Eee to nie ma źle Carolecku
Mazda 323F BA V6 GT Caroleck – sprzedam !!!!!
Silnik sie wydaje w srodku zdrow, nie ma osadow typowych dla żracego i jeżdzacego na byle syfie:) Takze moze to byc dobry wybor, cena jest nawet swietna jesli silnik jest w takim dobrym stanie jak sie to wydaje.
Łaczniki nie sa drogie
Koło 50-60zl prostowanie
Konserwa musi byc ,zebys nie jeździl jak Flinstone 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Poka jakieś zdięcie motorowni.A tak poważnie to ten silnik miał wylądować u mnie w X6 ale pojawił się KL i to on wylądował.Myślę że będziesz z niego zadowolony i kiedyś jeszcze za to
łykniemy.Tylko zrób tak jak Ci przez telefon mówiłem i niech mechanik tego nie spiepszy chyba że wpadniesz do mnie i ja Ci przełożę
.Jeśli będziesz potrzebował części typu rozrząd ,uszczelki , świece , kable itd to pisz lub dzwoń ceny naprawdę fajne
Ja bym się wstrzymał i szukał KL,a. Od Probe też szukałeś? Jest tego chyba więcej. Jakiś czas temu w Nidzicy był cały na części.
Od Probe fajny silnik znaleźć to loteria szybciej bym szukał z X9 w automacie lub 626
Nie ma co gdybać silnik już wybrany 
Dziś byłem zobaczyć nowy silnik. Moim zdaniem jest warty swojej ceny i mam nadzieje, że będzie ok
. Co do KLa to niestety zrobiłem po swojemu i wybrałem serie 
Co do nowego silnika to wiem coś więcej na jego temat. Mam dowód xedosa, z którego wyjęty jest ten silnik i jeden rachunek z 2010 roku. Miał przebieg 128tys przebiegu. Ponad rok temu został sprowadzony na graty do Polski. Nie wiadomo ile stał w komisie ale na blacie miał 136tys przebiegu. Dane w miare wiarygodne chyba, że jakiś turas skręcił licznik w komisie. Silnik miał karteczkę z rodzajem oleju i nawet widziałem bańkę z olejem na żywo. Był zalany ori 5w30 mazdowskim

Kontaktowałem się też z CS i będzie zamówienie olejów, łączników itp.
Mazda 7 września będzie wracała to normalnego stanu mechanicznego
Dziś byłem zobaczyć nowy silnik. Moim zdaniem jest warty swojej ceny i mam nadzieje, że będzie ok

Co do nowego silnika to wiem coś więcej na jego temat. Mam dowód xedosa, z którego wyjęty jest ten silnik i jeden rachunek z 2010 roku. Miał przebieg 128tys przebiegu. Ponad rok temu został sprowadzony na graty do Polski. Nie wiadomo ile stał w komisie ale na blacie miał 136tys przebiegu. Dane w miare wiarygodne chyba, że jakiś turas skręcił licznik w komisie. Silnik miał karteczkę z rodzajem oleju i nawet widziałem bańkę z olejem na żywo. Był zalany ori 5w30 mazdowskim

Kontaktowałem się też z CS i będzie zamówienie olejów, łączników itp.
Mazda 7 września będzie wracała to normalnego stanu mechanicznego
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Eee nnie:) Ja mam Elringa i daja rade:) Mozna delikatnie smignac powierzchnie masa do mis olejowych i nie bedzie musial wogole mysle o wyciekach z pod pokryw 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
tylko jak te uszczelki mają 140kkm to przydałoby się je wymienić na nowe
Co do erlingów to są różna opinie 

Uszczelki nowe, nie ma co oszczedzac.. Erling powinien wystarczyc, tylko ważne żeby dobrym momentem i odpowiednia kolejnością ci dokrecili. Sprawdzales ciśnienie tego motoru? To dałoby jakiś poglad

pawcio1017 napisał(a):Uszczelki nowe, nie ma co oszczedzac.. Erling powinien wystarczyc, tylko ważne żeby dobrym momentem i odpowiednia kolejnością ci dokrecili. Sprawdzales ciśnienie tego motoru? To dałoby jakiś poglad
ciśnienie będzie sprawdzone jak silnik dojedzie do mechanika. Jak będzie lipa to mam 7 dni gwarancji

Plotka (przynajmniej kiedyś) głosiła, że do Kserii dajesz oryginały i nic innego. Drogie nie są, więc nie ma co oszczędzać.
Tylko orginał. Ci co mają z5 niech wkładają co chcą i smarują czym chcą a różnica jest taka że jak Ci poleci z tylnej pokrywy to muśisz demontować kolektor a oni nie , ale to twój wybór. Za 110 zł masz komplet i myślę że warto.