Mazda 323F Sportive BJ FS 02' Czarnulka – REANIMACJA str. 6 :D
widze Seba ze tez BJ sie wozisz
wygląda na zadbana ale z bliska ma parę mankamentów ale top szubko się nadrobi 
dzięki, zacząłem już powoli "odwieśniaczać" samochód
znaczka RS już nie ma
dalej ida łezki (jedna bo druga to czarna taśma, potem naklejki z drzwi i progów 
kawał dobrej bejotki
wyglad powala na kolana
ogien z
dym z

- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Odwieśniaczanai ciąg dalszy:
Dzisiaj przyszedł czas na światła.... wyleciały brewki – a raczej jedna i taśma która robiła za drugą brewkę
po odklejeniu było tak:

było strasznie matowe więc było trzeba przypolerować...
Na początek papier 1500 z dużą ilością wody, potem 2500 też na wodę i efekt powstał taki:

potem pasta polerska i jazda....
jedno zrobione a drugie czeka w kolejce

i Mazda bez brewek i z ładnymi światłami – teraz to będzie w końcu świecić bo były strasznei zmatowiałe...

sorry za jakość fotek ale robione kalkulatorem podczas roboty... ale efekt nawet na takich fotkach widać
teraz trzeba w końcu zerwać listę marzeń, potem ogarnąć przedni zderzak no i tylny bo kawalek lakieru odszedł od mycia karcherem... pod lakierem nawet podkładu nie było – dobry lakiernik ogarniał tylne nadkola... ehh..
Dzisiaj przyszedł czas na światła.... wyleciały brewki – a raczej jedna i taśma która robiła za drugą brewkę
po odklejeniu było tak:

było strasznie matowe więc było trzeba przypolerować...
Na początek papier 1500 z dużą ilością wody, potem 2500 też na wodę i efekt powstał taki:

potem pasta polerska i jazda....

jedno zrobione a drugie czeka w kolejce

i Mazda bez brewek i z ładnymi światłami – teraz to będzie w końcu świecić bo były strasznei zmatowiałe...

sorry za jakość fotek ale robione kalkulatorem podczas roboty... ale efekt nawet na takich fotkach widać
teraz trzeba w końcu zerwać listę marzeń, potem ogarnąć przedni zderzak no i tylny bo kawalek lakieru odszedł od mycia karcherem... pod lakierem nawet podkładu nie było – dobry lakiernik ogarniał tylne nadkola... ehh..
Ostatnio edytowano 3 kwi 2013, 10:48 przez bikus, łącznie edytowano 1 raz
Ładna 
moja ma tylko takei różnice, że mam podgrzewane fotele i spryskiwacze na przednie lampy.
I to co mnie ciesz, że rok pord 03 pierwsza rejestracja 02,04.
fotki dodam jak będą polskie blach bo niemiecki sa FUJ
I spalnie wg kop. 6/ 6,1 na sto trasa ale czy to prawda
miasto 7l/100 jak sie zmienie podam.
moja ma tylko takei różnice, że mam podgrzewane fotele i spryskiwacze na przednie lampy.
I to co mnie ciesz, że rok pord 03 pierwsza rejestracja 02,04.
fotki dodam jak będą polskie blach bo niemiecki sa FUJ
I spalnie wg kop. 6/ 6,1 na sto trasa ale czy to prawda
miasto 7l/100 jak sie zmienie podam.
323F BJ 1,5 88km, 102NM--> 323F BJ 2,0 130km 160NM 
- Od: 9 lip 2008, 10:21
- Auto: Mazda 323F (BJ ) 03, 2,0 16V
Sportiva
1.5 może spalić na trasie koło 6 litrow – moje 2.0 na trasie wziął 7 litrów przy jezdzie 100-120km/h
a w mieście to przy spokojnej jeździe myśle że koło 8 będzie paliła...
Czy zmeiniłeś teraz na 2.0? bo jak tak to w Warszawie mi spalanie wychodzi ok 9,5-10L a trasa 7, pewnie zeszła by do 6-6,5 jakby jechać 90km/h i na normalnej trasie bo ja jechałem Warszawa- Biała Podlaska a tak spory ruch i parę miast po drodze które stoją w korku cały czas :/
a w mieście to przy spokojnej jeździe myśle że koło 8 będzie paliła...
Czy zmeiniłeś teraz na 2.0? bo jak tak to w Warszawie mi spalanie wychodzi ok 9,5-10L a trasa 7, pewnie zeszła by do 6-6,5 jakby jechać 90km/h i na normalnej trasie bo ja jechałem Warszawa- Biała Podlaska a tak spory ruch i parę miast po drodze które stoją w korku cały czas :/
Ja mówię o moje Sportivie mam teraz dwie na Placu.
auto zobaczycie na spocie w Pszczynie
spalanie takie wyszło jak wracałem z Krokowa przez Olkusz 80/120 okazało 6,1
auto zobaczycie na spocie w Pszczynie
spalanie takie wyszło jak wracałem z Krokowa przez Olkusz 80/120 okazało 6,1
Sportiva
6,1 niezły wynik ale chyba troszkę zaniżony
Moja 1.8 114km po mieście bez deptania 9l musi wypić, a na trasie jadąc max economy udało mi się zejść do 6,8l i to jest chyba minimum
Moja 1.8 114km po mieście bez deptania 9l musi wypić, a na trasie jadąc max economy udało mi się zejść do 6,8l i to jest chyba minimum

