Mazda 323C BA Z5 96r.
Z policją nie miałem kontaktu na temat folii, ale jednak trochę za ciemne to wszystko było i zrobiłem to co zrobiłem
Dzięki i jeśli chodzi o kasę, gdybym jej nie miał, nie było by sprężyn
mozemazda napisał(a):obnizenie robi wrazenie-chociaz mnie bybyło szkoda kasy
Dzięki i jeśli chodzi o kasę, gdybym jej nie miał, nie było by sprężyn
mozemazda napisał(a):pewno sie zarabia to i sie ma -w koncu okleina,lampki w nawiewach i teraz folia cos kosztowalo-ale ja sie ma to sie liczy takich bzdur
To ile ja zarabiam i skąd mam pieniądze na to co kupuję to nieistotne, to nie jest temat od tego. Jest to temat o moim autku, o tym co się w nim zmienia i do jego ocenienia, a nie do rozmów o pieniądzach na niego wydanych. Ja do niego dokładam i jeśli z czymś jest niewypał to moja strata, więc nie rozumiem po co takie wytykanie i pisanie takich tekstów. Jeśli masz zamiar totalnie wszystko krytykować, bo jak narazie to praktycznie wszystko Ci nie pasuje to daj sobie spokój, ja na Twoje posty odpowiadać nie będę.
Pozdrawiam.
THOR dobrze, że zdarłeś tą folie z lamp, ori lamy lepiej pasuja do koloru nadwozia. Mam nadzieję, że springi się już ładnie ułożyły i nasza ciężka praca nie poszła na darmo. Pozdrawiam
- Od: 26 paź 2008, 20:55
- Auto: 323c BA 1,5 16v DOHC 95r
waldez tył ułożony tak jak powinien, przód jeszcze trochę czasu potrzebuje, najlepsze jest to, ze przednie osiadają nierównomiernie, jedna strona jest ciut wyżej od drugiej, ale się pojeździ to się ułoży 
Może to wynikać również z tego, że jeden z amortyzatorów jest bardziej wybity. Mieszanka nie trzyma ciśnienia i opada bardziej
Zobaczymy, dam im jeszcze trochę czasu
Ostatnio jak sprawdzałem miały równo po 83%.
w zielonej po zamontowaniu sprężyn krótszych o 5cm sprawność amorków spadła po 7 miesiącach bardzo mocno 
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
mariusz_sti napisał(a):w zielonej po zamontowaniu sprężyn krótszych o 5cm sprawność amorków spadła po 7 miesiącach bardzo mocno
Pożyjemy zobaczymy
To raczej normalne. Ale zakładając sprężyny progresywne na seryjne amorki, jesteśmy świadomi tego, że będziemy od tej pory wydawać więcej na zawieszenie. Ale warto. Przynajmniej auto nie wygląda jak off road
mozemazda
dobry jestes a jak ci szkoda kasy na wszystko to poco ci samochód ? nie lepiej chodzic na pieszo – i to bedzie za darmo, ewentualnie mozesz chodzic na boso – to takze zmenijszy koszty poniewaz nie zniszcza ci się buty....tym niepotrzebnym ot tylko zaśmieciłeś temat thora i obnizyles poziom tego forum
to jest troche dziwne ponieważ u mnie prawa i lewa strona usiadłą w takim samym stopniu
sprawdzales ta roznice jak autko stalo na rownej powierzchni ? bo jak ja wjade jednym kołem w jakis dołek to odrazu wyglada jakby kazde koło mialo zawieszenie z innej parafii
sadze że nie ponieważ w mojej mazdzie tylny prawy amorek jest dobry a lewego praktycznie niema i autko stoi na takim samym poziomie
dobry jestes a jak ci szkoda kasy na wszystko to poco ci samochód ? nie lepiej chodzic na pieszo – i to bedzie za darmo, ewentualnie mozesz chodzic na boso – to takze zmenijszy koszty poniewaz nie zniszcza ci się buty....tym niepotrzebnym ot tylko zaśmieciłeś temat thora i obnizyles poziom tego forum
THOR napisał(a):najlepsze jest to, ze przednie osiadają nierównomiernie
to jest troche dziwne ponieważ u mnie prawa i lewa strona usiadłą w takim samym stopniu
sprawdzales ta roznice jak autko stalo na rownej powierzchni ? bo jak ja wjade jednym kołem w jakis dołek to odrazu wyglada jakby kazde koło mialo zawieszenie z innej parafii
waldez napisał(a):Może to wynikać również z tego, że jeden z amortyzatorów jest bardziej wybity.
sadze że nie ponieważ w mojej mazdzie tylny prawy amorek jest dobry a lewego praktycznie niema i autko stoi na takim samym poziomie
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
luki88 daję sprężynkom czas na ułożenie i z czasem jest coraz lepiej, już prawie cały przód siedzi tak jak powinien 
luki88-mi nie jest szkoda kasy,tylko mysle praktycznie,jakos nie moge zrozumiec po co wydawac pieniadze, a potem zrywac,wyrzucac-prosty przyklad swiatelka w srodku samochodu-thor podniecal sie nimi a potem do kosza-bez sensu, i z wielomi innymi rzeczami tak zrobi pewno.Ile zarabia thor mnie nie interesuje-tak jestem wychowany,ze poprostu przechodze nad tym do porzadku dziennego,widocznie ma na sprezyny,opony,felgi to sobie zalozyl-tylko wedlug mnie thorek ma tendencje ze jezeli juz ktos cos zle napisal to jest wrogiem-moze ma taki charakter,ze nie lubi byc krtytkowany,ale jak mowi powiedzenie Prawdziwa cnota krytyk się nie boi -tylko nie w przypadku thora,czy obnizylem poziom watku -nie sadze.
Thor-zrobie cos dla ciebie-wszystkie posty ktore napisales na forum pokaze fachowcowi-nie trudno domysleic sie jakiemu-a co powie nie omieszkam przekazac,moze wtedy zrozumiesz sam siebie,bo chyba masz z tym trudnosc,ale to juz pozniej sie okaze
milego wypoczynku nad bialym
Thor-zrobie cos dla ciebie-wszystkie posty ktore napisales na forum pokaze fachowcowi-nie trudno domysleic sie jakiemu-a co powie nie omieszkam przekazac,moze wtedy zrozumiesz sam siebie,bo chyba masz z tym trudnosc,ale to juz pozniej sie okaze
milego wypoczynku nad bialym
normalny
- Od: 17 gru 2008, 20:14
mozemazda napisał(a):Thor-zrobie cos dla ciebie-wszystkie posty ktore napisales na forum pokaze fachowcowi-nie trudno domysleic sie jakiemu-a co powie nie omieszkam przekazac,moze wtedy zrozumiesz sam siebie,bo chyba masz z tym trudnosc,ale to juz pozniej sie okaze
to moje też poprosze

diagnoza jest prosta – pasja i miłość do samochodów
sory THOR za ot ale nie mogłem sie powstrzymać
HARDLINE
- Od: 16 lip 2008, 19:57
- Auto: gh sport
(6mps)
Jako, że pokrywa zaworów dawno pomalowana, a osłona kolektora wydechowego była sparciała i ogólnie nie pasowała do całości dziś założyłem pomalowaną osłonę, którą udało mi się kupić w bardzo dobrym stanie. Nic wielkiego, ale pod maską przynajmniej lepiej to już wygląda.
Są małe niedociągnięcia na osłonie, ale będą poprawione

Są małe niedociągnięcia na osłonie, ale będą poprawione
No no Michasiu, calkiem sympatycznie to wyglada 
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
Artur zdecydowanie lepiej niż wcześniej
Poza tym dziś dojdą ponownie nowe kierunki boczne clear, no i udało mi się w dobrej cenie wyrwać przednia prawą lampę i będą też tylne chlapacze
W tym tygodniu wszystko powinno zjechać do mnie 
Poza tym dziś dojdą ponownie nowe kierunki boczne clear, no i udało mi się w dobrej cenie wyrwać przednia prawą lampę i będą też tylne chlapacze
Devo_Y napisał(a):THOR, nie chcesz drugiej takiej samej, bo właśnie swoją spylam![]()
choć moja w gorszym stanie wizualnie niestety od twojej![]()
sorry za ot
Niestety nie, nie rozdwoję się