Mazda 323F BG B6 '92 TWR / FOHA / Ori GT by zawisza gruszka
Trzeba było gęstszy olej kupic napewno pomoze silnikowi , zeby sie jeszcze szybciej dobił
Chociaz 10w40 trzeba było braz tego Eneosa.
Dywaniki spoko prawie pod kolor budy
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
rafał88 napisał(a):Trzeba było gęstszy olej kupic napewno pomoze silnikowi , zeby sie jeszcze szybciej dobił![]()
a wiesz, ze nie koniecznie musi byc gęstszy niz 10W40?
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Jak kupiłem mazdę właściciel lał 15w40 i ja leje od 4 lat 15w i nic się nie dzieje poza tym nie kupuję jakiś lotosów itd tylko dobre oleje. A z 15W na 10W już nie można przechodzić . Nie widzę nic złego w olejach 15w40.
PS. Dywaniki super pasują :–) są idealnie dopasowane . Bardzo mi się podobają
PS. Dywaniki super pasują :–) są idealnie dopasowane . Bardzo mi się podobają

aBartez napisał(a):A z 15W na 10W już nie można przechodzić
a kto tak powiedział?
Neonixos666 napisał(a):aBartez napisał(a):A z 15W na 10W już nie można przechodzić
a kto tak powiedział?
no wlasnie?
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Prace nad Madzią w końcu ruszą :–) . Zderzak jest , błotnik jest , dorobiony lakier i cała chemia też jest . Zakupiłem pistolet , porządną sprężarkę czekam tylko na wyciąg i po przygotowaniu pomieszczenia zabieram się za malowanie elementów tj. zderzak , błotnik , dokładki , progi 
Może jakaś fotorelacja dla zielonych? ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 21 lis 2014, 00:27
- Auto: Mazda 323f BA, 1.8, '95
Dziś rozwiązałem problem z układem paliwowym tzn skręcając w prawo auto już nie szarpie
. przyczyną była pompa paliwowa i smok , który jest zanurzony w takim korytku . U mnie nie był on w pełni zanurzony a można powiedzieć , że 3/4 wystawało ponad wanienkę . Więc już na 0,5 baka auto szarpało a na drugiej kresce nie odpalała już . Po wymianie pompy wsadziłem smoka w 100% do wanienki i problem znikł jak ręką odjął 

Dorwałem halogenki , które służą mi jako światła do jazdy dziennej. Dodatkowo okleiłem je folią holograficzną – żółtą . I odziwo policja się nie czepia ale pewnie do czasu aż nie trafi się taki co krzywo położony dywanik się przyczepi :-D Aby dodać jeszcze więcej wyglądu retro mojej Madzi zamontowałem też żarówki Bosma żółte retro style :–)
Kiedy ją znowu w końcu na żywo zobaczę? 

Pawcio , po wypłacie na pewno praca ruszy pełną parą :–) Mam już wyciąg muszę jeszcze aluminiową rurę elastyczną kupić i folię do maskowania i papiery ścierne .
P.S Na kolejny zlot pojawię się z dwiema Mazdami
P.S Na kolejny zlot pojawię się z dwiema Mazdami