200km bez tłumika bezcenne, ani razu nie przekroczyłem 2700 obrotów, spalanie ~ 6.1 litra Tłumik poddał się po 4 latach całkiem, wysypałem zawartość na jezdnie.
Staram się, żeby się nie znudziło W ramach ratunku kolega z Civic Klubu prawdopodobnie poratuje mnie za śmieszne pieniądze Supersprintem Magnum dedykowanym do CRX'a, autko odstawione będzie wpasowywany tłumik, wymiarami identyczny, tylko przespawać wieszaki
Ej ej jak na Z5 jest bardzo żwawe Supersprint założony, co prawda z końcówką od poprzedniego tłumika, bo ori wystawałaby 20cm za auto Jestem bardzo zadowolony, przy normalnej jeździe bardzo delikatnie mruczy, dopiero przy otwarciu przepustnicy na 3/4 go słychać, także będzie idealny wydech w trasy No i przy okazji lepiej słychać stożek, nie zagłusza go już wypalony tłumik
Zgadza sie, jednak trzeba uwazac duzo bardziej i nie pozwolisz na tyle ile moglbys na konwencjonalnym ustawieniu . Wiem co pisze tym bardziej ze mam porownanie mx6 vs 626gf. A w mx i tak mam stosunkowo wysoki zawias.
Nawet na serii omijałem dziury i zwalniałem przed torowiskami także różnica jest minimalna A na tym zawiasie i tak margines bezpieczeństwa jest bardzo duży.