Mazda 323C BA Z5 '95 I Dropped 323C I Pożegnanie str 22
Te są szersze, tamte byly 7j et 38 a te sa 7.5j et 38. Opony aktualnie 205/45 a docelowo beda 195 albo 185/45
Dopisano 19 paź 2015, 19:23:
Niestety byłem zmuszony zakręcić gwintem z tylu w tą stronę w która nie powinno się kręcić czyli do góry
i podnieść dupcie o centa ;D ale będą węższe opony to zejdzie się spowrotem xD

I tu zdjęcia robione przez ziomka kalkulatorem jak wracaliśmy z Zabrza na nowych kółkach xD

Dopisano 19 paź 2015, 19:23:
Niestety byłem zmuszony zakręcić gwintem z tylu w tą stronę w która nie powinno się kręcić czyli do góry

I tu zdjęcia robione przez ziomka kalkulatorem jak wracaliśmy z Zabrza na nowych kółkach xD

- Od: 23 wrz 2014, 23:58
- Auto: Mazda 323c 1995r Z5
Ostatnio nic ciekawego się nie dzieje poza tym że mamy jesień ;D i madzia miała swoją pierwszą awarię a mianowicie padła pompa sprzęgła i wysprzęglik sprzęgła ;p. Ale już jeździ i ma się dobrze, pompa sprzęgła wsadzona od BG gdyż nowa pompa do BA 600zl ;p a z BG nowa bodajże 65 różni się tylko minimalnie średnicą tłoczka przez co pedał jest ociupinę twardszy ale ciężko to odczuć a lepiej mieć 500 w kieszeni ;D
Tak o wjeżdżamy na warsztat ;D trochę zamiatamy ale nie ma źle ;D

Po naprawie przyszedł czas na mycie ;p

I na drugi dzień woskowanie ;D akurat pogoda była odpowiednia, i otoczenie mimo że pod blokiem to zachęcające do fotek

Tak o wjeżdżamy na warsztat ;D trochę zamiatamy ale nie ma źle ;D

Po naprawie przyszedł czas na mycie ;p

I na drugi dzień woskowanie ;D akurat pogoda była odpowiednia, i otoczenie mimo że pod blokiem to zachęcające do fotek

Dominator napisał(a):Te kola wygladaja na dosc schowane do wewnatrz. Az dziwne ze przyciera przy rolowanym rancie.
Skad taka piana na myjce? Nigdy sie nie spotkalem, chyba ze z marolexa
Własnie nie wiem czemu one tak wychodzą na zdjęciach a wcale nie są tak bardzo schowane
Turbo myjnia i mycie aktywna piana pierwsze dwa programy masz na szczotce i pierwszy program produkuje własnie bardzo duzo piany z dyfuzora umieszczonego przy szczotce ;p
Dopisano 2 lis 2015, 00:51:
Dzisiaj sprawiłem Madzi mały prezencik a mianowicie pasy szelkowe 3 punktowe firmy schroth. Cena była okazyjna więc czemu nie ;D jutro montujemy

Pasy zamontowane, z tyłu napinacz który jest zamontowany na miejsce tylnego mocowania pasa (pasażera za kierowcą) i napinacz wychodzi przez ori otwór w kanapie 

Z lewej strony (od drzwi) przykręcone sa do budy pod mocowaniem ori pasa

A z prawej do fotela w miejsce zatrzasku

A z przodu wygląda to tak

Muszę przyznać że jeździ się naprawdę bardzo wygodnie, prosto i szybko się zakłada jak i ściąga
Kierowca przykuty do fotela
przez co świetnie czuć auto do tego fotele które same w sobie mają dobre trzymanie boczne no po prostu rewelka 

Z lewej strony (od drzwi) przykręcone sa do budy pod mocowaniem ori pasa

A z prawej do fotela w miejsce zatrzasku

A z przodu wygląda to tak

Muszę przyznać że jeździ się naprawdę bardzo wygodnie, prosto i szybko się zakłada jak i ściąga
Nie chyba nie xd Oddam do renowacji i zostana w tym kolorze ladnie wyglada na zywo bo ma duzo brokatu i ladnie sie blyszcza
zwlaszcza wieczorem jak jest czysta 
Dopisano 10 lis 2015, 11:55:
Zacisk tylko pojdzie w oczojebny kolor pod kolor ramki z przodu czyli mailinowy
Dopisano 10 lis 2015, 11:55:
Zacisk tylko pojdzie w oczojebny kolor pod kolor ramki z przodu czyli mailinowy
Ładna sztuka
fajnie leży
powodzenia w modyfikacjach!

- Od: 15 gru 2013, 21:33
- Auto: Mazda 323 BG B3 / LOWERED BG
Jasoon napisał(a):Ładna sztukafajnie leży
powodzenia w modyfikacjach!
Dzięki
grzanekk napisał(a):Siedzi konkretnie, czekaj na śnieg i pług jak talala
Spadnie śnieg to gwint do gory i 14 xd bo siadla by całkiem na glebę na 14 xd
Dopisano 18 lis 2015, 23:48:
sebekle napisał(a):Jak tak patrzę to zastanawiam sie dlaczego nie kupiłem 323c zamiast 626. Tym bardziej że brakuje mi czegoś takiego zwinnego
Cetka to cudne auto :p ale w serii jest brzydkie xd trzeba się przyzwyczaić do tego nadwozia i odkryć jego walory
chuck102 napisał(a):Właśnie srodek w cetce mi sie podobapodoba mi sie bardziej niz w wiekszosci 323f :p ladny ma kokpit wygodne fotele i z tylu mimo 3drzwiowego nadwozia naprawde jest wygodnie i duzo miejsca
jesli ma wygodne fotele to po co zmieniales