Ile odbudowujesz Mazdę? Na 100% krócej niż ja, bo moją robię od stycznia 2011 i końca nie widać bo teraz remontuję mieszkanie i pasja musiała ustąpić miejsca mieszkaniu ale na wiosnę 2014 muszę wyjechać choćby skały srały
Mazda 323 BG PN '94 "White Lady"-ODBUDOWA
Wyrzuć myśli o sprzedaży do kosza! Bądź twardy a nie miękki!
Ile odbudowujesz Mazdę? Na 100% krócej niż ja, bo moją robię od stycznia 2011 i końca nie widać bo teraz remontuję mieszkanie i pasja musiała ustąpić miejsca mieszkaniu ale na wiosnę 2014 muszę wyjechać choćby skały srały
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
"Biała młodzieży", nie poddawaj się 
- Od: 20 gru 2011, 21:43
- Auto: R.I.P.: Mazda 323C BA, 1,5 16v, 1996r.
Po intensywnych przemyśleniach stwierdziłem że jednak znajdę jeszcze troche czasu i troche hajsu dla rozpoczętego projektu. Fakt grube godziny i grube fundusze poleciały w ten rozsypujacy sie projekt, jednak dlaczego by nie przejechać sie chociażby raz jeszcze białą BG
To marzenie chodzi za mna od roku czasu i wierzę że jak sie zmobilizuje to jest ono realne
Pozdrawiam serdecznie wszystkich dopingujących. Project in progress

To marzenie chodzi za mna od roku czasu i wierzę że jak sie zmobilizuje to jest ono realne
Pozdrawiam serdecznie wszystkich dopingujących. Project in progress
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Piotr89 napisał(a):może CA![]()
Jak kupi X6 to ja pierwszy od małżonki wałkiem po łbie dostane za tego bakcyla..xD
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Z charakterkeim mojej żonki to napewno
więc Kuba uważaj 

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Piękna sprawa taka prawie jak nowa BG ale mimo wszystko namawiałbym Ciebie na zmianę silnika, po mimo, że sam jeździłem PN-nem. Wcześniej miałem tez BG jednak 1.3 16 V o ile osiągi nie były piorunujące (choć i tak lepsze względem 1.7 D) to przede wszystkim przewyższała kulturą pracy silnika, zero wibracji, łagodna zmiana biegów. Ceny silników do BG są w śmiesznych pieniądzach a zmiana w jeździe kolosalna 
- Od: 24 lip 2010, 13:00
- Auto: Była323 BG 1.7 D 1990r.
Jest Volvo V40 1.9 TD
Jakiś czas nie wchodziłem do Twojego tematu, jestem i co za głupoty czytam
Żadnych myśli sprzedaży! Sam wiesz, jak mało już takich egzemplarzy
Trzymaj babcie, powoli już wartość będzie rosła 

Babcia zostaje
Może za jakiś czas ją poskładam
Dzisiaj do rodziny dołączy jeszcze jedna Babcia- 626GE dla żony, tylko w stanie o wiele lepszym niż BG i z FP pod maską
Co do silnika to narazie nie myślę nad tym, chcę doprowadzić ją do technicznej perfekcji i stanu fabrycznego z 1994roku, a poza tym 1.7 D jest bardzo ekonomiczny i ta ekonomia przyda się gdy na utrzymaniu będzie nie jedno a 3 auta...
Może w przyszłości coś bardziej żywotnego pod maskę wpadnie chociaż prostota i bezawaryjność PN-a jest jego olbrzymią zaletą
Może za jakiś czas ją poskładam
Dzisiaj do rodziny dołączy jeszcze jedna Babcia- 626GE dla żony, tylko w stanie o wiele lepszym niż BG i z FP pod maską

Co do silnika to narazie nie myślę nad tym, chcę doprowadzić ją do technicznej perfekcji i stanu fabrycznego z 1994roku, a poza tym 1.7 D jest bardzo ekonomiczny i ta ekonomia przyda się gdy na utrzymaniu będzie nie jedno a 3 auta...
Może w przyszłości coś bardziej żywotnego pod maskę wpadnie chociaż prostota i bezawaryjność PN-a jest jego olbrzymią zaletą

