Mazda 323f BA Z5 '95 – "efka" by pawcio1017
Tydzień temu kolejny raz wymieniony przegub z lewej strony, bo osłona poprzedniego sparciała w przeciągu pół roku
Poza tym Mazda nabija codziennie kilometry nadal mnie zaskakując (trasa Ostróda-Sopot-Ostróda z przeważającymi prędkościami 120-150km/h i spalaniem 7,5l/100km
) I jak tu jej nie kochać 

Chińskie przeguby w naszych madziach lecą jak muchy do g..wna. Ja też co parę miesięcy wymieniam przegub prawy albo lewy 
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Bartg napisał(a):Japan OEM
Też właśnie teraz to założyłem. Poprzedni Pascal mnie rozbawił

Mechanik ręczył mi za Pascala... wytrzymał niecałe 2 miesiące
Trzeba było go ciąć przy wyjmowaniu
Daj znać jak te Japan OEM, może przy następnej wymianie założę. 

zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Pascal to sie jedynei nadaje do kuchni a nie do auta 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Ale mi panowie spamu zasieli tu
Jak kogoś stać to niech kupuje oryginały Mazdy, mi tam OEM też wystarczy 

Przygotowania do zlotu trwają. W tym tygodniu przejrzane hamulce, podmienione opony, uzupełniona konserwacja podwozia (końcówki podłużnic i ranty na progach się powycierały
więc zostały odtłuszczone, pomalowanie podkładem antykorozyjnym i przemalowane AutoGUMem). Dziś Mazda przeszła mały detailing w Auto Odnowie gdzie została porządnie umyta i dopieszczona z zewnątrz
Tak w skrócie: Felgi doprowadzone do ładu za pomocą Kenotek Wheel Cleaner, spolerowane zostały największe rysy i na całość nałożony Kenotek Polish & Wax. Do tego czarnidła, płyny to szyb itd... Jeszcze dziś wymiana spalonego głośnika (po ponad roku się doczekał
) i ogarnięcie wnętrza i pozostanie tylko odliczanie i modlitwy, żeby nie padało 

a gdzie media ? 
cichy_86 napisał(a):a gdzie media ?
Jako, że temat bierze udział w konkursie Moja Mazda postanowiłem się trochę przyłożyć i wrzucić kilka aktualnych fotek:

każda zadbana efka jest piękna,szacun dla tych co je kochają 

Wojtek napisał(a):Zwycięski temat to:
Mazda6 GG L3 '06 2.3 179KM 216Nm Immortal and Reliable by Makmarc
Kolejne miejsca zajęli:
– pawcio1017 ze swoją "efką"
– KMBak wraz z M3 BL
– Radex i jego czarnulka
Bardzo dziękuję wszystkim głosującym w konkursie Moja Mazda za drugie miejsce
Co do samej Mazdy – po zlocie żyje

ładna ta twoja madziula
jedyne co mnie lekko przeraziło to poprzedni stan twojej podłogi,jak można tak zaniedbać samochód
ale dobrze że trafiła w twoje dobre ręce.Plusik za mody 

pawcio1017 napisał(a):ardzo dziękuję wszystkim głosującym w konkursie Moja Mazda za drugie miejsce Jestem mile zaskoczony, bo konkurencja była na naprawdę na wysokim poziomie.
gratki