Mazda 323F BJ RF 2002 TDVI 74 kW Pakiet Etude Style on constraction :)
Ok. Tośmy sie ugadali 

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
autko ma 11 lat, a na zdjęciach wygląda jak z wprost z salonu
super stan 
- Od: 9 mar 2013, 06:56
- Auto: fotograf ślubny bielsko-biała | Mateusz Korczyk
Mazda MX3 1998 r.
1.6 16v 107 KM
Jak na te lata to jest troszkę do zrobienia, ale z czasem da się wszystko ogarnąć
Lubię jak służy bezawaryjnie 

obecnie Kia QL
Zawsze jest coś do zrobienia
Jakaś poprawka
Ale to po to, żebyśmy o nich nie zapominali
Chyba nie widziałem tak zadbanego modelu 
- Od: 9 mar 2013, 06:56
- Auto: fotograf ślubny bielsko-biała | Mateusz Korczyk
Mazda MX3 1998 r.
1.6 16v 107 KM
ogólnie BJ jest trudnym modelem bo korozja łatwo ją łapie, życzę żeby jak najdłużej była tak piękna 
Panowie dzięki za miłe słowa i ślę podziękowania dla tych, którzy pomogli ożywieniu Magdaleny
Kilka ostatnich fot bez żadnego retuszu na zimowym set up-ie:

obecnie Kia QL
Powiem szczerze że kolorek na zdjęciach robi imponujące wrażenie. Tak jak ktoś wyżej pisał wygląda jak z fabryki by wyjechał 
Czarna Madzia 323 BJ 2002 ROK 2.0 Diesel 101 KM
Moja Madzia 323
Sprzedam Filtr powietrza do Mazdy 626 Ditd Nowy oryginalny Mazda
Moja Madzia 323
Sprzedam Filtr powietrza do Mazdy 626 Ditd Nowy oryginalny Mazda
- Od: 27 sie 2010, 15:13
- Auto: M 323f BJ 2.0 DiTD 101 KM
Klocuszki spisują się bdb, ale jak każde pylą. U mnie nie da się tego aż tak zauważyć, bo mam stalówki jeszcze. Dzięki za miły komentarz. Mi też ten kolor przypadł do gustu. BTW, po naszej ukochanej zimie swirlów się narobiło od groma i za jakiś czas znów będzie polerowany
Zdradzę małe przygotowania do końcowego etapu założenia grilla bo brakuje mi jeszcze siatki ochronnej, aby zamontować w całość.
Kilka spy fot.

Tu mam pytanie jak to zamocować tak, aby ktoś nie miał lepkich rączek? Zaznaczam ze logo jest na bardzo mocnej taśmie.

Tu jakby ktoś potrzebował nr katalogowego do znaczka:

Kilka spy fot.
Tu mam pytanie jak to zamocować tak, aby ktoś nie miał lepkich rączek? Zaznaczam ze logo jest na bardzo mocnej taśmie.
Tu jakby ktoś potrzebował nr katalogowego do znaczka:

obecnie Kia QL
ładne autko.
z tym znaczkiem to bez przesady.
kto by chciał rwać znaczek mazdy
z tym znaczkiem to bez przesady.
- Od: 26 lut 2011, 17:58
- Auto: Toyota GT86
4fly napisał(a):z tym znaczkiem to bez przesady.
Właśnie... to nie VW, że można go opylić sąsiadowi jednemu czy drugiemu

A tak poza tym to dołączam się do pochwały koloru

- Od: 17 kwi 2012, 12:25
- Auto: Mazda 323F 2.0 DITD 2000r. Pakiet Sportive, BI-XENON
daj go na klej do szyb i będzie mocno zamocowany 
Zalej betonem
jak ktoś by Ci gwizdnął to byś miał naprawdę strasznego niefata
Tak jak kolega wspominał – to nie znaczek VW czy BMW aby Ci gwizdnęli więc bez obaw
Klej do szyb jest ok

jak ktoś by Ci gwizdnął to byś miał naprawdę strasznego niefata
Klej do szyb jest ok

Konrado2104 napisał(a):Zalej betonem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Tu bardziej chodziło mi o występowanie spinek z tyłu, ale w oryginale też jest takie samo osadzenie bez dodatkowego mocowania. Po weekendzie grill będzie spasowany.
Z nowości, doszła zmiana, a mianowicie mieszek z cienkiej skóry w kolorze czarnym (poprzedni nieco był z grubszej skóry, ostatnim razem za krótko trochę przyciąłem z tegoż względu wyskakiwał mi plastik maskujący tunel drążka zmiany biegów). W końcu po wielkich zmaganiach, zdjęciu tunelu, udało się wymienić żarówkę T5 w zapalniczce, która uległa przepaleniu – ustrojstwo mocno się trzyma w stykach. Na jej miejsce wskoczyła diodowa

obecnie Kia QL
Erastotenes napisał(a):W końcu po wielkich zmaganiach, zdjęciu tunelu, udało się wymienić żarówkę T5 w zapalniczce, która uległa przepaleniu – ustrojstwo mocno się trzyma w stykach. Na jej miejsce wskoczyła diodowaFoty po montażowe już wkrótce
To jednak mamy podświetlane gniazdko zapalniczki?

Bo u mnie nie świeci i myślałem że tam nie ma podświetlenia...
- Od: 17 kwi 2012, 12:25
- Auto: Mazda 323F 2.0 DITD 2000r. Pakiet Sportive, BI-XENON
Piter5700 napisał(a):To jednak mamy podświetlane gniazdko zapalniczki?Bo u mnie nie świeci i myślałem że tam nie ma podświetlenia...
Wyjmij popielniczkę, sprawdź palcem czy jest klosz żarówki lub wolny otwór. Jeśli coś takiego istnieje to do dzieła. Odkręcasz wszystkie śruby po bokach oraz na środku tunelu, ówcześnie zdejmując delikatnie plastik z ręcznego i osłonę plastikową na biegi, plastik na kołek przy dźwigni gazu. Dajesz go delikatnie od siebie, do góry i jest już twój. Pozostało tylko schowek pasażera wyjąć – ściskamy po bokach delikatnie aż wyjdzie z mocowania górnego. Następny krok od siebie delikatnie, wówczas wyskoczy z zatrzasku. Kolejno w bok do tunelu i od siebie. Schowek masz w rękach
Do tej operacji jest ci potrzebny krótki krzyżak o normalnej grubości tj fi 3-4 mm. Odkręcasz tylko jedną śrubkę od wewnątrz mocowania zapalniczki. Wyłapiesz to palpacyjnie czyli palcami gdzie to jest. Potrzebna jest do tego dobra latarka najlepiej pionowa, abyś sobie podświetlił, to co chcesz zobaczyć i wymienić. Mocowanie żarówki tj. oprawkę, musisz obrócić o jakieś 180* by można było ją wyjąć – trochę zabawy z tym jest. Pamiętaj nic na siłę, bo zrobisz sobie więcej szkód niż pożytku.
mily200 napisał(a):Podoba mi się postęp prac
Małymi krokami realizuje to co zaplanowałem. Frajda jest z tego bardzo miła, bo część rzeczy samemu można zrobić
Przedstawiam spy foty. Efekt oceniam całkiem całkiem na plus

obecnie Kia QL

Mieszek też ładnie siedzi