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Pamiętaj.
Diesel kopci, diesel czadzi, diesel nigdy Cie nie zdradzi !
Dopisano 23 paź 2013, 14:08:
Aaa.. i jak ją odpalisz, zafunduje Ci naklejkę DIESEL MUSI DYMIĆ !
Diesel kopci, diesel czadzi, diesel nigdy Cie nie zdradzi !
Dopisano 23 paź 2013, 14:08:
Aaa.. i jak ją odpalisz, zafunduje Ci naklejkę DIESEL MUSI DYMIĆ !
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Czekam na efekt końcowy 
- Od: 7 mar 2007, 21:48
- Auto: 323 BG 93' 3d 1.6 16v
Oj wszyscy czekamy
Mam nadzieje, że do Janowa na wiosnę już BG wpadniesz
Mam nadzieje, że do Janowa na wiosnę już BG wpadniesz
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Dawno mnie tu nie było, ale po co pisać jak nic się nie działo od jakiś trzech miesięcy...
Pomagałem wszystkim i we wszystkim przy Mazdach ale nadszedł czas aby wziąść sie za BG... W sumie to nie wiedziałem od czego zacząć i tak jakoś bez przekonania postanowilem się przekonać ile technologia Mazdy jest warta...
Naladowałem akumulator, sprawdziłem świece żarowe, sprawdziłem pompę paliwa, wlałem płyn chłodniczy, sprawdziłem elektrykę, zalałm paliwa i po ponad 400 dniach postoju Madzia od pierwszego strzała zapaliła jakby nigdy nic
Czuję się podbudowany i naładowany dobrą energią do dalszego działania i ukończenia być może jednego z najbardziej niemożliwych, najbardziej oczekiwanych i karkołomnych projektów na tym forum
Pomagałem wszystkim i we wszystkim przy Mazdach ale nadszedł czas aby wziąść sie za BG... W sumie to nie wiedziałem od czego zacząć i tak jakoś bez przekonania postanowilem się przekonać ile technologia Mazdy jest warta...
Naladowałem akumulator, sprawdziłem świece żarowe, sprawdziłem pompę paliwa, wlałem płyn chłodniczy, sprawdziłem elektrykę, zalałm paliwa i po ponad 400 dniach postoju Madzia od pierwszego strzała zapaliła jakby nigdy nic

Czuję się podbudowany i naładowany dobrą energią do dalszego działania i ukończenia być może jednego z najbardziej niemożliwych, najbardziej oczekiwanych i karkołomnych projektów na tym forum
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Wszedłem tutaj żeby zobaczyć czy dopisałeś coś nowego... no i zacząłem przeglądać od samego początku do końca no i... chyba się zaraziłem, bardzo chętnie sam bym się zabrał za zrobienie BG od podstaw (już w tym roku ćwiczyłem blacharkę na skodzie
)tylko jest jeden problem, najpierw muszę sprzedać 323f, bo opłacać 3 auta nie wydolę
ale pożyjemy zobaczymy
a Tobie życzę wytrwałości
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Od kilku dni walczę w ogrzewanym garażu z BaGietką i na ta chwilę zrobione jest:
– uruchomiony motor
– spasowana maska, nadkola, zderzak i lampy
– założona podsufitka, założone plastiki słupków, pasy, oraz inne detale i mocowania.
– uruchomiony szyber i tylny spryskiwacz
W planach na najbliższe dni:
-polakierowanie tylnego zderzaka i lusterek na biało
– polakierowanie listew przyszybowych na czarno
– uspawanie solidnego wydechu
– zrobienie hamulców
– wypranie wnętrza, tj.: pozostałe plastiki i fotele
Prace ciągną się ślimaczym tempem ale to tylko dlatego że składam padaczkę wieczorami i jak zabieram sie za jedno to wyskakuje tysiąc innych duperelków które trzeba naprawić/ wykonać typu mocowania, gwinty, otwory, śrubki...
Może do wiosny Biała Dama opuści garaż
Ponawiam jeszcze pytanie, czy ma ktos na sprzedaż lewą klamkę i lewy boczny kierunkowskaz( sam pomarańczowy plastik)?
– uruchomiony motor
– spasowana maska, nadkola, zderzak i lampy
– założona podsufitka, założone plastiki słupków, pasy, oraz inne detale i mocowania.
– uruchomiony szyber i tylny spryskiwacz
W planach na najbliższe dni:
-polakierowanie tylnego zderzaka i lusterek na biało
– polakierowanie listew przyszybowych na czarno
– uspawanie solidnego wydechu
– zrobienie hamulców
– wypranie wnętrza, tj.: pozostałe plastiki i fotele
Prace ciągną się ślimaczym tempem ale to tylko dlatego że składam padaczkę wieczorami i jak zabieram sie za jedno to wyskakuje tysiąc innych duperelków które trzeba naprawić/ wykonać typu mocowania, gwinty, otwory, śrubki...
Może do wiosny Biała Dama opuści garaż

Ponawiam jeszcze pytanie, czy ma ktos na sprzedaż lewą klamkę i lewy boczny kierunkowskaz( sam pomarańczowy plastik)?
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
A jaki kształt mają te migacze?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Miała być na Spot Janów Lubelski 2013 gotowa a będzie dobrze jak na 2014 ją zrobię.
Z racji że jestem detalistą muszę wszystko dopracować jak należy
a to jeszcze potrwa 
Z racji że jestem detalistą muszę wszystko dopracować jak należy

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Wielkie podziękowania dla kolegi DARO323 i Janusza z Nissan Zone Polska za sprawną transakcję i transport z Wrocławia zdrowiutkiego szyberdachu, uszczelki tylnej klapy i klamki drzwi
Poszukuję jeszcze kierunków na błotniki, no i zamka tylnej klapy z kluczykiem albo nawet wszystkich zamków z kluczykiem tj. drzwi lewe, prawe i klapa tylna.
Ponadto specjalne pozdrowienia dla kolegi Czarnego i dopingującej ekipy z Wrocławia

Poszukuję jeszcze kierunków na błotniki, no i zamka tylnej klapy z kluczykiem albo nawet wszystkich zamków z kluczykiem tj. drzwi lewe, prawe i klapa tylna.
Ponadto specjalne pozdrowienia dla kolegi Czarnego i dopingującej ekipy z Wrocławia

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99