Mazda 323F BA Z5 95r Touring Kit A-Spec
Wcześniej lałem, właśnie tego mobil'a to niech tak zostanie
no właśnie Rafi doradzałeś, 5W40 maiłem już brać takowy, ale skoro wcześniej był 10W40... sam wiesz
Kolejny zakup rozrząd już niebawem... Szykuję furacza, najpierw mechanicznie na cacy, tak jak być powinno, a poźniej ciąg dalszy optyki 
PS. Szykuję się mały detal optyczny w przyszłym tygodniu
PS. Szykuję się mały detal optyczny w przyszłym tygodniu

czarek1991 napisał(a):Producent zaleca 5W30
Taaa. Tyle że producent zalecał (pisząc to w instrukcji obsługi) dla prawie nowego silnika z niewielkim przebiegiem. Obecnie to auto ma 17 lat i czort wie jaki przebieg...

pawcio1017 napisał(a):Obecnie to auto ma 17 lat i czort wie jaki przebieg...
Tłoki o maskę nie biją, także nie jest chyba w złej kondycji
wilusjdm napisał(a):pawcio1017 napisał(a):Obecnie to auto ma 17 lat i czort wie jaki przebieg...
Tłoki o maskę nie biją, także nie jest chyba w złej kondycjiprawie 50tkm nakręciłem, bez żadnych przygód, o motorownie nie mam się co bać (odpukać)
Nie mówie że jest w złej kondycji tylko że na pewno jak nowy nie jest a "zalecenia producenta" są w tym momencie raczej mniej ważne niz zdrowy rozsądek. Wydaje mi sie, że skoro nie pije Ci oliwy to te 10W40 będzie optymalne

Rozrząd na jakich częściach składasz?

i wszystkie rolki NTN, jakoś do mnie ta marka przemawia, ale nie mówie że reszta jest zła.
wilusjdm napisał(a):Kolejny zakup rozrząd już niebawem...
Opłaca się przed swapem tak inwestować?

-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Beny napisał(a):Jak oceniasz K2paint remover? Łatwo lakier z rantow zszedł ?
Ja oceniam bardzo dobrze. Lakier łatwo schodzi
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Podpisuję, się pod tym co napisał Karol. Beny śmiało możesz kupować 
Adamie swap'a raczej nie będzie, jak wcześniej pisałem auto zaczęło dymić, a wina była bardzo głupia, filtr oleju miał już dość
po wymianie jak ręką odjął, dziś dolałem 0.5l oliwy bo przy wymianie wlali 3l. Dziś kolejnego zakupu dokonałem, wycieraczki Kamoka, wieczorem podeśle sweet focie 
Adamie swap'a raczej nie będzie, jak wcześniej pisałem auto zaczęło dymić, a wina była bardzo głupia, filtr oleju miał już dość
wilusjdm napisał(a):Podpisuję, się pod tym co napisał Karol. Beny śmiało możesz kupować
Adamie swap'a raczej nie będzie, jak wcześniej pisałem auto zaczęło dymić, a wina była bardzo głupia, filtr oleju miał już dośćpo wymianie jak ręką odjął, dziś dolałem 0.5l oliwy bo przy wymianie wlali 3l. Dziś kolejnego zakupu dokonałem, wycieraczki Kamoka, wieczorem podeśle sweet focie
A co może mieć filtr oleju do kopcenia?

Jednak szkła zrobiłeś tak jak u mnie?
Ale samą wnękę soczewki mogłeś zostawić w spokoju bo jednak światła troche odbija. Ciekawe czy bardzo pogorszy sie widoczność teraz 

super wyszło, będzie męsko 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
pawcio1017 napisał(a):Ale samą wnękę soczewki mogłeś zostawić w spokoju bo jednak światła troche odbija.
Pytałem kolegę z forum, który malował całą soczewkę powiedział, że w widoczność się nie pogorszyła. Poza tym soczewka malowana do połowy jakoś nie wyglądała, za specjalnie
wilusjdm napisał(a):pawcio1017 napisał(a):Ale samą wnękę soczewki mogłeś zostawić w spokoju bo jednak światła troche odbija.
Pytałem kolegę z forum, który malował całą soczewkę powiedział, że w widoczność się nie pogorszyła. Poza tym soczewka malowana do połowy jakoś nie wyglądała, za specjalnie
To jak złożysz do kupy to mi powiesz czy nie ma różnicy, bo jak by nie było rzeczywiście cała obudowa w czarno wygląda lepiej a wiosną będe rozklejać swoje też