Mazda 323 BG B3 '94 / LOWERED BG (str. 13 – short video)
Zapewne jechałem na japfest
niestety przed Krakowem miałem awarie silnika i dzięki asistance kumpla Mazda wróciła do Rzeszowa a cala ekipa dojechała do Wrocławia pociągiem
za rok może uda się dojechać
sprawa z silnikiem wydaje się powazna... Brak kompresji na jedynej cylindrze .. Poziom oleju podnisol się prawodopodbnie benzyna dostała się do oleju..nie mam pojęcia o co dokładnie poszło :/
- Od: 15 gru 2013, 21:33
- Auto: Mazda 323 BG B3 / LOWERED BG
Szkoda właśnie, tak wygladalem za Tobą bo liczyłem na małą sesje foto a tu takie nie miłe wieści.
No nic.. życzę szybkiej i mało kosztownej naprawy najważniejsze teraz żeby się nie łamać, powodzenia.
No nic.. życzę szybkiej i mało kosztownej naprawy najważniejsze teraz żeby się nie łamać, powodzenia.
No szkoda bo GT był na miejscu i tez czekał na małe foto. Silnik dasz rade sprzedałem cały silnik za 200 zł w cenie złomu a teraz Tobie by sie przydał ;( .
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Mam na sprzedaż jak by co ale cisza ............. 
Heh prawdopodobnie będę miał 1.3 praktycznie za darmoche..pierw musze dowiedzieć się co było przyczyna awarii potem bede myślał nad innym silnikiem
temat wpadnie lada dzień na forum
ale nie wiem czy nie czasem w dziale projekty wyląduję : ) ?
Ostatnia fotka BG
Na szczęście możliwie szybko trafiła w odpowiednie ręce. Trwa właśnie piaskowanie całej komory, zapewne spawanie jakieś i lakierowanie na czarny gloss.
Stary silnik idzie out...nie było sensu nawet go otwierać i remontować. Zamiast starej jednostki wpadnie identyczne B3 (prezent od ziomka .:Marcin:. z jego BG, która właśnie swapuje się na BP od 2 lat). Blok silnika i pokrywa przejdzie piaskowanie i lakierowanie w ciemniejszych barwach
Stary silnik idzie out...nie było sensu nawet go otwierać i remontować. Zamiast starej jednostki wpadnie identyczne B3 (prezent od ziomka .:Marcin:. z jego BG, która właśnie swapuje się na BP od 2 lat). Blok silnika i pokrywa przejdzie piaskowanie i lakierowanie w ciemniejszych barwach
Jasoon napisał(a):czarny gloss
Serio?
Ten zielony całkiem fajnie leżał – pasuje do klasyka. Ma coś w sobie i nie zmieniałbym go.
Co do silnika, to nie opłacało się poszukać BP albo chociażby B6, skoro i tak przekładasz?
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
lakierowanie komory
buda pozostanie w takim kolorze co jest 
nie mam pieniędzy na nowy silnik...ten dostałem za darmo a priorytetem i tak dla mnie teraz jest zdrowa blacha i ogólny wygląd
W osiągi pójdę później 
nie mam pieniędzy na nowy silnik...ten dostałem za darmo a priorytetem i tak dla mnie teraz jest zdrowa blacha i ogólny wygląd

Widzę że i Ty chcesz jak najlepiej odbudować furę i tak powinno być
. Ja też tak robię małymi kroczkami do przodu a gdy już wszystko będzie na miejscu i bedzie funkcjonowało jak należy dopiero zmiana serca, lecz dla mnie i jak sądzę dal Jasoona niezawodność, funkcjonalność i wygląd jest najważniejsza
. Moc ... moc przyjdzie z czasem 

Taki jest plan właśnie
Mam nadzieję że na Ryki wyrobię się bo wjazd już opłacony 

Projekt BG jeszcze nie umarł. Całość jest praktycznie na ukończeniu. Cała komora wypiaskowana wyspawana ponieważ wyszło sito w okolichach podłużnicy + zabezpieczenie i lakierowanie na czarno. Nowy silnik niestety kolejne B3 i skrzynia też przeszły piaskowanie i lakierowanie na srebro. Wszystko jest poskładane.."Nowy" silnik odpalił po 2 latach stania w garażu
Niestety nie posiadam zdjęć po podłączeniu wszystkiego, ale postaram się wrzucić możlwie szybko.

Czekam na więcej fotek.
Dobre podejście do tematu. Mnie niestety też to czeka...
Dobre podejście do tematu. Mnie niestety też to czeka...

-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
No to idziesz w dobra stronę 
Na tą chwilę tak to wygląda..instalacja gazowa trochę psuje efekt
ale najważniejsze że BG żyje.