Mazda MX-3 EC B6 '92 1.6 16v SOHC
Dzisiaj wizyta w fabryce mocy i odpowietrzanie hamulców i zmiana płynu na DOT3, przedtem miałem DOT4. Różnica kolosalna, hamuje na prawde dobrze, a pedał jest twardy. Teraz tylko ogarnąć ABS, mam nadzieje, że to tylko czujniki.

Niedość, że jeździ to jeszcze lata
Spalanie się uspokoiło, nadal nie ejst to na co stac ten silnik jeżeli chodzi o ekonomie, ale jest lepiej i jakoś lepiej jeździ. Niestety nadal nie ustało szarpanie i jestme niemal pewien, ze to cewka zapłonowa i na pewno też dlatego spalanie nie jest jeszcze do końca ustabilizowane.
Niedość, że jeździ to jeszcze lata
Spalanie się uspokoiło, nadal nie ejst to na co stac ten silnik jeżeli chodzi o ekonomie, ale jest lepiej i jakoś lepiej jeździ. Niestety nadal nie ustało szarpanie i jestme niemal pewien, ze to cewka zapłonowa i na pewno też dlatego spalanie nie jest jeszcze do końca ustabilizowane.
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
Podziwiam Twój zapał i chęci
Od pewnego czasu jestem zły na moją Magdę, że szarpie, brakuje mocy – ale samo się nie zrobi
Powodzonka !

Od pewnego czasu jestem zły na moją Magdę, że szarpie, brakuje mocy – ale samo się nie zrobi
Powodzonka !
Leasing samochodów dla firm http://www.twoj-leasing.pl/
- Od: 30 gru 2011, 18:36
- Auto: Mazda Mx3 1.6 16V DOHC '96
jarsoN napisał(a):Cewka zapłonowa wymieniona. Szarpanie ustało.
To kiedy robimy jakieś szybkie testy drogowe
Co się stało, że zdecydowałeś się sprzedać MXa?? Jakieś inne auto w planach?
pewnie MX-5 
powodzenia jarsoN
trzymam kciuki
!!
- Od: 25 mar 2011, 18:02
- Auto: mx-3 1.8 V6
Odebrałem dzisiaj mx'a po 3,5 tygodnia nie obecności. Samochód stał u Patryka (xXx) który pomagał mi uporać się z przerywaniem i uporał się. Diagnoza była bardzo prosta, ale nikt o tym nawet nie pomyślał dlatego jeszcze większe pokłony dla Patryka. Był czyszczony bak paliwa, razem z sitkiem przy pompie, a do teog wymieniony filtr paliwa. Okzało sie, że było tyle syfu w środku, że samochód nie dostawał odpowiedniej dawki paliwa, dlatego też przerywał. Jest to zrobiony i mx' jeździ aż miło, bez najmniejszych oznak przerywania. Do tego Patryk załatwił przegląd który był jeszcze waźniejszy od przerywania. Okazało się, że jeden z drążków kierowniczych był niedokręcony, dlateog samochód się nie pewnie prowadził, tłukł się. Nie musze mówić co by się stało gdyby ta usterka nie była w ogóle wykryta i ja bym nie świadomie jeździł. Także podziekowania dla poprzedniego włałsciciela który zrobił nieświadomie, a może świadomie zamach na moje życie i życie ludzi którzy ze mną podróżują. Na szczęście zostało to wykryte w czasie i nic się nie stało.
Z przyjemniejszych rzecyz to okleiłem sobie carbonem panel od szyb i obwódki od klamek. Dalej bede kleił białym caroben zegary, czarnym trochę deski rozdzielczej.
Dzięki jeszcze raz Patryk za uratowanie życia
Z przyjemniejszych rzecyz to okleiłem sobie carbonem panel od szyb i obwódki od klamek. Dalej bede kleił białym caroben zegary, czarnym trochę deski rozdzielczej.
Dzięki jeszcze raz Patryk za uratowanie życia
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
to już nie sprzedajesz auta...
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
Całe szczęście, że nic się nie stało Tobie, ani nikomu innemu.
I miejmy nadzieję, iż było to nieświadome.
- Od: 20 gru 2011, 21:43
- Auto: R.I.P.: Mazda 323C BA, 1,5 16v, 1996r.
No to gratki, że już wszystko zrobione 
- Od: 7 sie 2010, 20:18
- Auto: Była Mazda 323F BA KLZE
Całkiem miło wyszło 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
To dobrze Jarku że wszystko już ok
drążki to poważna sprawa, odkręci się, koło staje bokiem i jedziesz gdzie tylko zechcesz
Dużo za folie płaciłeś, bo całkiem Ładnie to wygląda
Dużo za folie płaciłeś, bo całkiem Ładnie to wygląda
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99