Mam na imie Darek i jestem z Bydgoszczy. Mam Mazde 323F BG od 3 lat.
wyposażenie seryjne szału nie ma a więc automatyczna skrzynia biegów, wspomaganie, elektryczny szyberdach, lakier jak widać,
To jest moj pierwszy post na forum więc chciałbym się najpierw z Wami przywitać – a więc witajcie
Poniżej chciałbym przedstawić moją trzecią połówkę – Mazdę 323F BG w automacie z silnikiem 1.6 16V.
Autko nie sprawia mi żadnego kłopotu ale mam pewne zastrzeżenia/pytania.
Pierwsze z nich to duże dymienie na biały kolor chwile po rozruchu potem jest ok. Oleju nie bierze, a jeździ na 5W40, uszczelkę pod głowicą wymieniłem – chociaż była cała, płynu chłodniczego nie ubywa. Druga sprawa to duże spalanie benzyny/gazu. Jest to około 8 litrów benzyny lub 10 litrów gazu w trasie.
W ostatnim czasie wymieniłem chłodnice, przepłukałem nagrzewnicę bo nie dawała rady wymieniłem olej, filtry. Nieco wcześniej, jednak w tym roku zrobiłem polerkę.
Maskę, klapę oraz lusterka mam oklejoną czarną folią 3M – czarny mat, do tego zrobiłem podgrzewane lusterka, dałem wstawić korek wstydu (LPG)zamontowałem alarm wymieniłem przewody i świece na NGK, koła 14 cali w amelinium
Mam pare planów odnośnie autka, między innymi zmiana koloru podświetlenia licznika, zmiana tapicerki centralny z pilota jeśli kasa pozwoli to elektryczne szyby no i tapicerka (sikura) oczywiście