Mazda 323 GTX B6T '88 1.6Turbo 4WD 150KM, Szczotkadokibla
Gdyby ktoś pytał czy mój projekt jeszcze żyje, odpowiedź brzmi: żyje i ma się dobrze. Jak pewnie widzicie, z powodu małej ilości wolnego czasu raczej jest to bieg długodystansowy niż sprint na 100m, ale takie właśnie było założenie. Po złożeniu wszystkiego do kupy, chcę aby był to najładniejszy egzemplarz BF GTX w Polsce. Co nowego? Z ważnych rzeczy: silnik gotowy do poskładania. Oprócz zakupu tłoków, pierścieni i kompletu panewek oraz wyszlifowaniu wału, blok trafił jakiś czas temu na tulejowanie. Operacja zakończyła się dość szybko i mam wszystko w nominalnym wymiarze. Poza tym wciąż bawię się w poprawę estetyki pod maską. Czyszczę z uporem maniaka, maluję, prostuję i odrdzewiam, niekoniecznie w tej kolejności. W każdym razie nie ma mowy o żadnych kompromisach! Kilka fotek, by nie być gołosłownym!
np. był sobie taki kolektor wydechowy. Szary, bury, nijaki i chropowaty...

troszkę Dremela, dużo cierpliwości i jeszcze więcej czasu. Tak wygląda przygotowany do malowania srebrzanką

a tu już efekt końcowy. Tych farfocli tylko nie ma

jego kolega z drugiej strony głowicy, również wpadł w moje ręce

została zrobiona masa pierdół – dużo solidnej, uczciwej, nikomu niepotrzebnej roboty
Tutaj, odświeżona obudowa 5go biegu

odświeżony blok z nowymi tulejami cylindrów

było/jest – blok silnika

a pod choinkę Mikołaj przyniósł mi taką oto pięknotę w cudownym stanie

np. był sobie taki kolektor wydechowy. Szary, bury, nijaki i chropowaty...

troszkę Dremela, dużo cierpliwości i jeszcze więcej czasu. Tak wygląda przygotowany do malowania srebrzanką

a tu już efekt końcowy. Tych farfocli tylko nie ma

jego kolega z drugiej strony głowicy, również wpadł w moje ręce

została zrobiona masa pierdół – dużo solidnej, uczciwej, nikomu niepotrzebnej roboty

odświeżony blok z nowymi tulejami cylindrów

było/jest – blok silnika

a pod choinkę Mikołaj przyniósł mi taką oto pięknotę w cudownym stanie

widzę ogromny nakład pracy i światełko w tunelu 2016 rok bedzie juz na drodze przed zimą ?
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Takie projekciki aż miło się ogląda
powodzenia w dalszych pracach.
- Od: 27 cze 2010, 22:17
- Auto: Mazda 323f BA 2.0 v6 KF 96r
Koledzy, chciałbym odświeżyć wygląd tych aluminiowych części widocznych na zdjęciu (rurki i mocowania filtra paliwa, ale jest tego pod maską więcej – to chyba galwanizowane aluminium). Pomyślałem, że machnąłbym to ocynkiem w sprayu... jak myślicie? dobry pomysł? A może jakaś farba do felg?
Przepraszam, że zaniedbałem temat. Projekt cały czas idzie do przodu i w wolnej chwili powrzucam więcej zdjęć. W garażu co dzień spędzam po kilka godzin i BF ma się coraz lepiej
Przepraszam, że zaniedbałem temat. Projekt cały czas idzie do przodu i w wolnej chwili powrzucam więcej zdjęć. W garażu co dzień spędzam po kilka godzin i BF ma się coraz lepiej
To kiedy premiera ?
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG