Za każdym razem gdy posiadam jakiś samochód, uważam, że głupio by było nie znaleźć się na forum swojego samochodu. Tak, więc TADAM....

Tak konkretnie, od mikołaja jestem posiadaczem w.w Maździany rocznik 99" sprowadzonej z Austrii z jakiegoś komisu. Wersja 90km, podobno bardzo udana, niewiele spalająca paliwa, jak i dla mnie gabarytowo i finansowo w sam raz.
W mieście przy takim maksymalnym ciśnięciu pedała w podłoge to miałem 8L/100, co myślę jest rewelacyyyjnym wynikiem. Na trasie to schodził nawet do 5L/100.
Poprzednią maździankę jaką miałem mieć, to 323F BJ ale w wersji benzynowej 1.3. Auto w identycznej wersji wyposażenia, czyli ubogiej... ale centralny zamek miał. Niestety dostało kołem – dosłownie (niżej foto). Przez co nawet nie opłacało się ratować tego...
Jeśli mowa o wyposażeniu to chyba coś posiada
Co posiada? (jeśli mowa o wyposażeniu):
– Wspomaganie kierownicy
– Regulacja wysokości lamp (chyba tak to się nazywa...)
– Dobre radyjko JVC
– Alu felgi 14" (Od Maja 2015 posiada już oryginalne na lato alu 14" Mazdy i alu 14" Seata na zime.)
– Wszelkie oświetlenia w LED
Jak rozglądałem się na forum, to zapewne brakuje mi elektrycznych szyb, centralnego zamka, regulacji oświetlenia deski rozdzielczej, licznika z obrotomierzem, świateł przeciwmgłowym, spoilera, szyberdachu, klimy, czujnika temperatury itp....
Co jednak mi bardzo nie przeszkadza, bo dąże do tego by tą wersje ulepszyć i wzbogacić, no i oczywiście dbać

Co w planach?
– Zegarek podświetlany (z nowszych wersji) (ZAMONTOWANY)
– Lampa oświetlenia wnętrza z liftowej wersji (ZAMONTOWANA)
– Licznik z obrotomierzem (ZAMONTOWANY)
– Tunel z podłokietnikiem (ZAMONTOWANY)
– Ramki na rejestracje z FORUM (ZAMONTOWANY)
– Naklejka z FORUM (ZAMONTOWANY)
– Daszki przeciwsłoneczne z lusterkami (ZAMONTOWANE)
– Głośniki dodatkowo na tył (CZERWIEC)
– Pilot sterowania radiem oryginalny (KUPIONY)
– Alu Felgi Mazdy 14" lub 15" (ZAMONTOWANE)
– Pokrętło regulacji podświetlenia deski (KUPIONE)
– Oryginalny spoiler/lotka (ZAMONTOWANY)
– Centralny zamek
– Światła przeciwmgłowe
– wycieraczki bezprzegubowe: tył 400mm, przód 530mm i 480mm(ZAMONTOWANE)
Obecny problem:
Podczas ruszania i dodaniu gazu jest taki stuk... podejrzewam którąś z poduszek w skrzyni albo silniku... (NAPRAWIONY)
Przyczyna: Poduszki silnika do wymiany i Simerblocki.
I póki co to tylko tyle. Rozrząd był robiony z ok. 10000km temu, więc póki co jeszcze zime objeżdże i lato.
W miarę postępów będę wrzucać nowe fotki oraz edytować poczynania