Mazda 323C BA 1.3 16v 73KM 1995r by Zelpin
Zelpin napisał(a):O juz coś znalazłem: http://nitroauto.bazarek.pl/opis/id,142 ... escription
Jest tam takie oznaczenie:
MAZDA
323 Coupe / Sedan / P / 1.5 / 1.8 7.94 – 09.98 BA 40
120546 349 zł
323 Coupe / Sedan / P / 1.5 / 1.8 7.94 – 09.98 BA 60F-40R
120974 347 zł
Co to oznacza, i czym róznią sie te 2 rodzaje sprezyn i o ile centymetrów mi znizy sie auto?![]()
nie wiem czy to dobrze rozszyfrowałem ale chodzi mniej więcej o to że te pierwsze obniżają całe auto o 4 cm a te drugie 60f czyli 6 cm przód 4cm tył
w sumie nie było by to głupie ponieważ przód zawsze wydaje się wyżej

a jeśli pytasz kto ma -4cm to np. ja i jest ok (przód by mógł być -5 ) ale nie będę wybrzydzał i w sumie przyjęło się (tak mówią) że do 4 cm nadaje się do seryjnych amortyzatorów i tu dodam od siebie że jak samochód nie jest zbyt przeładowany bo jak jest z 5 dorosłych osób to u mnie już (tył) za nisko siedzi i zaliczam wszystko po drodze.
Musisz się również przygotować na delikatną zmianę nawyków np zaczniesz parkować przy krawężnikach tyłem

- Od: 5 gru 2010, 09:08
- Auto: I*I Mazda 323c 1.8 16v 114KM 95r.+
budyn-87 napisał(a):i tu dodam od siebie że jak samochód nie jest zbyt przeładowany bo jak jest z 5 dorosłych osób to u mnie już (tył) za nisko siedzi i zaliczam wszystko po drodze
Czemu tak,

Moje forum: www.forum.zelpin.pl
Moj nick po japońsku: Zkutanokito.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow,
- Od: 17 sie 2011, 10:41
- Auto: mazda 323C 1.3 16V
Mam nową nowinę o moim samochodzie, niestety nie jest to dobra wiadomość. Mazda poszla na sprzedaz i zamiezam kupic tez mazde 323c tylko ze w lepszym stanie.
Tez tak myslałem ale okazałem sie ze jestem frajerem bo poprzedni własciciel zrobił mnie w balona
Pewnego razu pojechaliśmy na warsztat w celach tuningowych, wiecie, sprezyny, progi i inne takie tam. I wiecie co sie okazało
1. Samochod jest po karambolu
2. Ma powykrzywiane blachy nawet nie wyklepane
3. Mnustwo szpachli
4. I był malowany pedzlem
5. nie wspominajac ze był po powodzi, ma mnustwo rdzy , tak jak by stał w wodzie z sola przynajmniej przez pół roku
6. Silnik nie był w cale po remoncie, ma wycieki, olej kapie, jest po rozkrecany i nawt nie przykrecony
7. cały samochod jest zrobiony na klej dzewny np. deska rozdzielcza zrobiona klejem dzewnym, cały samochod sie rozpadał
Mowiac krutko, kupiłem samochod bez fachowcow i zrobili mnie w hu,,a
Jestem wsciekly, Sprzedaje grata, szukam kolejnych frajerów którzy tez sie na to nabiorą, bo kase musze odzyskac

1. Samochod jest po karambolu
2. Ma powykrzywiane blachy nawet nie wyklepane
3. Mnustwo szpachli
4. I był malowany pedzlem
5. nie wspominajac ze był po powodzi, ma mnustwo rdzy , tak jak by stał w wodzie z sola przynajmniej przez pół roku
6. Silnik nie był w cale po remoncie, ma wycieki, olej kapie, jest po rozkrecany i nawt nie przykrecony
7. cały samochod jest zrobiony na klej dzewny np. deska rozdzielcza zrobiona klejem dzewnym, cały samochod sie rozpadał
Mowiac krutko, kupiłem samochod bez fachowcow i zrobili mnie w hu,,a

Mowiac krutko, kupiłem samochod bez fachowcow i zrobili mnie w hu,,aJestem wsciekly, Sprzedaje grata, szukam kolejnych frajerów którzy tez sie na to nabiorą, bo kase musze odzyskac
Nie bądź podwójnym frajerem, i nie rób drugiemu co tobie nie miłe. Fajnie się czujesz jak cie w balona zrobili? Cieszyłbyś się jakbyś jeszcze raz tak trafił? Więc nie bądź gnojkiem i poinformuj nabywcę o tym co kupuje...
no wlasciwie masz racje
honor wazniejszy od kasy ale i tak mam bulwersa

No a kto by nie był "wesoły inaczej" jakby go tak w konia zrobiono, ale widzisz jak to jest i lepiej drugiemu tego samego nie robić 
W zwiazku z tym ze sprzedawac na zlom sie nie oplaca, a sprzedawal takiego nikomu nie bede, podjelismy z tata decycje ze narazie go remontujemy i dalismy do warsztatu. Potem jak juz bedzie wyremontowany i nie bedzie mial powykrzywianych blach to pomyslimy czy sprzedac czy zostawic sobie. Bo narazie nas nie stac na dobry egzemparz za 4 czy 5 tys. A przez to ze moj byl za 2.5 tys to co moglem sie po nim spodziewac
I tak to moj pierwszy samochod wiec nie jest najgozej, inni maja o wiele gorsze samochody 
Jak wyremontujesz to po co go sprzedawać, kasy włożonej w remont i tak nie odzyskasz raczej, a przynajmniej będziesz wiedział w jakim jest stanie