Dostalem odszkodowanie na konto

9600zl

Jednak Compensa wyjatkowo szybko wszystko zalatwila, mam nadzieje ze nie bedzie pozniej zadnych komplikacji...
No i dzisiaj przyszlo mi troche gratow
– Mam juz chlodnice wody, klimy i wentylatory – koszt 1030zl z wysylka (nie rozpakowywalem, bo wielkie to pudlo, ale mam nadzieje ze to do tego modelu...)
– reflektory nowe Depo – po 175zl/sztuke (niby podroby, ale uzywane oryginalne kosztowaly po 300zl na gieldzie a to uwazam za debilna cene, zwlaszcza jak i tak wstawie xenony, to mysle ze podroby sie nie beda roznily niczym)
– poduszke powietrzna kierowcy i pasazera, sensor do nich, pasy bezpieczenstwa – 580zl z wysylka. Z anglika, wiec musze klapke od poduszki pasazera wstawic swoja stara, bo ona sie podnosi do gory a nie rozwala.
Zobaczymy co sie z tego zlozy.
Mechanik ma kupic maske za 550zl bo taniej ja nie znalazlem, zderzak przedni za 450zl (tez taniej nawet na allegro nie widzialem), poduszke silnika przednia (nie wiem jak taka znajdzie) no i co wymyslec z pasek przednim.
Jutro jade dowiedziec sie dokladnie ile to bedzie kosztowalo. I jeszcze ile lakierowanie bedzie kosztowalo i czy lakierem motocyklowym pomaluje

Bo jednak wybieram kolor z palety lakierow motocyklowych raczej, jutro sie okaze, bo mam miec zdjecia roznych czerwonych kolorow. Ale jak zobaczylem probki innych kolorow to mnie naprawde wcielo... Cuuuuudo! Mam nadzieje ze czerwone beda tez takie ciekawe.
Czy ktos moze mi powiedziec ile blacharz moze policzyc za:
wyprostowanie podluznicy jednej (nie wiem co z nia dokladnie robi)
naprawe przodu
wyklepanie leciutko blotnika jednego
wstawienie maski, lamp, zderzaka, szyby
jakeis tam jeszcze pewnie zniszczenia z przodu, bo sporo bylo pogiete
wstawienie poduszek
zamontowanie chlodnic
no i oprocz tego mial malowac sam przod ale bedzie malowal caly samochod. Wczesniej wspomnial ze malowanie calego kosztuje ok. 3tys zl bez lakieru, ze zdejmowaniem kazdego elementu, nie tylko z zewnatrz.
Prosilbym kogos kto sie na tym zna o podanie jakiejs kwoty, zebym wiedzial ile moge sie targowac z mechanikiem.