Mazda 323F BA KF '98 Special Edition Color
Nie lepiej bylo w KL isc???? Remont KF to taki sam koszt no i budowa silnikow identyczna, a KF z mocą srednio ją trzyma.. No znow fajnie ze utrzymane w oryginale 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
rafał88 napisał(a):Nie lepiej bylo w KL isc???? Remont KF to taki sam koszt no i budowa silnikow identyczna, a KF z mocą srednio ją trzyma.. No znow fajnie ze utrzymane w oryginale
Nie lepiej bo kosz kl-a to około 2000 zł za silnik+ plus od razu koszt wymiany przynajmniej uszczelek, oleju i płynów a może i nawet remont, a dlatego zdecydowałem się na remont bo po podniesieniu głowić i oglądnięciu cylindrów, wykonaniu pomiarów okazało się że cylindry są wręcz idealne, gdyby okazało się że cylindry sa porysowane lub "jaja" to bym się na bawił w remont tylko wrzuciłbym kl-a.

Ciekawe gdzie po tyle KL?? Jedrzej mial za kilka stowek , Maliniak tez zawsze cos ma, calkiem niedawno mial bdb za 1200zl
Trzeba dobrze szukac
A wymiana uszczelek i tak robiles w KF to jeden ciul wyszedl
A zawsze to wiecej NM i HP 
Jak kiedyś będziesz na spocie to zapytaj się Rafała ile go wyniósł koszt swapa ślinika kupionego na forum po "remoncie" i jaki jest efekt, no albo Pasia, więc wolałem nie ryzykować i wybrałem bezpieczniejszą wersje, tym bardziej że remont wyszedł mnie kompletne grosze.

Wiadome, dlatego najlepiej kupowac silnik z jezdzacego auta,zeby go przetestowac
)
Osobiscie jak mialbym robic swap to odrazu silnik rozkreciłbym i zrobił ,zeby miec pewniaka
Osobiscie jak mialbym robic swap to odrazu silnik rozkreciłbym i zrobił ,zeby miec pewniaka
Adek311092 napisał(a):Może to zdjęcie powie coś więcej na temat pochodzenia pojazdu itp, bo w sumie to sam jestem ciekawy
To nie special edition, gdyby tak bylo to pod tym napisem bylaby literka Y (yes). Pod koniec 97r zdarzały się już mazdy z nowymi znaczkami i kierami, także możliwe, że zosłała wyprodukowana jeszcze w końcówce 97r ale zanim zapakowali ją na statek, wyładowali w Holandii i przewieźli do miejsca docelowego to w międzyczasie był Sylwester, Nowy Rok i rejestracja była juz w 98r
Sprezyny pakuj Vogtlanda -50 albo jakiegos MTSa przynajmniej -40, bo -30 to nadal będzie za wysoko i będziesz miał niedosyt
Fajnie, że przy okazji remontu odmalowałeś pokrywy i kolektor
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Pisałem z tym kolesiem z OLX o te dokładki ale nie chciał zejść z ceny. Brak jednego loga mnie zniechęcił ostatecznie 
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

No ja w końcu kupiłem je taniej, ale jest to towar praktycznie nie do dostanie w pl więc brak jednego logo mogę chyba wybaczyć

No mi brakuje jeszcze pakietu MS ale przy okazji wymiany progów chyba też pokuszę się o pakiet. Tylko muszę znaleźć taki dość dobrze wykonany, żebym nie musiał przerabiać.

honda2911 napisał(a):http://323-klub.pl/sprzedam/skorzane-fotele-kierownica-elementy-drewniane-glosniki-alpine-kola-i-opony-t12378.html
Dzięki za info ale nar azie mem troszkę inne priorytety niż skóra, ale kiedyś nie wykluczam

Dzisiaj z racji wolnego czasu wpadły nakładki na progi, prubowałem je jakoś wypolerować, ale efekt pozostawia wiele do życzenia, więc jak by ktos miał sprawdzony patent to proszę o info 

Z okazji świat Mazda dostała nowe opony i letni zestaw już został zamontowany
Opony made in china, zobaczymy jak sie bedą sprawowały 

Sprawdzona +filc na wiertarceAdek311092 napisał(a): prubowałem je jakoś wypolerować, ale efekt pozostawia wiele do życzenia, więc jak by ktos miał sprawdzony patent to proszę o info

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Bylo juz lepiej opony Nankang kupic
Albo chociaz Nexen
Ewentualnie jakie sprawdzone 2-3 letnie
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL