Mazda 323F BJ RF-4F 2002 nie do zepsucia :)
odbłyśniki się sypią ale reszta jest ok. Trzeba je rozebrać wszystko wyczyścić pomalować i złożyć. Nie będę je nie wiem jak regenerował bo wypadało by odbłyśniki oddać do regeneracji ale pomaluje ładnie chromem i będzie git
one mają wyglądać a nie świecić 

Magician napisał(a):To dla wszystkiego napisz jakie ogólne koszty poniosłeś kupując wszystkie graty z tego pakietu sportive
licząc bez grilla bo nie jest z tego pakietu to trochę ponad 800zł z przesyłkami. Nie pamiętam dokładnie ale coś takiego wyjdzie. Gdyby ktoś chciał od zaraz mieć taki pakiet to liczyłem że musi wydać około 1400zł+przesyłki.
Pochwale się bo dziś przyszły do mnie graty. Kratka dolna praktycznie nie do dostania
w stanie prawie idealnym, oraz grill którym się trochę rozczarowałem bo myślałem że będzie trochę lepszej jakości ale jaki pieniądz taka jakość w sumie tylko materiał marny ale wykonanie nawet w miarę.

Grill będzie w czarny połysk ale zastanawiam się co zrobić z kratką dolną by ją odświeżyć i chyba pomaluję ją czarnym matem aby lepiej wyglądała. Może jutro przyjdą halogeny

Grill będzie w czarny połysk ale zastanawiam się co zrobić z kratką dolną by ją odświeżyć i chyba pomaluję ją czarnym matem aby lepiej wyglądała. Może jutro przyjdą halogeny
tez juz chce zobaczyc gotowa mazdzioszke
no i te mody pod maska
bo to mnie najbardziej ciekawi 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
lukasz.b napisał(a):Już się nie mogę doczekać efektu końcowego![]()
Będziesz na zlocie w Czaplinku? Wrobisz się z modyfikacjami?
Niestety bardzo bym chciał szybko to skończyć i do Czaplinka zajechać ale względy czasowe i finansowe nie pozwalają. Na pewno do Ryk pojadę ale szkoda że nie do Czaplinka
Szef jest na zwolnieniu i niestety nie dostanę wolnego aby to szybko skończyć
Dziś chyba będę zamawiał pierścienie centrujące do felg i może w tym tygodniu już zamontuje letni zestaw tylko nie wiem jakie dać dekielki

Modów mod maską nie ma, bo będę myślał o nich jak wizualnie skończę
Dziś sporo roboty miałem bo zaczynam przygotowania do malowania i zająłem się przednim zderzakiem

Cały zmatowiony ale jeszcze będę musiał w paru miejscach popracować nad nim aby wyszlifować dobrze rysy żeby na nowym lakierze nie było widać
.
Przyszły dziś halogeny przednie i od razu wziąłem się za ich rozbiórkę, ich stan nie jest dobry ale najważniejsze że nic nie jest połamane. Niestety nie mogę odkręcić dwóch małych śrubek aby je rozmontować
jutro może podjadę z nimi do znajomego i on coś na pewno poradzi.

Jutro szlif progów a potem zajmę się odnowieniem halogenów jak mi się uda je rozmontować

Cały zmatowiony ale jeszcze będę musiał w paru miejscach popracować nad nim aby wyszlifować dobrze rysy żeby na nowym lakierze nie było widać
Przyszły dziś halogeny przednie i od razu wziąłem się za ich rozbiórkę, ich stan nie jest dobry ale najważniejsze że nic nie jest połamane. Niestety nie mogę odkręcić dwóch małych śrubek aby je rozmontować

Jutro szlif progów a potem zajmę się odnowieniem halogenów jak mi się uda je rozmontować
widzę że prace nad ropniakosportivem
posuwają się do przodu czekamy na efekt końcowy 

- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
no wkoncu cos sie tu dzieje
znaczy zawsze sie dzieje ale fotek bylo brak. az milo sie patrzy na takie mody
mi juz sie miska smieje bo wiem ze wyjdzie cacy
mam nadzieje ze w rykach je wymacam
czekamy na dalsze fotki z prac 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Dziś dłużej zostałem w pracy i niestety nie mogłem zrobić tyle ile bym chciał. Zostały do końca rozebrane halogeny i wstępnie wyczyszczone. Kupiłem plastyfikator, podkład i czarny połysk do grilla oraz zrobiłem przymiarkę do oklejenia szkieł żółta folia. Dosyć dobrej jakości jest folia, rozciągliwa i ładnie przylega.

jutro zabiorę się za szlifowanie odbłyśników, to co nie gra roli w odbiciu światła będzie w czarnym macie nawiązujące do lamp przednich. Oczko polecę farbą chrom
i może przygotuje grill do malowania. Gdybym miał wolne to dwa razy szybciej by to szło 

jutro zabiorę się za szlifowanie odbłyśników, to co nie gra roli w odbiciu światła będzie w czarnym macie nawiązujące do lamp przednich. Oczko polecę farbą chrom
No widać że przy aucie dużo sie dzieje :d. kurde jestem ciekaw jak będą wyglądały te żółte halogeny z niebieskim kolorem auta. od dawna zastanawiam sie nad oklejeniem swoich na żółto. a co do diesla w pakiecie sportriva to nie będzie 2 w Polsce bo często mijam sie z taka madzia w dizelku z pakietem sportriva tylko w kolorze srebrnym. pozdro i czekam na koniec prac przy pakiecie
- Od: 24 sie 2010, 23:24
- Auto: Mazda 323f Sportrive Bj
- Od: 5 lip 2011, 22:58
- Auto: viewtopic.php?f=312&t=121130
Radex napisał(a):na zdjęciach są 2 różne folie?
gdzie konkretnie kupowałeś folię?
okleiłem tylko połówkę żeby widać było jaka jest różnica z i bez. Kupiłem ją na allegro i nie pamiętam od kogo bo dawno było.
Abuk napisał(a):Skoro wszystko robisz tak dokładnie, czemu odwalasz maniane z odbłyśnikamiOne są pokryte jakimś specjalnym metalem ( nie chrom ), wiec może lepiej trochę wiecej zainwestować.
Czy ja wiem czy tak dokładnie robię dla siebie a nie wystawę, a co do odbłyśników to wypadało by od nowa pokryć je galwanicznie lecz są tak zżarte że nie bardzo by się opłacało bo dużo pracy przy nich bym musiał zrobić aby tak je odnowić.
Dziś chciałem pomalować grill i tak się zdenerwowałem bo mi nie wyszło że musiałem ochłonąć. Jutro papier i będę tarł niedoskonałości lakiernika amatora

Dziś po ochłonięciu zabrałem się za grill. Zniwelowałem co zepsułem i wyszło coś co można nazwać pomalowanym grillem.

ogólnie wyszło średnio. Muszę kupić farbę i malnąć na glanc jeszcze jedną warstwę. Jednak jak na kompletnego amatora i na warunki w jakich to robiłem to nawet dobrze wyszło. Wyszedł może pół połysk ale dobrze to wygląda. Pomalowałem też mocowania halogenów na czarny mat tak trochę na odczepnego bo już brak mi jakoś zapału do pracy i motywacji
. W podkładzie już odbłyśniki, jutro kolejne warstwy, lekkie wyszlifowanie żeby było gładko i kładę parę warstw tego chromu w sprayu. Potem jak się uda to wypoleruje trochę i zobaczymy może coś z tego będzie. Obudowy wyczyszczone czekają na złożenie.

ogólnie wyszło średnio. Muszę kupić farbę i malnąć na glanc jeszcze jedną warstwę. Jednak jak na kompletnego amatora i na warunki w jakich to robiłem to nawet dobrze wyszło. Wyszedł może pół połysk ale dobrze to wygląda. Pomalowałem też mocowania halogenów na czarny mat tak trochę na odczepnego bo już brak mi jakoś zapału do pracy i motywacji
Neonixos666 napisał(a):W podkładzie już odbłyśniki, jutro kolejne warstwy, lekkie wyszlifowanie żeby było gładko i kładę parę warstw tego chromu w sprayu. Potem jak się uda to wypoleruje trochę i zobaczymy może coś z tego będzie
tego chromu nie poleruj tylko dobrze go połóż