Mazda MX-3 EC K8 94r
1, 2
Tak ale dobre 2.5 kupie za min 2tys plus wydech to zabawa na kilka tys a ja tyle nie mam;p
- Od: 24 kwi 2014, 17:21
- Auto: Mazda mx-3 r 94. 1.8
Lepsze 2.5 na ori wydechu niż K8. Ja swój kupiłem za 1k zł z cronosa z automatem i przy samym silniku, poza wymianą uszczelek, nic nie było robione. Moc nieznana, czas do setki między 6.7 a 6.9 co jak na full bak benzyny i lpg jest dość przyzwoitym wynikiem. Elastyczność zdecydowanie na plus przy takim samym spalaniu przy spokojnej jeździe.
Aczkolwiek K8 można uturbić
Aczkolwiek K8 można uturbić
Silnik wymieniony, niebawem wrzucę filmik jak chodzi. W końcu nie ma zapachu po dynamicznej jeździe spalonego oleju co cieszy. Zalany 10w40 Mobil 1.
Silnik ładnie się wkręca, ma kopyto(szczególnie po 4tyś obrotów).
- Kod: Zaznacz cały
http://youtu.be/Lm3yagn8irI
Witam, trochę czasu minęło odkąd byłem aktywny. Parę zmian dotyczących wymiany części dla madzi min.
– wymiana alternatora na zamiennik
– wymiana 2x uszczelka pod deklami (oryginalne)
– uszczelnienie wydechu
Mazda już po kilka tysięcy km od wymiany silnika, powiem szczerze jestem zadowolony. Kapki oleju nie wzięła. Sprawdziłem V-max który wynosi 217km/h (7,3tyś obrotów).
Ostatnio zaparkowawszy idąc na siłownie stała sobie śliczna madzia, bardzo zadbana i na 17 calowych kołach, tak prezentują się obie laleczki. Pozdrowienia dla Paco.
– wymiana alternatora na zamiennik
– wymiana 2x uszczelka pod deklami (oryginalne)
– uszczelnienie wydechu
Mazda już po kilka tysięcy km od wymiany silnika, powiem szczerze jestem zadowolony. Kapki oleju nie wzięła. Sprawdziłem V-max który wynosi 217km/h (7,3tyś obrotów).
Ostatnio zaparkowawszy idąc na siłownie stała sobie śliczna madzia, bardzo zadbana i na 17 calowych kołach, tak prezentują się obie laleczki. Pozdrowienia dla Paco.
Wymieniłem kable zapłonowe gdyż stare już miały przebicie plus odświeżyłem trochę pod maską.
1, 2