Slicznie wszystko razem wyglada.
Podoba mi sie dolot. Od stozka masz pociagnieta rure do wlotu w zderzaku?
Mazda 323F BA 98' 1.8 BP Touring Kit A-Spec video str 13 zdjęcia str 14
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
masz jakies fotki z montazu? tez sie przymierzam do zrobienia dolotu i nie wiem gdzie umiejscowic stozek. czy sciagac go w dół czy wrzucic w miejsce rezonatora czy tak jak u ciebie.
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Nie mam bo i nie ma czego fotek robić, kupujesz łączniki i rurę takie, jaki masz pomysł żeby to poskładać bo można na różne sposoby to poprowadzić i poprostu składasz wszystko do kupy
W MX-3 mam airboxa w dół puszczonego tutaj mam tak i taka opcja jak tu mi się bardziej podoba, szkoda że w MX-3 nie ma miejsca żeby go tak ulokować musiałbym mieć krótszego airboxa.
Co do wlotu rozważam czy go pomalować na czerwień taką jak na pokrywie czy zostawić w niebieskim bo mi się ten niebieski podoba, ma fajny odcień i ładnie kontrastuje zaś co do halogenów leżą na półce oryginalne poliftowe pomalowane na żółto i czekają aż będę robił przód i wtedy zostaną zamontowane a przy okazji zostanie zmodyfikowany trochę zderzak
Fotek wnętrza nie mam, jesteś chyba piątą osobą, która na nie czeka, ale jakoś ciągle o tym zapominam 

Raz na pół roku wypadałoby jakiego posta skręcić, to wrzucam
Trzeci raz piszę tego posta, bo a to się net rozłączył a to mi telefon padł zanim nacisnąłem wyślij <hahahaha>
Postanowiłem trochę bardziej zadbać o autko, i wpadło:
– próbka wosku Finish Kare 1000P Hi Temp Paste Wax – jak będę zadowolony z efektu, kupię duże opakowanie, próbka starcza na ~3 woskowania
– aplikator B13 Car Care Red Ultra Fine Foam
– 6 mięciutkich ściereczek z mikrofibry z promocji w auchanie
– 2 zapachy California Scents – jeden to legendarny Coronado Cherry, drugi to bliżej nieokreślony Route 66, póki co w aucie jeździ wiśnia i polecam wszystkim – super zapach w super cenie

Do tego muszę jeszcze kupić jakąś glinkę, i myślę, że na wiosnę będzie można przysiąść nad lakierem (wiadomo z gówna bata nie ukręcisz rys i przytarć się nie zamaskuje ale chociaż to co jest dobre niech się błyszczy ładnie).
Znalazłem też trzy fotencje z jesieni to wrzucam.

Trzeci raz piszę tego posta, bo a to się net rozłączył a to mi telefon padł zanim nacisnąłem wyślij <hahahaha>
Postanowiłem trochę bardziej zadbać o autko, i wpadło:
– próbka wosku Finish Kare 1000P Hi Temp Paste Wax – jak będę zadowolony z efektu, kupię duże opakowanie, próbka starcza na ~3 woskowania
– aplikator B13 Car Care Red Ultra Fine Foam
– 6 mięciutkich ściereczek z mikrofibry z promocji w auchanie
– 2 zapachy California Scents – jeden to legendarny Coronado Cherry, drugi to bliżej nieokreślony Route 66, póki co w aucie jeździ wiśnia i polecam wszystkim – super zapach w super cenie

Do tego muszę jeszcze kupić jakąś glinkę, i myślę, że na wiosnę będzie można przysiąść nad lakierem (wiadomo z gówna bata nie ukręcisz rys i przytarć się nie zamaskuje ale chociaż to co jest dobre niech się błyszczy ładnie).
Znalazłem też trzy fotencje z jesieni to wrzucam.

Widzę długo nic nie pisałem, temat zarósł mchem
Dzisiaj prawie śpiewająco zaliczyłem przegląd
Dlaczego prawie? Tuleje gumowe na wahaczach do wymiany, słaby ręczny w prawym tylnym kole, lakier do paznokci na żarówce od przeciwmgielnego się przepalił i pan stwierdził że ma świecić na czerwono a nie na biało <hahahaha>
Gdy kazał włączyć światła nierozgrzane żarniki zaświeciły jakbym miał barwę z 6000k i tylko usłyszałem uuuuuuu xenon, ale podstawił tą maszynkę to sprawdzania wiązki, stwierdził że wyregulowane perfekcyjnie, autopoziomowanie też jest, więc nie będzie się czepiał, może być
Niestety chciał sprawdzić czy spryski działają a chyba się wężyki poodczepiały i zamiast psikać w klosz zaczęło tryskać gdzieś spod zderzaka, facet tylko się zaśmiał i kazał mi to naprawić i przeglądzik podbity
Po przeglądzie skoczyliśmy na myjnię

Kropelkowanie po wosku

Z nowości od lutego zostało zrobione kompletne zawieszenie tył (amortyzatory, sprężyny, łączniki itp itd), parę gratów z przodu w zawiasie też wymienione, uruchomiona klima. To chyba tyle.

Dzisiaj prawie śpiewająco zaliczyłem przegląd
Gdy kazał włączyć światła nierozgrzane żarniki zaświeciły jakbym miał barwę z 6000k i tylko usłyszałem uuuuuuu xenon, ale podstawił tą maszynkę to sprawdzania wiązki, stwierdził że wyregulowane perfekcyjnie, autopoziomowanie też jest, więc nie będzie się czepiał, może być
Po przeglądzie skoczyliśmy na myjnię

Kropelkowanie po wosku

Z nowości od lutego zostało zrobione kompletne zawieszenie tył (amortyzatory, sprężyny, łączniki itp itd), parę gratów z przodu w zawiasie też wymienione, uruchomiona klima. To chyba tyle.
otwarli ostatnio nową myjnię niedaleko mnie, byłem dziś przetestować i całkiem spoko, jest aktywna piana i inne bajery których standardowo na myjniach tego typu nigdy nie widziałem