałem kilka okazji aby kupic kompletny swap za mała kasę jednak wole złożyć to wszystko powoli i bez spiny
ten rok będzie u mnie na kończenie budy i podzespołów.
Ja doprowadził bym budo do bardzo dobrego stanu czyli bez rdzy i dziur plus zakonserwować tak aby ruda nie miała gdzie wyskoczyć i włożył ten pewny 1.6 który masz. Ale to tylko moje zdanie
Ja doprowadził bym budo do bardzo dobrego stanu czyli bez rdzy i dziur plus zakonserwować tak aby ruda nie miała gdzie wyskoczyć i włożył ten pewny 1.6 który masz. Ale to tylko moje zdanie
Tak ale tu juz silnik zdechl to jednak silnik łatwiej i szybciej mozna włozyc
Bude ogarnie bo z tym raczej trzeba sie uzbroic w cierpliwosc;)
A silnik bedzie mogl znow wyjac ,zeby bude ogarnac
A silnik bedzie mogl znow wyjac ,zeby bude ogarnac
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Racjonalnie do tego podchodzimy. Tydzień cierpliwości, zobaczymy co się urodzi.
Od teraz dewiza to 'powoly bo sie roz****ly*
Blacharka tak jak na pierwszej stronie. Nadkole zostało plus konserwacja.
Od teraz dewiza to 'powoly bo sie roz****ly*
Blacharka tak jak na pierwszej stronie. Nadkole zostało plus konserwacja.
Sprzęgło od 1.6 według gościa, nie wlezie do tego silnika. Plus, immobilizer, ktoś wie jak to obejść ?
Jak długo to powinno trwać, to już wiem. Wolałbym dowiedzieć się tego JAK spasować skrzynie z 1.6 do BP i JAK rozwiązać problem immobilizera.
Reasumując. Posiadam silnik z wiązką i aparatem zapłonowym. Komputer niebawem dotrze. Skrzynia miała zostać z 1.6 więc ją też mam. Skoro chłopek nie wie to powiedzcie mi żebym mógł mu powiedzieć jak. Chce mieć w przyszłym tygodniu auto na chodzie więc odrobina konstruktywnej pomocy, proszę.
Reasumując. Posiadam silnik z wiązką i aparatem zapłonowym. Komputer niebawem dotrze. Skrzynia miała zostać z 1.6 więc ją też mam. Skoro chłopek nie wie to powiedzcie mi żebym mógł mu powiedzieć jak. Chce mieć w przyszłym tygodniu auto na chodzie więc odrobina konstruktywnej pomocy, proszę.
Immo w moim fabrycznie nie było.
Ostatnio edytowano 12 kwi 2016, 18:06 przez Bartsan, łącznie edytowano 2 razy
No to jak nie bylo to wątpie że bp-ek ma imo
to skad sie wziąl problem z imo?
a co do skrzyni to tak jak pisałem wyżej
napewno próbuje wepchnąć skrzynie na sprzegło i zamach od bp więc wkładaj zamach i skrzynie od 1.6 i po problemie
to skad sie wziąl problem z imo?
a co do skrzyni to tak jak pisałem wyżej
napewno próbuje wepchnąć skrzynie na sprzegło i zamach od bp więc wkładaj zamach i skrzynie od 1.6 i po problemie
Wywnioskował tak po obejrzeniu skrzynki bezpieczników.
Problem w tym że nie mam gdzie dać dalej tego auta. Do kogoś kto choć trochę by się orientował w takich rzeczach. Obdzwoniłem okolicznych mechaników, dowiedziałem się tyle że żaden z nich nie robił takich przekładek, że mogą zamontować silnik w budzie ale z resztą to "nie wiadomo" Fcuk >.<