Zdjęcie jest ze sprężynami seryjnymi uciętymi o jeden zwój
Mazda 323F BG B6 '92 TWR / FOHA / Ori GT by zawisza gruszka
Jeśli chodzi o spocik lub spotkanie to ja bardzo chętnie :–)
Teraz mam oryginalne sprężyny -35mm i jest ładniej i niżej .
wilusjdm zrobię fotkę jak Madzię umyję to zobaczysz .
Z innej beczki. Koledzy mam ciągle problem z ogrzewaniem. Płukałem nagrzewnicę kamixem , układ płukałem Prestonem radiator flush i nadal ledwo co grzeje :–(! Co prawda jeden wąż wchodzący do nagrzewnicy jest strasznie gorący drugi chłodniejszy czyli niby prawidłowo.... Poratujcie mnie bo ta Mazda z moimi słabymi nerwami skończy niedługo na parku sztywnych
Z innej beczki. Koledzy mam ciągle problem z ogrzewaniem. Płukałem nagrzewnicę kamixem , układ płukałem Prestonem radiator flush i nadal ledwo co grzeje :–(! Co prawda jeden wąż wchodzący do nagrzewnicy jest strasznie gorący drugi chłodniejszy czyli niby prawidłowo.... Poratujcie mnie bo ta Mazda z moimi słabymi nerwami skończy niedługo na parku sztywnych
Wyciągałeś nagrzewnice, jak nie to będziesz musiał to zrobić, bo może jest tam tyle syfu, że trzeba nią trochę poruszać żeby wyleciało. Jest to gdzieś na forum opisane. Ja też nie dawno swoją tylko płukałem, poprawa jest, ale szału nie ma. Dopiero po około 15km robi się cieplej, że przy -5 na zewnątrz mogę kurtkę zdjąć w środku.
- Od: 21 lut 2014, 17:30
- Auto: mazda 323f bg 1.6 16v '94
MAZDman wyciągałem nagrzewnicę w tamtym roku na jesieni. Boję się to powtarzać bo przy wyciąganiu deski pękła mi szyba a za wymianę płaciłem 500 prawie. Dziś rozrobiłem kamix , wlałem przejechałem się na dystans 10km , zgasiłem autko pozostawiłem na 2 godziny po czym spuściłem ten roztwór . Następnie wlałem czystej wody , pojeździłem i spuściłem brudną wodę było w niej syfu! Po czym zdjąłem węże od nagrzewnicy i przepłukałem nagrzewnicę jak i cały silnik wodą pod wysokim ciśnieniem. Zalałem Kulera , odpowietrzyłem i jest cieplutko jednak do grzania jak u mojego znajomka co ma 626 to mojej bagecie daleko jeszcze . Ale jest dobrze
No ba bo moja Magdalenka LPG nigdy nie zasmakuje :–) No arafal21 dbam o Nią jak tylko mogę :–) I powiem szczerze , że Madzia ma u mnie dożywocie . Nawet jeśli będę potrzebował oszczędniejszego auta służącego do dojazdów do pracy to będę wolał coś małego kupić z gazem niż gazować tą Mazdę , ponieważ za koszt instalacji sekwencyjnej kupię 323 bg z lpg i jeszcze na opłaty zostanie :-D
Witam ! Posiadam również madzie 1.6 bg z 92 roku
również niebieską z podobnymi alusami białymi zegarami sportowa kierownica i fotelami kubelkowymi
wrzuce pozniej pare fotek
ostatnio sporo remontów robilem ale wraz mam problem z niektorymi rzeczami (chlodniczka w nagrzewnicy, obroty skacza od razdu do 1,5 tys i troche skacza 1,4-1,6) 
- Od: 15 mar 2015, 10:57
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16V 1992 r
Ja problem z ogrzewaniem już na szczęście rozwiązałem
pomógł Kamix i myjka ciśnieniowa :–) . Na dzień dzisiejszy do wymiany mam mocowania przednich amorów i uszczelkę pod głowicą , części już mam tylko muszę znaleźć chęci by wziąć się do roboty i wymienić .
Jak możesz to opisz mi po kolei co muszę zrobić aby przeczyścić nagrzewnice kamixem
teraz moim największym problemem jest branie oleju, otóż auto nie brało oleju ale miało wyrobioną uszczelkę pod deklem, wymieniłem uszczelkę i zacząłem wymieniać sprzęgło wraz z symeringiem, mechanik założył zły symering i zanim dojechałem do domu nie miałem prawie w ogóle oleju, drugi mechanik powiedział że mogłem przytrzeć silnik i dlatego bierze teraz olej, wymieniał mi również rozrząd więc zastanawiam się czy to nie wina źle założonego rozrządu... gdy wlałem olej półsyntetyk najtańszej firmy silnik się ustabilizował i nie brał oleju do momentu aż nie przekroczyłem 3,3tys obrotów i znowu zaczął brać, dzisiaj zalałem doktora stp ;p 1 pojemnik ma 450ml mam nadzieję że problem zniknie; D
a teraz pytanko
bo słyszałem takie mity że te doktorki powinienem 2 wlac i bede mogl do 5 tys obrotw przeciagac
kolega w sklepie powiedzial ze jak wleje 2 to moga mie sie wtryski popsuc od tego 
a teraz pytanko
- Od: 15 mar 2015, 10:57
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16V 1992 r
Jako , że miałem długi weekend zabrałem się wreszcie za przyciemnienie tylnych lamp folią z oczywiście sickstickers.pl. Folia bardzo dobrej jakości polecam. Oklejanie auta folią sticker boomb to dziecinnie prosta sprawa z lampami wygląda o wiele trudniej jednak warte było zachodu bo efekt mnie się bardzo podoba