Mazda 323F BA Z5 '95 turkusowy pocisk LPG Stag 300 SPRZEDAM
Korzystając z dzisiejszej pięknej pogody, poświęciłem czas madzi
umyta,odkurzona cała wysprzątana,czeka na podróż 
matthies napisał(a):wbijasz na spota w majówkę?
wbiję innym razem,będę miał teraz więcej czasu
madzia nareszcie odebrana od mechaniora
w końcu tył się wyciszył,wymienił wszystkie tuleje na wahaczach.A zawsze myślałem że to tak klapa tłucze

Gdzie kupiłes same tuleje do tylnych wahaczy?
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
jaaco napisał(a):Gdzie kupiłes same tuleje do tylnych wahaczy?
mechanik mi zamawiał dwie dostał u nas w Lubawie,a dwie zamawiał bodajże w ipartsie Wawie
Ale do poprzecznych? Te których jest 4szt?
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
no takradek mazda lubawa napisał(a):jaaco napisał(a):Ale do poprzecznych? Te których jest 4szt?
przyszedł czas na wymianę przednich amorków,przy ograniczonym budżecie
wpadły tylko KAMOKA ale mam nadzieję że troszkę potrzymają.Zawsze lepsze takie niż już cieknące stare
w poniedziałek jadzie do mechanika na wymianę.
Jeśli padło na Kamoke to pośmigają miałem takowe w poprzedniej BA. Jeśli masz zamiar zakładać krótsze sprężyny to lepszym wyborem byłby amortyzator gazowy. Na olejniaku będzie bardziej twardo i z biegiem czasu będzie się pocił.
maestro81 napisał(a):Chwilę nie zaglądałem a tu już tyle nowych rzeczy![]()
To w końcu będzie ta gleba czy nie....Aż się prosi o mały ślizg...
no troszkę nowych rzeczy wpadło,na razie głównie mechanicznych
moje pyt koledzy
czym wypolerować końcówkę wydechu bo mi troszkę zmatowiała?i czy w mazdach co nie miały fabrycznie światła stopu,chodzi mi o te na szybie.Jest wyprowadzona kostka,czy brak się podłączyć pod stop? 

mazdeczka z renatą 
Dopisano 13 cze 2015, 21:50:
a i po pól godzinnym wojowaniu ze stopem na szybie,w końcu udało mi się go wymienić
tylko przy chwilce wolnego czasu trafi go podłączyc
Dopisano 13 cze 2015, 21:50:
a i po pól godzinnym wojowaniu ze stopem na szybie,w końcu udało mi się go wymienić
podłączyć go to pikuś. Pewnie nie masz ori kostki to ciągniesz zasilanie ze stopu
Gdzie chlapaki

Gdzie chlapaki
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

caroleck napisał(a):podłączyć go to pikuś. Pewnie nie masz ori kostki to ciągniesz zasilanie ze stopu![]()
Gdzie chlapaki![]()
właśnie muszę pociągnąć ze stopu,ale zawsze nie mam czasu się za to zabrać.Chlapaki mam,brak pomalować i założyć.Ale to się zrobi gdy będzie się robiło próg
wilusjdm napisał(a):Jeśli padło na Kamoke to pośmigają miałem takowe w poprzedniej BA. Jeśli masz zamiar zakładać krótsze sprężyny to lepszym wyborem byłby amortyzator gazowy. Na olejniaku będzie bardziej twardo i z biegiem czasu będzie się pocił.
moje amortyzatory kamoki są właśnie gazowe,w tym tygodniu przymierzam się też do zakupu na tył też kamoki gaz,bo moje stare zaczynają walić
i coś się będzie działo i u mnie
jutro umawiam się na wklejenie szybki od nowa,bo jakiś nieznanego pochodzenia kornik mi uszczelkie zjada
i z lekka zaczeła mi się wdzierać woda do auta,po aplikacji silikonowej objaw ten ustąpił ale to chowanie głowy w piasek.A przy okazji że będzie mi to robił mój kol co przyciemnił mi szyby,ściemnieniu poddany zostanie również szyberdach.Zniknie naklejka mazda od słońca,wpadnie za to w te miejsce przyciemnienie folią
oraz przyszedł czas na zmianę oleju z filtrem,wpadną wspomiane amorki na tył i wiele innych rzeczy ale o tym niebawem