Mazda 323f BJ FP '99 1.8 16V
1, 2
wilk28 napisał(a):Piękna BJ i to z mojego miasta i niedaleko mojego domu robione foty. Pozdrawiam i życzę bezawaryjności
hehe to trzeba sie kiedys ustawic na mini spota
majster6920
- Od: 8 sty 2012, 18:50
wilk28 napisał(a):majster6920 uzupełnij swój profil aby było wiadomo skąd jesteś. Dzięki
poszlo.
p.s. dystanse zamowione, czekam na dostarczenie, mala przymiarka i pewnie trzeba bedzie szukac szpilek
majster6920
Witam
Chciałbym zapytac czy ktos moze wie czy felgi 17 cali o szerokosci 8 cali o et 35 wejda do mazdy 323 f bj. Dokladnie chodzi mi o model ktory mam bo felgi juz zamowione, po niedzieli odbieram i mam pewne watpliwosci czy to wejdzie. Na stronie producenta jest info ze beda pasowac ale mam pewne watpliwosci... Bardziej chodzi mi o fakt czy felga nie oprze sie na amortyzatorze bo jezeli bedzie wystawac poza rant to i tak bedzie lada chwila poszerzany... Dzieki za info.
Chciałbym zapytac czy ktos moze wie czy felgi 17 cali o szerokosci 8 cali o et 35 wejda do mazdy 323 f bj. Dokladnie chodzi mi o model ktory mam bo felgi juz zamowione, po niedzieli odbieram i mam pewne watpliwosci czy to wejdzie. Na stronie producenta jest info ze beda pasowac ale mam pewne watpliwosci... Bardziej chodzi mi o fakt czy felga nie oprze sie na amortyzatorze bo jezeli bedzie wystawac poza rant to i tak bedzie lada chwila poszerzany... Dzieki za info.
majster6920
Jak bedzie potrzeba to nadkola poszerze bo nawet mam taki plan... Zreszta i tak czeka mnie blacharka za pare dni... Bardziej chodzi mi o to czy felga nie oprze sie o amortyzator?? Zastanawia mnie tylko czy jezeli teraz mam felge 16 et35 o szerokosci 6,5 cala i pasuje to czy jezeli bedzie szersza felga czy roznica w szerokosci pojdzie na zewnatrz czy tez do wewnatrz??
majster6920
weź sobie w internecie jest sporo kalkulatorów do felg... i zobaczysz ile Ci pójdzie w stronę amora
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
Elo! Panowie i panie czy moze mi ktos podpowiedziec czy pakiet od mazdy 323 bj sportive pasuja do zwyklej bj z 99 roku?? Zdaje sobie sprawe ze trzeba wymienic praktycznie caly przod ale nie wiem czy mocowania lamp i zderzaka od wersji sportive sa takie same jak w zwyklej bj... Buda niby ta sama ale jakby ktos udzielil fachowej porady bede wdzieczny... W tym roku robie dosc duza rewolucje z moja mazda i kolejna rzecza ktora chce zrobic to przelozyc pakiet od sportiva... Raz jeszcze dzieki za info...
P.s. Okazalo sie ze felga spasowala, zmiescila sie na styk, jest na rowni z rantem
trzeba kupic gumy usztywniajace bo czasami dobija i drze o rant...
P.s. Okazalo sie ze felga spasowala, zmiescila sie na styk, jest na rowni z rantem
majster6920
A jakie opony masz założone na tych 17???U mnie mam 205/40 na 17/8cali i nic nie trzemajster6920 napisał(a):Elo! Panowie i panie czy moze mi ktos podpowiedziec czy pakiet od mazdy 323 bj sportive pasuja do zwyklej bj z 99 roku?? Zdaje sobie sprawe ze trzeba wymienic praktycznie caly przod ale nie wiem czy mocowania lamp i zderzaka od wersji sportive sa takie same jak w zwyklej bj... Buda niby ta sama ale jakby ktos udzielil fachowej porady bede wdzieczny... W tym roku robie dosc duza rewolucje z moja mazda i kolejna rzecza ktora chce zrobic to przelozyc pakiet od sportiva... Raz jeszcze dzieki za info...
P.s. Okazalo sie ze felga spasowala, zmiescila sie na styk, jest na rowni z rantemtrzeba kupic gumy usztywniajace bo czasami dobija i drze o rant...

Opony 215/40... Fotki wrzuce przy okazji bo musze zrobic...
majster6920
[size=100][/size]
- Załączniki
majster6920
felga kozak 

- Od: 26 lut 2011, 17:58
- Auto: Toyota GT86
1, 2