Mazda 323 BG GT '91 + BPT TURBO OŚKA z pakietem GTR
Tył w 323 F GT i tył w BG 323 GT jest taki sam tarcza + klocek. Dla polepszenia hamowania na tył idzie klocek od Probe bo ma ten sam wymiar ( wielkość ) ale większa powierzchnię .
PILNIE szukam sprężyn obniżających do 323 BG , pasują też z MX-3 i 323 F więc jak ktoś ma to proszę o info . A na razie cisza bo upały takie że szok .
PILNIE szukam sprężyn obniżających do 323 BG , pasują też z MX-3 i 323 F więc jak ktoś ma to proszę o info . A na razie cisza bo upały takie że szok .
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Pisałem już sprzedane .
No to zaczynamy
Na sprzedaż czarny zderzak z BG GT przedlift ze spryskiwaczami lamp jak by ktoś potrzebował .
Na sprzedaż czarny zderzak z BG GT przedlift ze spryskiwaczami lamp jak by ktoś potrzebował .
- Załączniki
No to polecieliśmy wczoraj wypadł silnik z GTX i wiązka . Wyciągneliśmy wszystko włacznie ze skrzynią i półosiami .
Wyskoczył silnik z GTX i jest juz na warsztacie gdzie czeka na niego GT.
Wczorajsze wyciągnięcie silnika utwierdziło mnie w tym że to była dobra decyzja.
Komora silnika jest tak zgnita w miejscu kielichów , mocowań sanek , wahaczy , że nie było co ratować
Ale za to silnik bedzie miał 2 życie .
Wyskoczył silnik z GTX i jest juz na warsztacie gdzie czeka na niego GT.
Wczorajsze wyciągnięcie silnika utwierdziło mnie w tym że to była dobra decyzja.
Komora silnika jest tak zgnita w miejscu kielichów , mocowań sanek , wahaczy , że nie było co ratować
Ale za to silnik bedzie miał 2 życie .
Dokładkę progów od TWR mam juz na miejscu.
Jutro mają być sprężyny :–@
Będzie szeroko i nisko . Dzięki Bartek .
Jutro mają być sprężyny :–@
Będzie szeroko i nisko . Dzięki Bartek .
No jak to co ALUSKI 
Na Rakietową będzie gotowa czy Almerą Przyjedziesz 
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Almera jetst gotowa .
GTR – sie składa . Jest plan skończyć do zlotu auto
Dopisano Cz, 20 sierpnia 2015, 08:59:
Nowa kierownica z GT już na miejscu .
GTR – sie składa . Jest plan skończyć do zlotu auto
Dopisano Cz, 20 sierpnia 2015, 08:59:
Nowa kierownica z GT już na miejscu .
Przymiarka dokładek. Silnik z Gt wyciągnięty. Wiązka z GTX wyciągnięte. W przyszłym tygodni montaż BPT do GT. Musze kupić nowa tarcze sprzegła GTX. Stara ma już 25 lat i jest trochę zmęczona. Docisk z GT w porównaniu do docisku z GTX to zabawka dla małych dzieci. Gtx jest większy ma mocniejsze słoneczko i grubsze blachy. Wiec zostaje GTX zamach i docisk.
A sprzęgło z KL'a nie było by lepszą i tańszą opcją??
tylko pytanie czy sprzeglo z KL podejdzie do silnika BPT , seryjnego zamachu I seryjnego docisku .
wielkosc ma taka sama jak sprzeglo z gtx 225 mm . Pytanie ile kosztuje I jaka jest dostepnosc. U nas na forum jest duzo projektow z silnikiem BP a tam jest inny zamach niz w GTX .
trzeba montowac komplety zamach z gtx I docisk z gtx lub odkrecic zamach z gt I przekrecic zamach do GTX I dokupic zestaw KL I bedzie ok. No I trzeba wysprzeglik – 10 mm uciac.
sory nie mam Polskich liter
wielkosc ma taka sama jak sprzeglo z gtx 225 mm . Pytanie ile kosztuje I jaka jest dostepnosc. U nas na forum jest duzo projektow z silnikiem BP a tam jest inny zamach niz w GTX .
trzeba montowac komplety zamach z gtx I docisk z gtx lub odkrecic zamach z gt I przekrecic zamach do GTX I dokupic zestaw KL I bedzie ok. No I trzeba wysprzeglik – 10 mm uciac.
sory nie mam Polskich liter
DARO MAZDA 323 napisał(a):Ma być ze smakiem . Dziś przyszły sprezyny.
Już odmalowane, czy nadal straszą wyglądem?
sprężyny wyczyszczone i pomalowane na czarno
Wczoraj zamontowałem wiązkę z GTX zajeło mi to 45 minut sama przyjemność wypinasz i wpinasz
WIązka z GTX ma trochę wiecej wtyczek i podciśnień których nie ma GT więc wiązka musi być kompletna do SWAPu.
Zakonserwowałem wczoraj jeszcze sanki i wózek bo był taki brzydki rdzawy nalot .
Zamówiłem sprzegło z KL EXEDY i amorkina tył .
Czekam na paczke i składamy .
Zdjęcia z wczorajszych pieszczot garażowych. Farba czarny mat Śnieżka na rdzę – penetrująca i konserwująca.
Wczoraj zamontowałem wiązkę z GTX zajeło mi to 45 minut sama przyjemność wypinasz i wpinasz
WIązka z GTX ma trochę wiecej wtyczek i podciśnień których nie ma GT więc wiązka musi być kompletna do SWAPu.
Zakonserwowałem wczoraj jeszcze sanki i wózek bo był taki brzydki rdzawy nalot .
Zamówiłem sprzegło z KL EXEDY i amorkina tył .
Czekam na paczke i składamy .
Zdjęcia z wczorajszych pieszczot garażowych. Farba czarny mat Śnieżka na rdzę – penetrująca i konserwująca.
Ostatnio edytowano 25 sie 2015, 09:55 przez DARO MAZDA 323, łącznie edytowano 1 raz