No rozrząd będzie robiony

Swoje przelatał , i byłem świadom tego
Z racji że nieruchomość trzeba było przetransportować raptem 60km dalej
Laweta przerost formy nad treścią

kupiłem sztywny hol za 85zł.... No i ,dlaczego ja tego w garażu nie miałem wcześniej -ciągnie się jak przyczepkę drugie auto + że auto z tyłu prawie woq hamulców nie używało.
Z ważniejszych spraw z którymi powalczy Kamil
Rozrząd kpl
Uszczelki pokryw + Uszczelnienie Broków
Uszczelki kolektora dolotowego
Łożyska rolek pasków PK + nowe paski
Zajrzenie do zacisku prawy tył – co wyjdzie, okaże się,bo nie odbija po dobrze po puszczeniu ręcznego.
Świece – tu muszę wybrać Denso lub org. NGK ASO.
Klima – tu muszę podjąć decyzję – mam okazję pozbyć się całej kpl instalacji w takim stanie w jakim jest obecnie – kompresor , chłodnica złom ,rurki i wszystko co do klimy trzeba- podpowiedzcie coś , bo z jednej strony + że jest ,ale nie sprawna ,a lekko 1k przekroczy usprawnienie. Może coś podpowiecie za i przeciw
Przyjdą też tulejki wybieraka , w wolnej chwili sobie je wymienię jak auto już będzie jeździć
I chyba z grubsza tyle, C.D.N Jak macie jakieś sugestie do tego w.w to pisać
Dopisano 9 sty 2022, 23:16:zadra napisał(a):Koło 600zł to pamiętam, kosztował mnie rozrząd w comprexie w 2008r..
teraz 800 zawołali w peugeocie 206 w benzynie z jednym wałkiem(zrobiłem sam – części coś koło 120zł kosztowały)
te 630zł dla V-ki żle nie wygląda ale oczywiście rolki ina, a sam pasek to wolałbym oryginał albo coś co blisko leżało..
czy pompa jest konieczna?..

Pompę odrazu chcę zrobić ,swoje przelatała- a może i jest fabryczna...
Dopisano 9 sty 2022, 23:18:caroleck napisał(a):Jak ten rozrząd miał z 10 lat na pewno to i tak długo pochodził. Całe szczęście nie strzelił podczas jazdy bo mógłby szkód narobić. Ogarniaj graty wraz z napinaczem i składaj do kupy

K-seria jest bezkolizyjna , ale gdyby rozpadł się przy 5500rpm , to mogła by być
Swoje przelatał,gdyby nie rolka ,to pewnie jeszcze by polatał,okaże się po rozebraniu faktyczny stan pompy itp.
Dopisano 9 sty 2022, 23:20:rafał88 napisał(a):caroleck napisał(a):Jak ten rozrząd miał z 10 lat na pewno to i tak długo pochodził. Całe szczęście nie strzelił podczas jazdy bo mógłby szkód narobić. Ogarniaj graty wraz z napinaczem i składaj do kupy

Nic by sie nie stanelo, silnik bezkolizyjny. Jedynie nie dojechalby do domu

Zawsze mnie zastanawiało czy przy np 4000-6000 rpm jakby strzelił ,czy bezkolizyjny ,faktycznie byłby bezkolizyjny

Nie neguję ich bezkolizyjności oczywiście.