Mazda 323F BA 1.5l Z5 '98r.
strOOs jak miałem BA to pamiętam, że powierzchnia lampy była bardzo zmatowiona (pewnie od kamieni, piasku, soli), pomogła polerka zwykłą pastą tempo. Może przez to masz mleczny odcień. No chyba, ze sama folia już jest mleczna.
Ostatnio edytowano 19 wrz 2009, 20:02 przez Borys, łącznie edytowano 1 raz
Borys folia jest mleczna, lampy sa jak nowki
Spoko spoko, ma sie ta glowke to sie glowkuje
Spoko spoko, ma sie ta glowke to sie glowkuje
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
strOOs proszeeeeee zmenic temat na zgodny z regulaminem tego dzialu...

TomK napisał(a):Adaś napisał(a):Kiepsko ta folia wyszła, a farba którą ma kolega z Lublina podobno schodzi na karcherze – nie ma to jak ori JDM
pomalowane mam od czerwca – samochód myty średnio raz w tygodniu i farba trzyma się cały czas
To chłopaki z LBN mi ściemniali
strOOs ja jak obklejałem swoje tylne kierunkowskazy folią, to rozgrzewaliśmy ją suszarką, żeby ładnie się naciągnęła.
Adaś a folia wyglada dobrze (nie jest lekko mleczna?) ?
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
strOOs napisał(a):Adaś a folia wyglada dobrze (nie jest lekko mleczna?) ?
Jest OK, a mam już ją ze 3 lata
Adaś masz taka do lamp z allegro czy cos specjalnego? 
str00s to nie kłótnia tylko odpowiedź – nawet się nie poczułem urażony przez wypowiedź Adasia tylko chciałem wyprowadzić z błędu
Sam na początku zastanawiałem się czy farba nie będzie schodziła ale ku mojemu zaskoczeniu trzyma się bardzo ładnie. Co prawda jak z bardzo bliska się przyglądasz to widać że to jest pomalowane a nie ori
No ale jak sam napisałeś ori JDM nie dość że ciężko dostać to jeszcze $$$$ – z tego co pamiętam Adaś za swoje dał 250zł a ja swoje zrobiłem za 20zł
!! A różnice widać dopiero po przyglądaniu się z 30cm – jeśli ktoś umie ładnie malować to może nie będzie widać różnic
)
Co do folii na Twoich kierunkach – popieram zdanie adasia że kiepsko to wyszło bo są mleczne – taki sam efekt daje lakierowanie sprayem do kierunków
|

Co do folii na Twoich kierunkach – popieram zdanie adasia że kiepsko to wyszło bo są mleczne – taki sam efekt daje lakierowanie sprayem do kierunków
http://superslub.blogspot.com/
http://koryszko.blogspot.com/
http://koryszko.blogspot.com/
- Od: 11 lis 2007, 01:23
- Auto: Civic EJ9 D16Z6+
TomK zrob fotke z bliska jak to wyszlo
Adaś Twoje maja nasz piekny znaczek E13?
Adaś Twoje maja nasz piekny znaczek E13?
strOOs napisał(a):Adaś Twoje maja nasz piekny znaczek E13?
yyyy jaki znaczek?

Adaś na lampie moze byc znaczek E13 (homologacja na Europe) albo moze go nie byc
Chociaz nasz Minister Infrastruktury dopuszcza pomaranczowe pozycje.
Chociaz nasz Minister Infrastruktury dopuszcza pomaranczowe pozycje.
strOOs napisał(a):Adaś na lampie moze byc znaczek E13 (homologacja na Europe) albo moze go nie byc
No to raczej go nie ma, ale dziś sprawdzę jeszcze
strOOs napisał(a):A, folia moze i by wyszla moja lepiej ale kladlem ja na zimno :/
ja podgrzałem kierunkowskaz i folię suszarką – po naklejeniu również podmuchałem gorącym powietrzem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
u mnie nie wyszło tak "mlecznie" jak u ciebie – dziś postaram się cyknąć jakieś świeże foto po ok.2 miesiącach użytkowania
Btw może poszukaj folii pomarańczowej transparentnej innego producenta
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
TomK w przypadku jesli masz pozycje zintegrowane z kierunkowskazami to moga byc one barwy bialej lub selektywnej zoltej. Wg definicji selektywna zolta to granica zoltego z pomaranczowy (tak w przyblizeniu), a kolor kierunkowskazow dopuszczonych an Europe to wlasnie selektywny zolty.
Rozporzadzenie Ministra Infrastruktury z bodajze 2002 roku i Konwencja Wiedenska w 1968r
http://pl.wikipedia.org/wiki/Konwencja_ ... u_drogowym
Rozporzadzenie Ministra Infrastruktury z bodajze 2002 roku i Konwencja Wiedenska w 1968r
http://pl.wikipedia.org/wiki/Konwencja_ ... u_drogowym
znalezione na necie – przypadek z Krakowa z czerwca tego roku, auto Ford Mustang...
słyszałem już o kilku podobnych przypadkach – dlatego mam folię na kierunkach (z tyłu czerwona, z przodu orange)
w razie problemów zrywam i jadę dalej...
20-06-2009 weszło w życie Rozporządzenie Ministra Infrastruktury (Dz.U. 2009 nr 75 poz. 639)
od przyszłego roku tak czy inaczej lipa![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
stanąłem na światłach obok policji, popatrzyli przez okno, pogadali ze sobą, jak zmieniło sie na zielone ruszyliśmy włączyli koguta machnęli lizakiem i zjechaliśmy. podszedł, poprosił o wszystkie papiery, sprawdził, poszedł oglądnąć auto z tyłu podchodzi i mówi:"wie pan, że jeździ pan niesprawnym technicznie autem?" ja się pytam czemu. a on: czerwone kierunki i brak przeciwmgielnych. ja mu mówie "przepraszam bardzo ale kierunki mam pomarańczowe tylko klosze czerwone, a przeciwmgielne mam". włączyłem, pokazałem, powiedział "aha, ok, to prosze włączyć postojowe". włączyłem, poszedł, wraca i mówi: "tak jak mówiłem, nie mogą być pomarańczowe pozycyjne, tylko białe albo żółte sekwencyjne"...Czy ja z moimi pomarańczowymi pozycyjnymi sprawiam większe zagrożenie dla ruchu (i to takie, że wyraźnie na pokwitowaniu napisał "ZAKAZ DALSZEJ JAZDY")...
słyszałem już o kilku podobnych przypadkach – dlatego mam folię na kierunkach (z tyłu czerwona, z przodu orange)
strOOs napisał(a):TomK w przypadku jesli masz pozycje zintegrowane z kierunkowskazami to moga byc one barwy bialej lub selektywnej zoltej. Wg definicji selektywna zolta to granica zoltego z pomaranczowy (tak w przyblizeniu), a kolor kierunkowskazow dopuszczonych an Europe to wlasnie selektywny zolty.
20-06-2009 weszło w życie Rozporządzenie Ministra Infrastruktury (Dz.U. 2009 nr 75 poz. 639)
Dopuszcza się wyposażenie pojazdu w światła drogowe, mijania lub pozycyjne przednie o barwie żółtej selektywnej do dnia 31 grudnia 2009 r.
od przyszłego roku tak czy inaczej lipa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
Maly update foto:)
Nowa antena radiowa CALEARO 85cm czarna wkrecana na gwint M6 z regulowana podstawa – jak dla mnie estetyczniejsza od srebrno-brudnej (juz nie) elektrycznej antenki z oryginalu
Regulowane obydwa fotele

Nowa antena radiowa CALEARO 85cm czarna wkrecana na gwint M6 z regulowana podstawa – jak dla mnie estetyczniejsza od srebrno-brudnej (juz nie) elektrycznej antenki z oryginalu
Regulowane obydwa fotele

Kolejne koszty, autko sie odmlodzilo
Nowe sprzeglo Valeo, klocki Meyle.
Nowe zimowki Firestone Winterhawk2 185/65R14 – wiec mam obydwa komplety na stalowkach bez kapsli
Do tego plyn chodniczy, gaz sekwencja i kupa innych mniejszych wydatkow.
No i olej+filtry co 3 miesiace
A kierunki zostaja biale europejskie – moj egzemplarz ma mnie wozic i tyle
Nowe sprzeglo Valeo, klocki Meyle.
Nowe zimowki Firestone Winterhawk2 185/65R14 – wiec mam obydwa komplety na stalowkach bez kapsli
Do tego plyn chodniczy, gaz sekwencja i kupa innych mniejszych wydatkow.
No i olej+filtry co 3 miesiace
A kierunki zostaja biale europejskie – moj egzemplarz ma mnie wozic i tyle
Zamykam – z tego co wiem auto sie 'zdematerializowalo'