Mazda 323f BA BP GT '95 -nowe fotki 32 str.
No Panie gratulacje fajny rarytasik
a jeżeli nawiew masz sterowany elektrycznie a nie na linkach to będzie już raczej z górki
z tego co pamiętam właśnie przed liftem miały elektryczne
a jeżeli nawiew masz sterowany elektrycznie a nie na linkach to będzie już raczej z górki
z tego co pamiętam właśnie przed liftem miały elektryczne
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Tak sterowane jest elektrycznie u kolegi bo przed liftem tak było. I to mnie właśnie dziwi, że się cofnęli do przodu i z elektrycznego zrobili mechaniczne 

muszę Was rozczarować (siebie zresztą też xD), nic z tego nie będzie. dziś nie podszedł montaż klimy i po prostu mam tego dość. klima definitywnie idzie na sprzedaż. panel oczywiście też, wraz z czujnikiem nasłonecznienia i podzielę się całą wiedzą jaką zgromadziłem na ten temat. normalnie masakra 
Sprężarka stwierdziła, że będzie chodzić cały czas = zatarcie w najbliższym czasie.
Może jakiś przekaźnik albo coś jest zepsute, podjedź do mistrzów od klimatyzacji i niech zerkną co i jak (ci co nabijają) może będą wiedzieli ocb, albo na forum napisz co się dzieje może ktoś będzie wiedział w czym problem. Nie możesz zrezygnować z takiego fajnego bajeru! będzie dobrze 

po przespaniu się z tym, jednak nie rezygnuje. na razie ściągnę napęd sprężarki i będę dalej kombinował
musiałem sobie pomarudzić 

odpięcie zasilania powinno wystarczyć ta biała 1pin kostka
może gdzieś w panelu jest jakieś zwarcie i cały czas podaje zasilanie bądź czujnik temp w wymienniku nie wyłącza sprężarki
może gdzieś w panelu jest jakieś zwarcie i cały czas podaje zasilanie bądź czujnik temp w wymienniku nie wyłącza sprężarki
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
Mazda 323F BA KL 94'
no jo ponarzekałem, ale nie napisałem dokładnie na co. problem jest bardziej mechaniczny, elektryki praktycznie jeszcze nie mam w ogóle podłączonej. prawdopodobnie problem robi brak jednej z podkładek:
. Sprężarkę rozbierałem już dość dawno temu i mogłem to przeoczyć 

trzeba było tak od razu 
rozbierz jeszcze raz kup podkładkę pod wymiar i powinno wystarczyć
rozbierz jeszcze raz kup podkładkę pod wymiar i powinno wystarczyć

15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
Mazda 323F BA KL 94'
samochód jeżdżący
na razie sprężarka jest wymontowana, więc ją teraz dokładnie posprawdzam
ile taka pierdółka może krwi napsuć 

trzydziech, jak masz sprezarke na stole to zainteresuj sie stanem lozyska na kole sprezarki, stanem docisku oraz elektromagnesu.
a orientujesz się jak sprawdzić taki docisk? bo z resztą to sobie poradzę, tak myślę.
chyba jedynie organoleptycznie. Powinien miec w tych 3 koleczkach pozakladane takie gumki – jak chociaz jednej bedzie brakowalo to latwo bedzie wysunac/odchylic ten dekielek chocby palcem.
mhm, a jak te kółeczka są zagięte?

szczerze mowiac to nie wiem. Wydaje mi sie, ze ktos juz cos kombinowal z tymi gumkami – u mnie one nie byly pelne (jezeli dobrze pamietam byl to pierscien z pustym srodkiem). Postaram sie poradzic kogos, kto powinien miec wieksza wiedze na ten teamt 
ogólnie sprężarka chodziła (chyba nie zdążyła się zatrzeć), powietrze zasysała 
Uszkodzenie tych kółek może powodować ciągłe wypychanie tarczy sprzęgła kompresora w kierunku koła kompresora a to z kolei brak możliwości rozłączenia kompresora od napędu.Proponuję wymianę uszkodzonego elementu 
Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)