- Od: 2 lis 2010, 22:25
- Auto: była: Mazda 323f BJ '99 1.8 16v 114km, Mazda 3 BK '06 2.0 LF, Ford Focus MK3 FL 1.5 EcoBoost '18 ST-Line 182KM RaceRed
jest: Ford Focus MK4 ST '20 RaceRed
ładna , bezawaryjności życzę!
czy ta tylna rura nie jest za długa czy to tylko na fotce tak wygląda?
pozdr
czy ta tylna rura nie jest za długa czy to tylko na fotce tak wygląda?
pozdr
- Od: 26 lut 2011, 17:58
- Auto: Toyota GT86
4fly napisał(a):zy ta tylna rura nie jest za długa czy to tylko na fotce tak wygląda?
wydech wystaje tylko na tyle ze widać na gorze napis "Sebring" wiec jest idealnie
buczos napisał(a):Michał323f napisał(a):spalanie takie wyszło jak wracałem z Krokowa przez Olkusz 80/120 okazało 6,1
wskazania wg komputera![]()
Tak ale nie wiem czy można mu ufać??
później zrobie wątek mojej
czy ktoś wie czemu jedna maja kierownice Nardi
a moja nie ma Nardi.
Sportiva
Michał323f napisał(a):zy ktoś wie czemu jedna maja kierownice Nardi
a moja nie ma Nardi.
Ja zaobserwowałem ze te z rocznika 2002/03 czyli ostatni polift ze sterowaniem radia przy kierownicy nie maja tej naklejki Nardi i maja obszycie lekko inne ( z 2 rodzajów skóry, a te z naklejka maja jeden rodzaj skóry – taki śliski)
nie wiem czy to dokładnie tak wygląda, ale wszystkie jakie widzialem 02/03 ze sterowaniem radia przy kierze miały właśnie takie obszycie jak moja i nie ma znaczka Nardi
Obydwie kierownice to Nardi, tylko po lifcie występowały w nieco innym obszyciu. Jak sobie przeszukacie google, to znajdziecie jeszcze kierownicę (identyczną) ze znaczkiem nardi zamiast znaczka mazdy.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Piękna Sportive
świetnie się prezentuje
i niezły efekt po tym polerowaniu lamp

i niezły efekt po tym polerowaniu lamp

- Od: 17 kwi 2012, 12:25
- Auto: Mazda 323F 2.0 DITD 2000r. Pakiet Sportive, BI-XENON