za jakie 4 litry?

w zeszłym roku było coś około 130 zł za litr czarnego, a za kolor jakieś 160 zł. Na felgi poszedł litr, a na karoserię 4l. Za całość dałem niecałe 8 stów
Dopisano 20 mar 2013, 22:03:a jeśli chodzi o ori lampy to wszystko ok, tyle, że świeciło to mizernie, a nawet bardzo mizernie. Parę dni po zakupie myślałem, że to wina kiepskich żarówek. Już sto razy lepiej świeciły światła w moim 1 aucie, czyli oplu corsie b 93r. Później miałem ibizkę II FL z 2001 roku. Fajne autko, bezawaryjne. Praktycznie zero problemów poza kostkami od świateł z tyłu i przełącznikiem długich. Polecam jeśli ktoś chce mieć zwykłe i dosyć tanie autko w utrzymaniu i do tego w miarę wyglądające – świeże jak za tą kasę. Wada taka, że szybko traci na wartości i dosyć ciężko sprzedać – nawet diesla. Kumpel teraz miał biedę popchać swoją 1.9 tdi i lepiej wyposażoną za 6k. Ja straciłem na niej niecałe 4 tysiące za niecałe 4 lata – dużo!
Się rozpisałem

– tam światełka świeciły na prawdę elegancko

po montażu żarówek z philipsa jeździłem rok bez używania długich, bo się uszkodził przełącznik

a i tak wszystko było widać.
Po zakupie madzi słabe świecenie mnie bardzo wkurzało

Na pozycyjnych wiele razy widziałem pieszego za późno! Nawet gdy wymieniłem żarówki. Zdecydowałem się na rozebranie kloszów i wyczyszczenie ich dokładnie + ustawienie prawidłowo zwierciadła, ale to dało niewielki efekt. W sumie i tak musiałem kupić nowe lampy, bo niestety jedną uszkodziłem przy rozklejaniu – pękło szkło

Stwierdziłem, że skoro mam kupować zaś to samo za niecałe 4 stówy, to dołożę 300 i mam coś nowego. Generalnie niektóre typy świateł tuningowych w autach mnie rażą, ale niekiedy są fajne zamienniki.
Nadszedł dzień, w którym się zdecydowałem. Oczywiście wybrałem czarną wersję, bo srebrne do mnie nie przemawiały. Kupiłem i zdziwko! Jakaś tandetna wtyczka, którą mogłem sobie podpiąć do ... bo na pewno nie do auta

Musiałem przerobić styki i lutować kable, ale się udało. Długie mega rewelacja na chińskich żarówkach za 3 zł, a pozycyjne też dużo lepsze i wyraźne, fajnie odcięte światło jak to w soczewce. Ale to i tak świeciło ciutkę gorzej niż w ibizce, lecz lepiej niż w corsie. Wiadomo soczewka, a ona kocha ksenon i narodził się pomysł zakupu hidów. Wiem, że nie jest to do końca legalne, ale się zdecydowałem. Teraz świeci o 70% lepiej niż na ori lampach. Mam doświetlone pobocza i zaś światła drogowe są zbędne. Światła są prawidłowo ustawione, więc nikogo nie ślepią. Wiem, że mogą mi za to zabrać dowód itd.
Ostatnio miałem przygodę związaną z poniekąd z malowaniem tej felgi

odwoziłem kumpla i złapałem kapcia. Niestety mechanik za mocno dokręcił mi śruby i musiałem się kilometr toczyć do kumpla do domu, żeby tam to odkręcić. Miałem szczęście w nieszczęściu. Gdy tak jechałem 10km/h napotkałem patrol policyjny na skrzyżowaniu. Jechali za mną przez 15 minut z wyżej wymienioną prędkością, a ja bez powietrza w oponie i niedozwolonym oświetleniem

D Ale facet był spoko, bo mnie wyprzedził i pojechał

Tak bym zaczął malować pewnie końcem miesiąca