Mazda 323F BJ ZL '02
Strona 1 z 1
silnik 1.6 98km jest to drugie auto które obecnie użytkuję (jest jeszcze fiat bravo 1.4 90 km 2010)
kiedyś był jeszcz ś.p. daewoo lanos
póki co dołożyłem brakującą zaślepkę relingów dachowych,
wymieniłem świece, filtr powietrza, boczne kierunkowskazy z żółtych na białe, olej oraz filtr oleju
oczywiście kilka rzeczy wymaga poprawek, brak fabrycznego radia a mianowicie zastanawiam się co wybrać czy fabryczne lub jakieś z gps itp 2dni, albo podobne bez gps na całą zabudowę.
zakup felg aluminiowych do zimy planuje.
najgorszą bolączką są świecące kontrolki abs, tcs i hamulca ręcznego (przeszukałem forum i poczytałem) jak będę miał czas wolny to posprawdzam złączki pod siedzeniem i te w okolicach tylnych kół (ta pod akumulatorem już sprawdzona) niekiedy jest tak, że nie świecą po odpaleniu, ruszam jadę i przy normalnym hamowaniu włącza się ABS i kontrolki znowu się zaświecają.
no i niekiedy włącza się kontrolka silnika, na chwilę traci bejotla moc, spada z obrotów, lecz po chwili wraca do normy (raz się to dzieje a raz nie)
w najbliższym czasie wymienię przepływomierz a co dalej to zobaczymy
na dzisiaj to tyle, pozdrawiam
Ostatnio edytowano 3 cze 2015, 09:32 przez Patt, łącznie edytowano 1 raz
Witamy kolejną BJ w dziale

Z tego co ja miałem to sprawdź też poza złączkami:
kontrolka ABS – może być krzywy ring (zębatka) od abs-u i wówczas kontrolka sięciągle świeci
kontrolka TCS – może tylko wtyczka pod podłokietnikiem jest rozłaczona albo znów coś z kołami nie halo albo sam nie wiem
Kontrolka ręcznego – sprawdź poziom płynu hamulcowego!
Pozdrawiam
Ps. Jakie plany modziarskie planujesz w tym roku

Z tego co ja miałem to sprawdź też poza złączkami:
kontrolka ABS – może być krzywy ring (zębatka) od abs-u i wówczas kontrolka sięciągle świeci
kontrolka TCS – może tylko wtyczka pod podłokietnikiem jest rozłaczona albo znów coś z kołami nie halo albo sam nie wiem
Kontrolka ręcznego – sprawdź poziom płynu hamulcowego!
Pozdrawiam
Ps. Jakie plany modziarskie planujesz w tym roku
- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
kontrolki abs, tcs i rękaw ogarnąłem samemu, te z silnikiem mam w garści, więc teraz wszystko jest zależne jaki będzie budżet na 'chwilowe zachcianki'
zamiast mazdowskiej zabudowy z radiem miałem wsadzone jakieś zwykłe, jeździłem z nim i wyklinałem
stacji nie zapisywało, pamięci ustawień też nie itd, przymierzałem sie do zakupu jakiegoś sprzętu 2din
lecz dzisiaj miałem w końcu troche wolnego czasu dla siebie, więc zacząłem przerabiać instrukcje schematy oraz wybebeszać z dechy zamontowany ALPINE CDE-9874RR
poustawiałem tak jak ma być porządnie, i w sumie zostawie te radyjko bo daje rade jak dla mnie, jeszcze tylko je skonfiguruje pod siebie i jest ok
przed zimą chciałbym zakupić alumki jakieś do letnich a na zimówki stalówki zostaną
no i korci mnie zmiana kolor listwy nad przednim znaczkiem mazdy, albo przemaluje na czarno lub okleine jakąś sensowna
i w sumie chciałbym coś dołożyć ale chyba sam nie wiem co jeszcze, brak koncepcji.. no ale nic na siłe
wczoraj na trasie gliwice-katowice wracałem z rybnika w nocy, rozkręciłem ją na luzie do 170, ale odpuściłem dalej, 2 w nocy i niebo skutecznie ograniczały widocznosc, no i oswietlenie trasy na zjazdach z trasy to nie wszystko, ale lux przy następnym razem 10km/h więcej min.dobije
zamiast mazdowskiej zabudowy z radiem miałem wsadzone jakieś zwykłe, jeździłem z nim i wyklinałem
stacji nie zapisywało, pamięci ustawień też nie itd, przymierzałem sie do zakupu jakiegoś sprzętu 2din
lecz dzisiaj miałem w końcu troche wolnego czasu dla siebie, więc zacząłem przerabiać instrukcje schematy oraz wybebeszać z dechy zamontowany ALPINE CDE-9874RR
poustawiałem tak jak ma być porządnie, i w sumie zostawie te radyjko bo daje rade jak dla mnie, jeszcze tylko je skonfiguruje pod siebie i jest ok
przed zimą chciałbym zakupić alumki jakieś do letnich a na zimówki stalówki zostaną
no i korci mnie zmiana kolor listwy nad przednim znaczkiem mazdy, albo przemaluje na czarno lub okleine jakąś sensowna
i w sumie chciałbym coś dołożyć ale chyba sam nie wiem co jeszcze, brak koncepcji.. no ale nic na siłe
wczoraj na trasie gliwice-katowice wracałem z rybnika w nocy, rozkręciłem ją na luzie do 170, ale odpuściłem dalej, 2 w nocy i niebo skutecznie ograniczały widocznosc, no i oswietlenie trasy na zjazdach z trasy to nie wszystko, ale lux przy następnym razem 10km/h więcej min.dobije
Bolsblue napisał(a):180km/h to raczej Max
Czemu max? Ja BJ 1.5 na gazozolu 184 leciałem i miałem jeszcze kawałek miejsca na obrotomierzu by przycisnąć ale i strach w oczach
A tak poza tym spoko auto ale jak masz zamiar nim dłużej pojeździć to zakonserwuj podwozie bo rudej nie wygonisz później
Strona 1 z 1