Mazda MX-3 EC B6 '92 1.6 16v SOHC
Jarson dawaj jakies Foty to ocenimy
musisz sie przyzwyczaić ze my lubimy DUZO fotek

- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
Będą, będą. Czekam tylko aż kolega zrzuci na kompa i mi podeśle.
I już są. Słońce dziwnie padało więc wygląda na inny kolor po boku, ale w rzeczywistości wszystko (w końcu!) ma taki sam odcień. Zwróćcie uwagę np. na lewy, dolny róg maski. Było ciemno bordowy kolor z czarną szpachlą pod, teraz jest już w kolor wszystko
.

I tutaj jedno fotka z właścicielem

Zdjęcie środka w swoim czasie. Co sądzicie : >? Ja jestem zadowolony.
I już są. Słońce dziwnie padało więc wygląda na inny kolor po boku, ale w rzeczywistości wszystko (w końcu!) ma taki sam odcień. Zwróćcie uwagę np. na lewy, dolny róg maski. Było ciemno bordowy kolor z czarną szpachlą pod, teraz jest już w kolor wszystko
I tutaj jedno fotka z właścicielem
Zdjęcie środka w swoim czasie. Co sądzicie : >? Ja jestem zadowolony.
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
niebo a ziemia 
Będzie jeszcze poprawiany prawy przedni błotnik. Efekt jest co prawda trochę matowy, ale jeszcze przed porządną jesienią będziemy całe auto malować bezbarwnym lakierem. Całe, albo tylko malowane części aby nabrało połysku i wszystko było jednolite.
Na dniach zostaną również wymienione filtry i olej na Castrol Magnatec 10w40. Jak już będziemy na kanale sprawdzimy również układ hamulcowy i podregulujemy hamulec ręczny, coby ocniej trzymał i bardziej się latało bokiem zimą
.
Dzięki Daniel
. Niedługo więcej fotek z zewnątrz i wewnątrz. Znajdę tylko czas na jakąś nocną sesje
.
Na dniach zostaną również wymienione filtry i olej na Castrol Magnatec 10w40. Jak już będziemy na kanale sprawdzimy również układ hamulcowy i podregulujemy hamulec ręczny, coby ocniej trzymał i bardziej się latało bokiem zimą

Dzięki Daniel
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
mam pytanie jakie ma wymiary ten emblemat i gdzie go można dostać?jarsoN napisał(a):na klapie pojawił się też emblemat mazdaspeed
Dobrze wygląd na klapie i też bym sobie chętnie taki sprezentował
W dniu 16.09.2011 Został wymieniony olej na Castrol Magnatec 10w40. Zostały również wymienione wszystkie filtry: Paliwa, Powietrza i Oleju.
Mazda dostałą również wkońcu działający zegar. Zegar ma 62 297km przebiegu. Poprzedni przy zmianie miał 216 362 km. Czyli została odmłodzona o ponad 150k km
.
Wielkimi krokami przychodzi pora na przerejestrowanie i zmienienie blach na "LU" (w końcu).
Zmiana również będzie opon i felg. Felgi będą (mam nadzieje) oryginalne 15stki od mx-3, te 5cio ramienne. Opony póki co zostają letnie, muszę tylko dokupić jedną, ponieważ mają już bierznik na wyczerpaniu. Zimówki będe zakładać w drugiej połowie listopada.
BARDZO WAŻNE PYTANIE:
Ma ktoś może do sprzedania tylny amortyzator, lewy? Ten który jest założony, jest kompletnie wytłuczony, w ogóle nie amortyzuje niczego... Sprawa jest dośc nagła, więc jeżeli ktoś ma, ma namier na kogoś albo cokolwiek to proszę dać znać.
OPS
, wybaczcie za posta pod postem, nie zauważyłem...
Mazda dostałą również wkońcu działający zegar. Zegar ma 62 297km przebiegu. Poprzedni przy zmianie miał 216 362 km. Czyli została odmłodzona o ponad 150k km
Wielkimi krokami przychodzi pora na przerejestrowanie i zmienienie blach na "LU" (w końcu).
Zmiana również będzie opon i felg. Felgi będą (mam nadzieje) oryginalne 15stki od mx-3, te 5cio ramienne. Opony póki co zostają letnie, muszę tylko dokupić jedną, ponieważ mają już bierznik na wyczerpaniu. Zimówki będe zakładać w drugiej połowie listopada.
BARDZO WAŻNE PYTANIE:
Ma ktoś może do sprzedania tylny amortyzator, lewy? Ten który jest założony, jest kompletnie wytłuczony, w ogóle nie amortyzuje niczego... Sprawa jest dośc nagła, więc jeżeli ktoś ma, ma namier na kogoś albo cokolwiek to proszę dać znać.
OPS

m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
no i super
Dzieki majes854. Czasem brakuje już sił i chęci, czasem pieniądzy, ale jakoś brne do przodu i już blisko do zrobienia wszystkiego co chce.
Dzisiaj kupiłem boczne migacze, białe i żarówki. Wyglądają fantastycznie i fajnie będa się zgrywać z czerwonym nadwoziem. Jutro montuje.
Jutro także odpowietrzamy hamulce a w sobotę robimy dalej blacharke
. Wypatrujcie fotek ! 
Dzisiaj kupiłem boczne migacze, białe i żarówki. Wyglądają fantastycznie i fajnie będa się zgrywać z czerwonym nadwoziem. Jutro montuje.
Jutro także odpowietrzamy hamulce a w sobotę robimy dalej blacharke

m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
Pasują ale AFAIK mają inna charakterystykę. Dokładnie ta sama sytuacja jest z 626 ge, Xedos 6 i MX-6 ge.
tzn?
chodzi o twardość amorka?
W oby dwóch moich MX'ach od paru lat posiadam amory dobierane KYB z 323 BG... FAKT są trochę krótsze ok 2cm poza tym trudno mi stwierdzić jakąkolwiek inną różnicę... Trzyma auto rewelacyjnie, są twarde takie jak powinny być nawet zanadto
Ogólnie Polecam! 
- Od: 6 cze 2008, 20:30
- Auto: MX-3 1.6 B6 '93r
MX-3 1.8 BP '91/'95r
Mazda 2 1.5 '08r
Mazda RX-8 03r
Mazda 6 II GH '10r
Kolejna porcja zdjęć, duża porcja. Mam jeszcze więcej, ale na razie tylko takie:
W końcu kupiłem bryloczek do kluczyka

Zdjęcia środka:

Nowe zegary:

Wymiana migaczy:
Kierunek pomarańczowy:

Bez kierunka pomarańczowego:

Wyjęta oprawka:

Biały kierunkowskaz:

Wersja artystyczna po woskowanku

Malowanie prawego przedniego błotnika:
Przed

Po: