Mazda 323f BA Z5 '95 – "efka" by pawcio1017
Zdjęcie marne
ale + za obecność na spocie 

cichy_86 napisał(a):Zdjęcie marneale + za obecność na spocie
Ale za to jaka frekwencja

w końcu przeczytałem Twój temat, efka wygląda świetnie 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
pawcio1017 napisał(a):cichy_86 napisał(a):Zdjęcie marneale + za obecność na spocie
No i jaka perełka zajechała

-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Crenshaw napisał(a):w końcu przeczytałem Twój temat, efka wygląda świetnie
Dzięki. Do Twojej jeszcze jej bardzo daleko
matthies napisał(a):a gdzie ten spociq?
Bydgoszcz
zemoj napisał(a):pawcio1017 napisał(a):cichy_86 napisał(a):Zdjęcie marneale + za obecność na spocie
No i jaka perełka zajechała
Dokładnie

Kilka dni temu wymieniony lewy przegub, który jak się okazało miał już spore luzy i zaczynał coraz mocniej stukać. Zmieniony niestety na nowy – używanego przegubu z półosi Trzydziecha nie udało się zbić a czasu na kombinowanie nie było
(Jak by ktoś potrzebował prawą półoś do Z5 to się zgłaszać
). Przy okazji wymiany okazało się że łączniki stabilizatora powoli też już będą kończyć żywot więc w najbliższym czasie czeka wymiana.
Jak to z kobietą... Dostała nowy przegub i woła o więcej
Na sam koniec roku trochę zastrajkowała i wracając do Bydgoszczy zapłon któregoś z cylindrów zaczął odmawiac posłuszeństwa. Jakoś się dokulaliśmy (chwilami na 3 cylindrach). Na szybko świece sprawdzone, niby na wszystkich iskra jest jednak 3 cylinder świeca znacznie ciemniejsza, obkopcona. Pozostałe idealne – "kawa z mlekiem". Jako że ostatnimi czasy z braku czasu pod maske zaglądałem tylko dolewając płyn do spryskiwaczy (i to zazwyczaj po ciemku
) dopiero teraz zobaczyłem jak mocno poci się z pod pokrywy zaworów. Przy składaniu po zmianie rozrządu majster grubo przesadził z ilością sylikonu na uszczelkę...
Mam podejrzenie (i jednocześnie nadzieję) że to może być przyczyną. Jak nie to będziemy po kolei kombinować i zmieniać przewody i świece
(tylko kiedy...?!
)

Jak to z kobietą... Dostała nowy przegub i woła o więcej

pawcio1017 napisał(a):majster grubo przesadził z ilością sylikonu na uszczelkę...
Niestety takich mamy majstrów, że ładują sylikon pod uszczelkę

wilusjdm Bardziej poleciłbym OE Mazda
u mnie w mx-3 elringa wytrzymały 2 miesiące i delikatnie zaczęło się pocić... Chyba że akurat na takie trafiłem 
-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
Właśnie był chyba erling. Nie mam nic przeciwko sylikonowi ale na zasadzie lekkiego lizniecia uszczelki sylikonem a nie w takich ilościach jak mam obecnie... (dlatego zawsze wole wszystko przy aucie sam. Szkoda że nie zawsze jest czas:( )
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

Ciekawa BA
robiona z głowa widać
. Zadbana robiona na czas to posłuży długoooooo...
Pozdrawiam i powodzenia w Dalszych Robotach

Problem przerywania i braku mocy rozwiązany:

(Magnecor KV85)
Powiem wam, że auta nie poznaje
Silnik wreszcie chodzi równiutko, bez żadnego falowania i najmniejszego szarpania. I mocy jakby troche przybyło
Poza przewodami zmieniłem ostatnio olej z filtrem. Ponadto została zdjęta i ponownie uszczelniona pokrywa zaworów. Na razie zero jakiegokolwiek pocenia i mam nadzieje że już tak zostanie. Przy okazji zmieniłem tez o-ring na aparacie zapłonowym, który kupiłem już jakiś rok temu
Stary był jak z plastiku...
Mimo że nigdy nie praktykowałem... – na wiosne mycie silnika, bo od tego oleju syf konkretny sie zrobił pod maską.
(Magnecor KV85)
Powiem wam, że auta nie poznaje

Poza przewodami zmieniłem ostatnio olej z filtrem. Ponadto została zdjęta i ponownie uszczelniona pokrywa zaworów. Na razie zero jakiegokolwiek pocenia i mam nadzieje że już tak zostanie. Przy okazji zmieniłem tez o-ring na aparacie zapłonowym, który kupiłem już jakiś rok temu

Mimo że nigdy nie praktykowałem... – na wiosne mycie silnika, bo od tego oleju syf konkretny sie zrobił pod maską.

mycie silnika fajna sprawa:) ja ostatnio wyczyscilem to zupelnie co innego jak sie mache podniesie:) polecam srodek K2 Akra 
wrzuce fotke jakas jak pogoda pozwoli na jej zrobienie:)
wrzuce fotke jakas jak pogoda pozwoli na jej zrobienie:)
- Od: 23 lip 2013, 18:22
- Auto: Mazda 323f
1997r.
1.5 16V
Nowe graty:

Wczoraj zmienione szczęki – w dwóch starych połowa okładzin się już odkleiła, a dźwigienki ręcznego musiałem rozbijać młotkiem tak były zapieczone. Wreszcie ręczny bierze "na trzy ząbki"
Wieczorem wpadną nowe łączniki jako że jeden miał już luz. Może w końcu zabiore się też za naprawienie 3go STOPu – jednym słowem przygotowania do przeglądu 
Wczoraj zmienione szczęki – w dwóch starych połowa okładzin się już odkleiła, a dźwigienki ręcznego musiałem rozbijać młotkiem tak były zapieczone. Wreszcie ręczny bierze "na trzy ząbki"

super że przewody się przydały, bo szkoda by ich było na leżenie i zdobienie szafy xD naklejkę z pudełka nakleiłeś już?
Naklejka jeszcze leży nie ruszona. Jak wiosną ogarne syf pod maską to pomyśle – zawsze to te 2 konie i 5 punktów respektu więcej 

Z nowości: parę dni temu wpadła czarna półka bagażnika (bez zbędnych głośników!
) oraz do kompletu własnoręcznie obszywana naturalną skórą gałka zmiany biegów. Myśle że jak na pierwszy raz i domowe warunki wyszło całkiem przyzwoicie i 2,5 godziny nie poszły na marne
Oceńcie sami
przed montażem:

w komplecie ze skórzanym mieszkiem i SS:

Na dniach jeszcze całość zaimpregnuje woskiem do skór co podobno doda trochę więcej połysku i bardziej wyciągnie czerń

przed montażem:
w komplecie ze skórzanym mieszkiem i SS:
Na dniach jeszcze całość zaimpregnuje woskiem do skór co podobno doda trochę więcej połysku i bardziej wyciągnie czerń
Ostatnio edytowano 3 mar 2014, 00:35 przez pawcio1017, łącznie edytowano 1 raz