Mazda MX-3 PRECIDIA EC 'KL-DE' '94 GRATY NA SPRZEDAŻ
Wczoraj brałem udział na MOJT we Włocławku
Atmosfera całkiem spoko i pogoda dopisała
Na razie znalazłem tylko dwa zdjęcia, jak będzie wiecej to się wstawi.

Dopisano 20 lip 2014, 17:27:

Dopisano 20 lip 2014, 17:27:

-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
Studziła się
bo upał był niesamowity
I tak nie zdążyłem ogarnąć wszystkiego
Brak siłowników, bałagan w kablach, podczyścić detale zostało itp. Wypada też dopracować dolot bo na razie jest Hot Air Intake 
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB
również potwierdzam świetne auto
to wina Adisa, nalegał żebyśmy się nie żegnali i cichcem odjechali
a tak to myślę, że niestety (jak to zwykle bywa, Polakowi nie dogodzisz) ale upał nas przepędził.

witek napisał(a): adis555 Tylko powiedz mi czemu się wszyscy zmyliście bez słowa?
to wina Adisa, nalegał żebyśmy się nie żegnali i cichcem odjechali

No upał masakra
Później pod wzorcownią było już lepiej i się rozruszało wszystko, w sumie niedługo po tym jak odjechaliście to przenieśliśmy się tam, trochę się na tym zlocie wszystko przedłużało i ciąglo ale nie ma co narzekać
tylko organizować coś następnego 
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB
[tiiit] wyglada;)
Ile zaplaxiles za malowanie calego autka ?;>
Ile zaplaxiles za malowanie calego autka ?;>
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Na zdjeciach na prawde super wygada ;d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
trzydziech napisał(a):również potwierdzam świetne auto
witek napisał(a): adis555 Tylko powiedz mi czemu się wszyscy zmyliście bez słowa?
to wina Adisa, nalegał żebyśmy się nie żegnali i cichcem odjechalia tak to myślę, że niestety (jak to zwykle bywa, Polakowi nie dogodzisz) ale upał nas przepędził.
Heh kto nalegał ten nalegał. Fakt upał okrutny. Ale może znudziło nam się też oglądanie Hond gdzie okiem sięgnąć
Gratuluję poświęconego czasu i wytrwałości w dążeniu do perfekcji.
Auto zacne i dobrze prosperujące w przyszłość.
Miałem okazję się przejechać
Prezentuje się dobrze, choć nie leżą mi te lampy przednie (duża szpara między lampą a błotnikiem)postaraj się je jakoś spasować lub dorobić uszczelkę.
Co do komory silnika dałem Ci 5 na 6 punktów na MOJTcie
, postaraj się ogarnąć wszystkie kable od elektryki będzie lepiej.
Ogarnąłeś temat falujących obrotów?
Auto zacne i dobrze prosperujące w przyszłość.
Miałem okazję się przejechać
Prezentuje się dobrze, choć nie leżą mi te lampy przednie (duża szpara między lampą a błotnikiem)postaraj się je jakoś spasować lub dorobić uszczelkę.
Co do komory silnika dałem Ci 5 na 6 punktów na MOJTcie
Ogarnąłeś temat falujących obrotów?
Dzięki za punkty
i za dobre słowo
Po zlocie jest motywacja do pracy
Przewody miałem owinąć ładnie czarną taśmą bawełnianą do wiązek ale po prostu już nie zdążyłem... Chociaż myślałem czy się za to nie zabrać podczas zlotu
Na komorę mam już kolejne pomysły i zajmę się detalami.
Co do lamp to spasowanie porażka, ale czekam na foto oryginalnej gumy jaka powinna w nich być i coś się wymyśli, jest w nich potencjał xenonu którego do ori nie włoże...
Temat falujących obrotów jest ciężki
na starym dolocie czyściłem przepustnice, ustawiłem wolne i co przestało falować
i wolne obroty były
Wczoraj rano poskładałem dolot i chyba gdzieś się pojawiła nieszczelność bo wolne znów 1500 podczas stania w kolejce potrafiła sobie przyfalować, ale ogarnie się
Bardziej wkurza mnie stukanie 
Dzięki za zlot i mam nadzieje że częściej takie imprezy będą pojawiać się we Włocławku

