Mazda 323F BJ ZM '02 Po odnowie. Sprzedam
Sam bym chętnie taki kupił
- Od: 6 gru 2012, 12:20
- Auto: Mazda 323F BJ '01green "turbo klekot"
viewtopic.php?f=312&t=145523
dawid075321 napisał(a):Sam bym chętnie taki kupił
Cierpliwości . Kupimy obaj
Dopisano 27 sty 2015, 18:17:
Znaczek Mazda na przednią atrapę kupię
Założona manetka od M6-wycieraczek-powiew luksusu W marcu ruszam z pracami lakierniczo -blacharskimi Koszt około 6000 pln. No ale efekt bezcenny
Hey,
Co będziesz robił z blacharki, że aż 6000 zł ?
Pozdrawiam,
twardy103
Pozdrawiam,
twardy103
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008
twardy103 napisał(a):Hey,
Pozdrawiam,
twardy103
KOSZT LAKIEROWANIA TO 3500ZŁ Z MATERIAŁEM LAKIERNICZYM
KOSZT ROZBROJENIA CAŁEGO POJAZDU DO MALOWANIA TO 1000ZŁ
KOSZTY BLACHARKI REPERATURY 2 RAZY BŁOTNIKI 2 RAZY INNE WYPRAWKI BEZ
MATERIAŁU TO 1000ZŁ
KOSZT KĄSERWACJI TAKIEJ NAKŁADANEJ PĘDZLEM PLUS PROFILE ZAMKNIĘTE TO
400ZŁ ROBOCIZNA 300 ZŁ MATERIAŁ
kosztorys poleconego fachowca – dobrego fachowca
Dopisano 6 lut 2015, 17:07:
Do tego dokładka zderzaka przedniego, wymiana tylnego na sportive, wygłuszenie auta matami i parę drobiazgów
Dopisano 6 lut 2015, 17:08:
Wiem , że dużo ale chcę zrobić taką małą bombonierkę
Serio masz w aż tak złym stanie lakier, że cała buda idzie w nowy?
Nie powiem, że mój nawet nie jest w dobrym stanie, bo mam pełno wgnieceń i rys ale lakierowanie całości nawet mi na myśl nie przyszło, a wiem, że mazda zostanie u mnie już do swojego końca
Nie powiem, że mój nawet nie jest w dobrym stanie, bo mam pełno wgnieceń i rys ale lakierowanie całości nawet mi na myśl nie przyszło, a wiem, że mazda zostanie u mnie już do swojego końca
Powiem tak. Jest na lakierze no właśnie- na zdjęciach tego nie widać, ale ryski , żywica, syfki i tak dalej, acha małe wgniotki po prostu gimela. Ma być ładnie – tak mi się zamarzyło – kto bogatemu zabroni
twardy103 napisał(a):Co będziesz robił z blacharki, że aż 6000 zł ?
To jest więcej niż połowa wartości samochodu....Jeżeli ja miałbym dołożyć do blacharki 6 tys. to po prostu zmieniłbym samochodu
Tak czy siak powodzenia
Co do ceny to faktycznie drogiego masz lakiernika, mój za taką cenę to by mi 3 samochody pomalował
Damian68 napisał(a):Powiem tak. Jest na lakierze no właśnie- na zdjęciach tego nie widać, ale ryski , żywica, syfki i tak dalej, acha małe wgniotki po prostu gimela.
Może powinieneś najpierw zaprowadzić go do kogoś kto zajmuje sie car detailingiem bo moze nie ma konieczności malowania wgniotki wyciągają syfów z lakieru sie pozbywają, nadają dawnego blasku lakierowi i to za 1/6 ceny którą podałeś ewentualnie pomalować elementy w najgorszym stanie i tyle ale to "Twój cyrk i Twoje małpy" zrobisz jak bedziesz chciał
- Od: 7 paź 2012, 17:44
- Auto: BMW E46
Witam kolegów
Macie rację odnośnie ceny, że można taniej lub kupić inne auto, ale ta BJ-tka ma już swoje przeznaczenie- zainwestowałem w mechanikę teraz nadwozie. Webasto, które posiada jest daje dużą frajdę i komfort. Urok tego auta jak dla mnie bezcenny. Facet , który będzie mi ją robił jest naprawdę specem w swoim fachu. Doświadczenie zawodowe w naprawach samochodów z górnej półki furki za grube sianko. Obecnie naprawiają samochody dla Duńczyków. Koszt i tak mam po promocyjnej cenie – naprawa blacharki i lakierowanie z gwarancją jakości. Jakość kosztuje. Madzia zasługuje na odrestaurowanie i cieszenie oka właściciela. Mam nadzieję wkrótce pochwalić się efektem prac
Pozdrawiam wszystkich
Macie rację odnośnie ceny, że można taniej lub kupić inne auto, ale ta BJ-tka ma już swoje przeznaczenie- zainwestowałem w mechanikę teraz nadwozie. Webasto, które posiada jest daje dużą frajdę i komfort. Urok tego auta jak dla mnie bezcenny. Facet , który będzie mi ją robił jest naprawdę specem w swoim fachu. Doświadczenie zawodowe w naprawach samochodów z górnej półki furki za grube sianko. Obecnie naprawiają samochody dla Duńczyków. Koszt i tak mam po promocyjnej cenie – naprawa blacharki i lakierowanie z gwarancją jakości. Jakość kosztuje. Madzia zasługuje na odrestaurowanie i cieszenie oka właściciela. Mam nadzieję wkrótce pochwalić się efektem prac
Pozdrawiam wszystkich
I to jest właśnie prawdziwy fan Mazdy...
A tak w ogóle to kolor zostaje czy zmieniasz na inny?
- Od: 17 kwi 2012, 12:25
- Auto: Mazda 323F 2.0 DITD 2000r. Pakiet Sportive, BI-XENON
Piter5700 napisał(a):I to jest właśnie prawdziwy fan Mazdy...
Nie zmieniam kolorku bo to mój ulubieny jak mawia Boczek z Kiepskich
Kolorek pozostaje – piękna ta moja zieleń .
Zresztą ni muszę koledze tłumaczyć, że to piękny kolor
A przy okazji to jak przyciemniłeś lampy tylne? A koncóweczka wydechu fajna- gdzie nabyłeś?
Pozdrawiam
Dopisano 10 lut 2015, 00:34:
Zielony jest piękny
Ma ktoś pomysł na coś takiego
https://www.youtube.com/watch?v=a7ZGB07DFHY
A może gdzie można nabyć adaptery do lusterek bocznych?
Dopisano 11 lut 2015, 00:07:
Znalazłem takie lusterka – w grę wchodzi czarny kolor.
http://allegro.pl/lusterka-k6-elektrycz ... 99362.html
Może jakieś sugestie – mile widziane
https://www.youtube.com/watch?v=a7ZGB07DFHY
A może gdzie można nabyć adaptery do lusterek bocznych?
Dopisano 11 lut 2015, 00:07:
Znalazłem takie lusterka – w grę wchodzi czarny kolor.
http://allegro.pl/lusterka-k6-elektrycz ... 99362.html
Może jakieś sugestie – mile widziane
nyguz napisał(a):W życiu bym czegoś takiego nie zalozył, nawet czarnych...
Dzięki za opinie. Tak też myślałem, że to badziew.
Pozdrawiam
Dopisano 11 lut 2015, 11:55:
lukasz.b napisał(a):Według mnie takie widziwiane lusterka jak z aukcji to jest trochę "wiejski tuning"
Opinie kolegów bezcenne.