tekkenfan napisał(a):ale szrota żeś kupił, weź to lepiej sprzedaj puki jeszcze możesz
A właśnie, Ty masz BP! Z jakiego roku?
www.mazdaspeed.pl
tekkenfan napisał(a):ale szrota żeś kupił, weź to lepiej sprzedaj puki jeszcze możesz
tekkenfan napisał(a):Jak idzie docieranie ?
michal_38 napisał(a):niech sie zacznie lepiej zbierać to zamawiam kolejna przejażdżkę
LeeeX napisał(a):tekkenfan napisał(a):Jak idzie docieranie ?
Jestem w połowie
Wicher napisał(a):LeeeX napisał(a):Nie jest mułowato docierane...
Jedziemy na szluga do Kościerzyny?
Jacek176 napisał(a):LeeeX napisał(a):Nie jest mułowato docierane...
To dlaczego to tak długo trwa?![]()
Ja docierałem silnik przez 15min.
waldii napisał(a):nooo grzecznie prosze jezdzicNie przeginaj w czasie docierania,bo pamietaj,ze panewki sa na sylikon przyklejone a pierscienie sa z rury zeliwnej z kibla
![]()
a powaznie to bardzo fajne autko powstalo.Jak na mx3 podloga rewela,stan ogolny gitesowy no i serducho bedzie smigac.Potrzeba kilka $$$ i bedzie lalunia
LeeeX napisał(a):Jacek176 napisał(a):LeeeX napisał(a):Nie jest mułowato docierane...
To dlaczego to tak długo trwa?![]()
Ja docierałem silnik przez 15min.
Bo ja z doświadczenia wiem, że ostatnio modne "docieranie na setkę" może narobić więcej szkody, niż pożytkuWolę przebujać 1kkm
Jacek176 napisał(a):Hastings (chyba jedyne pierścienie, poza OEMowymi Mazdy, które sprawdzają się w naszych silnikach):
Jacek176 napisał(a):Być może to nie zasługa sposobu docierania tylko użytych części albo poprostu miałem farta za 3 razem
Jacek176 napisał(a):Silnik pochałaniał duże ilości oleju i miał kompresje poniżej 12 barów. Za 3 razem docierałem na ostro no i silnik przestał brać olej a kompresja doszła do 15 barów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości