Nie, kolegi. We wtorek jak sie uda to przyjedzie ze mna.
Tarcze z tylu byly od zawsze w tym aucie. Zastanawiajaca jest historia tego auta troszke. Ma ktos moze jakies zrodlo zeby rozkodowac VIN? Chetnie bym sprawdzil czy to auto takie bylo jakie jest

Co do spryskiwaczy to silniczek w tylnym zbiorniczku byl tak zastany ze nie chcial sie krecic. Dopiero po rozebraniu i mocniejszemu szarpnieciu sie rozruszal. Przeplukalem go pare rady wd40 potem jakims preparatem ktory jakas powloke (chyba teflonowa) naklada zeby to jeszcze jakos pochodzilo no i chodzi, ale strasznie glosno. Moze ktos ma taki silniczek?

Mam dosc duzo planow co do tego auta, chce zamontowac elektryczne szyby, lusterka, podgrzewanie lusterek. Jak mi sie dobrze trafi to ucieszylbym sie bardzo z szyberdachu (oryginalny). To wszystko jednak kosztuje a ja jestem w takim wieku, ze ciezko mi sie na paliwo zorganizowac.
Ogolem co do paliwa to jest kolejna ciekawa sprawa, pali mi 10/100 po miescie przy normalnej jezdzie. Raz udalo mi sie zejsc do 9.5. Uwazam, ze to za duzo. Na trasie z Łodzi do Wielunia w jedna strone nie przekraczajac 120, czasem korki, czasem roboty drogowe, spowrotem do lodzi 120-130km/h i tez mi 10/100 palilo... Jak na 1.6 i 88 koni to szczerze jestem zawiedziony tym wynikiem

W porownaniu do tej E32 wychodzi wrecz smiesznie, bo wychodzi na to, ze na trasie moja 1.6 pali wiecej niż BMW ktore wazy 2 razy tyle z silnikiem dwa razy wiekszym (3.0)