Co do lamp to spasowanie porażka, ale czekam na foto oryginalnej gumy jaka powinna w nich być i coś się wymyśli, jest w nich potencjał xenonu którego do ori nie włoże...
Temat falujących obrotów jest ciężki

Dzięki za zlot i mam nadzieje że częściej takie imprezy będą pojawiać się we Włocławku
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB
Z mazdą mam kilka problemów
Które wypadałoby ogarnąć żeby cieszyć się z auta 
Wszystko jest uszczelnione, nigdzie się nie leje oprócz jednego miejsa... Wybieraka w skrzyni biegów, jest tam jakiś uszczelniacz? Wkurza jak kapie i papra kostke przed domem
Nadal nie mogę odczytywać błedów silnika, a silnik jest chyba przelany i być może coś padło, nawet bym podmienił ale walka w ciemno to nie jest to
Czasami na mocno rozgrzanym obroty też przyfalują.
Komputer silnika teraz to KL05C, wiązka auta po lifcie, wersja niestety kanadyjska i na zegarach ma kontrolkę check, oryginalny komputer to K834 i na nim ta kontrolka jest czynna a na komputerze K819 czy teraz KL05 martwa, tak samo nie można odczytać błędów. Podpinałem diodę bezpośrednio pod dwa piny w ECU i po prostu w trybie serwisowym wcale nie mryga, żadnego sygnału. Może oprócz tego trybu serwisowego trzeba podać gdzieś jeszcze jakiś sygnał żeby zaczynał mrygać błedy? Ten przewód którego brakowało w wiązce po liftowej podłączyłem ale to nic nie dało.
Powoli kończą się przeguby wewnętrzne, do MX-3 V6 nowych zamienników nie ma, tylko oryginał mazdy, a może jakiś pasuje z innych Mazd? Na tryby w skrzyni i półośkach? Jak ktoś ma te cenne info niech daje znać od razu
Planuje zaadaptować gwint od jakiegoś VAGa, golfa itp. Więc jeśli ktoś ma dobrą używkę na sprzedaż niech się zgłasza a chętnie kupie
Im więcej problemów tym bardziej mam ochotę pozbyć sie tego samochodu, no ale trzeba działać dalej
Wszystko jest uszczelnione, nigdzie się nie leje oprócz jednego miejsa... Wybieraka w skrzyni biegów, jest tam jakiś uszczelniacz? Wkurza jak kapie i papra kostke przed domem
Nadal nie mogę odczytywać błedów silnika, a silnik jest chyba przelany i być może coś padło, nawet bym podmienił ale walka w ciemno to nie jest to
Komputer silnika teraz to KL05C, wiązka auta po lifcie, wersja niestety kanadyjska i na zegarach ma kontrolkę check, oryginalny komputer to K834 i na nim ta kontrolka jest czynna a na komputerze K819 czy teraz KL05 martwa, tak samo nie można odczytać błędów. Podpinałem diodę bezpośrednio pod dwa piny w ECU i po prostu w trybie serwisowym wcale nie mryga, żadnego sygnału. Może oprócz tego trybu serwisowego trzeba podać gdzieś jeszcze jakiś sygnał żeby zaczynał mrygać błedy? Ten przewód którego brakowało w wiązce po liftowej podłączyłem ale to nic nie dało.
Powoli kończą się przeguby wewnętrzne, do MX-3 V6 nowych zamienników nie ma, tylko oryginał mazdy, a może jakiś pasuje z innych Mazd? Na tryby w skrzyni i półośkach? Jak ktoś ma te cenne info niech daje znać od razu
Planuje zaadaptować gwint od jakiegoś VAGa, golfa itp. Więc jeśli ktoś ma dobrą używkę na sprzedaż niech się zgłasza a chętnie kupie
Im więcej problemów tym bardziej mam ochotę pozbyć sie tego samochodu, no ale trzeba działać dalej
Ostatnio edytowano 29 lip 2014, 20:39 przez witek, łącznie edytowano 1 raz
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB
Wolę jeszcze pośmigać tym autem
Tylko ciągle coś jest nie tak, ale kiedyś chyba uda się tak zrobić wszystko żeby się nic nie sypało, ale to raczej nie realne marzenia 
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB