Mazda 323C BA Z5 '95 I Dropped 323C I Pożegnanie str 22
A przed malowaniem, rozklejac lampe i wywalic pomaranczowy odblask z lamp czy on nie przeszkadza ? A i pytanko jeszcze lotka do cętki z tymi boczkami bo nawet się nie zastanawialem jest problem z montażem tych bocznych ? Bo lotka juz zamowiona XD i jak zrobić tylne lampy całe czerwone ? Też farbami?
- Od: 23 wrz 2014, 23:58
- Auto: Mazda 323c 1995r Z5
Szkoda rozklejania, skoro i tak kierunek ma być pomarańczowy
Moja lotka jest baaardzo mocno przyklejona, kiedyś myślałem nad demontażem i po minucie dałej se spokój. Ja miałem folię Oracal czerwoną, tego jednak nie polecam, bo o ile ambery przechodzą bez problemu przeglądy/kontrole, o tyle tylne czerwone lampy kosztowały mnie 100zł + zrywanie folii w obecności funkcjonariusza 
Wiem, kuzyn miał cetke i średnio mi się widziała ale potem po prostu się w tym aucie zakochałem i dla tego takowa kupilem
i nie ukrywam że wzorem dla mnie jest właśnie twoja 
Dopisano 10 lut 2015, 02:29:
I czym to najlepiej przykleic
?
Dopisano 10 lut 2015, 02:29:
I czym to najlepiej przykleic
Dotarła do mnie w końcu upragniona loteczka 
A teraz już wygląda tak i jest gotowa do malowania
jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem jutro już będzie w kolorze budy 
Dopisano 11 lut 2015, 01:27:
Dalej myślę jakiego kleju użyć najlepiej do przyklejenia tych lotek bocznych
Dopisano 11 lut 2015, 14:08:
Lotka jutro będzie pomalowana więc w piątek już siadzie na madzi
Oryginalnie była ona przyklejona taką dwu strona taśma z gąbka i tak też ją przykleje u mnie 
A teraz już wygląda tak i jest gotowa do malowania
Dopisano 11 lut 2015, 01:27:
Dalej myślę jakiego kleju użyć najlepiej do przyklejenia tych lotek bocznych
Dopisano 11 lut 2015, 14:08:
Lotka jutro będzie pomalowana więc w piątek już siadzie na madzi
Kużwa jak zwykle opóźnienie z malowaniem bo skończyły się klocki no i trzeba było wymienić ;p Wybór padł na TRW
Ale fotorelacja xD z malowania lotki będzie już na 100% w sobotę a montaż w niedziele wrzucę gdyż no trzeba poczekać do niedzieli żeby lakier się utwardził.
Ale fotorelacja xD z malowania lotki będzie już na 100% w sobotę a montaż w niedziele wrzucę gdyż no trzeba poczekać do niedzieli żeby lakier się utwardził.
Zgodnie z tym co powiedziałem, malowania nastał czas ;p
Tutaj już przygotowane loteczki do malowania
:
Pierwsza warstwa bazy:
Druga warstwa:
Jest i klar
Lakier sobie teraz elegancko schnie jutro montaż a po niedzieli siądzie polerka
Dopisano 14 lut 2015, 13:55:
Z okazji tego że przy okazji zrobiło się ciepło to się srodek wyczyściło i odkurzyło : ) Przy okazji parę fotek środka
Dopisano 15 lut 2015, 00:56:
Zapomniał bym o najważniejszym i był szybki wypad do sklepu lakierniczego po dobrą taśmę do przyklejenia lotki do blotników
Tutaj już przygotowane loteczki do malowania
Pierwsza warstwa bazy:
Druga warstwa:
Jest i klar
Lakier sobie teraz elegancko schnie jutro montaż a po niedzieli siądzie polerka
Dopisano 14 lut 2015, 13:55:
Z okazji tego że przy okazji zrobiło się ciepło to się srodek wyczyściło i odkurzyło : ) Przy okazji parę fotek środka
Dopisano 15 lut 2015, 00:56:
Zapomniał bym o najważniejszym i był szybki wypad do sklepu lakierniczego po dobrą taśmę do przyklejenia lotki do blotników
Boczne lotki też są przykręcane od wewnętrznej strony bagażnika.
Nie no owszem z boku musi być na dwustronną 
No pięknie z lotkami... podoba mi się. Biała fela pasuje do tego koloru auta 
No będzie malina ;D jeszcze tylko jakieś lacie dorwe prawdo podobnie 195/55
Pomyśle nad jakimiś falkenami ;D
Dopisano 15 lut 2015, 20:50:
ps. Ta oryginalna lotke z tej wersji bez boczkow mogę sprzedac za parę groszy
Dopisano 15 lut 2015, 20:50:
ps. Ta oryginalna lotke z tej wersji bez boczkow mogę sprzedac za parę groszy
Dzisiaj stwierdziłem że trzeba w końcu naprawić dolot gdyż zamienniki drogie oryginały jeszcze droższe xD a trzeba kupić wydech. Ponieważ oryginalna rura dolotu do kolektora ssącego była w opłakanym stanie a taśma izolacyjna oklejona przez kogoś po czym srebrną jeszcze przeze mnie już nie dawała rady to wymodelowałem dolot z rurką nierdzewką a mianowicie wyciąłem tą harmonijkę i zastąpiłem to rurką 
Tutaj dolot już po odwinięciu srebrnej taśmy ;p jeszcze została izolacja
A tutaj prosze bardzo ile ktoś taśmy zużył ;p
Jedna strona już włożona trzeba było rozgrzać opalarką tą gumę żeby rurka się zmieściła bo wchodzi bardzo ciasno no ale o to chodzi ;p Jak guma wystygła ciężko żeby rurka się przemieściła
Gumy muszą być bliżej siebie a rurki nie mogłem dociąć bo nie siedziała by pewnie dlatego rozebrałem jeszcze raz i w rurce zostały wywiercone otwory żeby rurka mogła wejść głębiej a żeby nie zatykać otworów
Finalnie już wygląda tak
A zamonotwane już tak ;p (tak wiem komorę silnika wypadało by odświeżyć ale to jak będzie cieplej ;p)
Przy okazji jakaś fotka Cetuni ;p
Tutaj dolot już po odwinięciu srebrnej taśmy ;p jeszcze została izolacja
A tutaj prosze bardzo ile ktoś taśmy zużył ;p
Jedna strona już włożona trzeba było rozgrzać opalarką tą gumę żeby rurka się zmieściła bo wchodzi bardzo ciasno no ale o to chodzi ;p Jak guma wystygła ciężko żeby rurka się przemieściła
Gumy muszą być bliżej siebie a rurki nie mogłem dociąć bo nie siedziała by pewnie dlatego rozebrałem jeszcze raz i w rurce zostały wywiercone otwory żeby rurka mogła wejść głębiej a żeby nie zatykać otworów
Finalnie już wygląda tak
A zamonotwane już tak ;p (tak wiem komorę silnika wypadało by odświeżyć ale to jak będzie cieplej ;p)
Przy okazji jakaś fotka Cetuni ;p