Auto wyglada bardzo dobrze
Mazda 323 BF B6T 1988r – GTX 4WD – 1.6 16V Turbo
[quote="Lukas007"]Dodatnie pochylenie kol wplywa pozytywnie na wlasciwosci jezdne, czy zawieszenie nie jest jeszcze ustawione ?
Jesli chodzi o tylne po stronie pasażera to od samego początku jakoś tak jest. Musze to ustawić albo wymienić coś jeśli trzeba bedzie, a teraz jest już z czego przekładać. Pozostałe są na swoim miejscu.
Jesli chodzi o tylne po stronie pasażera to od samego początku jakoś tak jest. Musze to ustawić albo wymienić coś jeśli trzeba bedzie, a teraz jest już z czego przekładać. Pozostałe są na swoim miejscu.
- Od: 9 mar 2006, 17:09
- Auto: Mazda 323 BF GTX 4WD 1988r,
Mazda 323 BF GT Turbo Sedan 1989,
Mazda 6 GY 2003r
Daihatsu YRV Gtti 2005
Ależ ona piękna! To jeszcze prawdziwy samochód, dzieło inżynierów, a nie informatyków...
Jestem Nikim co umie tylko spać
Lunatykiem od odkładania spraw
Fanatykiem marzeń
Lunatykiem od odkładania spraw
Fanatykiem marzeń
- Od: 18 cze 2012, 15:50
- Auto: Mazda 323P BA, 1.3 B3, rocznik '97
Witam
Sporo czasu mnie tu nie było ale Mazda jak najbardziej dalej w moim posiadaniu i chyba ma sie dobrze
Co do planów na ten rok to udział w cyklu Classic Auto Cup więc może w końcu będzie mogła pooddychać świeżym powietrzem. Co do planowanych modów to nic specjalnego nie jest w planie prócz tego żeby doprowadzić wszytko do takiego stanu aby mnie nie zawiodła.
Myslałem nad zmianą koloru felg i przemalowaniu wlotu zderzaka.
Tak jest

Tak mogło by byc

albo tak

a tu felgi

Oczywiscie wszystko to kiepskiej jakosci VT w Paint'cie
Takie tam stare – małe zmagania
Sporo czasu mnie tu nie było ale Mazda jak najbardziej dalej w moim posiadaniu i chyba ma sie dobrze
Co do planów na ten rok to udział w cyklu Classic Auto Cup więc może w końcu będzie mogła pooddychać świeżym powietrzem. Co do planowanych modów to nic specjalnego nie jest w planie prócz tego żeby doprowadzić wszytko do takiego stanu aby mnie nie zawiodła.
Myslałem nad zmianą koloru felg i przemalowaniu wlotu zderzaka.
Tak jest

Tak mogło by byc

albo tak

a tu felgi

Oczywiscie wszystko to kiepskiej jakosci VT w Paint'cie
Takie tam stare – małe zmagania
Mazda 6 GY 2003r
Daihatsu YRV Gtti 2005
Ło, nie widziałem tego tematu wcześniej, a szkoda. 323 bg 4x4 turbo to jeden z najbardziej udanych samochodów mazdy, chociaż nie jestem fanem wyglądu BG, tak silnik i napęd rekompensują wszystko. Świetne autko.
Co do wyglądu radziłbym zostawić felgi kolorowe, to dodaje dużo 'sympatyczności' i ujednolić trochę kolor nadwozia.
Bardzo fajnie sssyczy
Co do wyglądu radziłbym zostawić felgi kolorowe, to dodaje dużo 'sympatyczności' i ujednolić trochę kolor nadwozia.
Bardzo fajnie sssyczy
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
Jarson ale to jest BF
Co nie zmienia faktu, że świetne auto 
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
jak dla mnie rodzynek i im starsze tym ładniejsze ale wiadomo kwesta gustu 
nissan/drift to zabawa mazda to podstawa :D
- Od: 16 mar 2008, 15:26
- Auto: Mazda 323BG
nissan 400sx turbo
Za każdym razem jak patrzę to trochę żałuję że sprzedałem, ale najważniejsze że dbasz o nią i trafiła w dobre ręce! Pamiętam jak mnie męczyłeś o sprzedaż auta od sierpnia 2009 do czerwca 2010.
Jak moja BG B6T się złoży to może w końcu siostry spotkają się po latach rozłąki na jakimś zlocie. Piękne były czasy gdy stały 2 x 323 B6T w garażu
. Teraz tylko 323 B6T i MX'3 BPT
BF/BG nie są może piękne ale mają coś w sobie, co powoduje że jak raz się przejedziesz to będziesz wierny tym modelom.
Jak moja BG B6T się złoży to może w końcu siostry spotkają się po latach rozłąki na jakimś zlocie. Piękne były czasy gdy stały 2 x 323 B6T w garażu

BF/BG nie są może piękne ale mają coś w sobie, co powoduje że jak raz się przejedziesz to będziesz wierny tym modelom.
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Świtna ta BF
jeszcze bardziej kanciasta niż BG, ostre rysy, troche niepozorna bryła ale jak wydać na torze wprawy kierowca nieźle nią wymiata
Jarson kwestia gustu, dla mnie podobnie jak i dla Cukierka to jest coś więcej niż samochód, on ma to coś co sprawia że in więcej jeździsz BG to tym bardziej się przywiązujesz i nie chcesz niczego innego

Jarson kwestia gustu, dla mnie podobnie jak i dla Cukierka to jest coś więcej niż samochód, on ma to coś co sprawia że in więcej jeździsz BG to tym bardziej się przywiązujesz i nie chcesz niczego innego
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
a moim zdaniem Bg i Bf są piekne... może nie w serii w podstawowych wersjach ale.... BF GTX, BG GT/GTX/GTR
... mimo że sam posiadam MX-3 w tej chwili to BG uważam (wg mojej opinii) za ładniejsze.... i chętnie bym silnik z MX-3 zeswapował spowrotem do budy BG
...a Bf też uwielbiam...
Już nie robią takich dopracowanych i trwałych aut 

- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
moim tez. takie male strzaly. warto o nie dbac bo zostalo ich juz bardzo niewiele i cena ich juz teraz bedzie tylko szla w gore.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Tak tylko że tA adriano ma słabą blachę... i sam adrian tego nie ukrywał... szkoda że nowy nabywca nic z tym nie zrobił... i dalej odsprzedaje... najgorsze gdy ktoś zwleka z takimi pracami....
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Właśnie widziałem tego BF adriano na otomoto i jestem ciekaw czy jest bardzo zjedzona przez rdzę,ostatnio coraz bardziej mnie kusi aby przygarnąć coś takiego pod swoją opiekę
Moje ex BF w stanie blacharskim nie ma nawet porównania z BF Adriano. Wiem bo ta BF była przez nas rozebrana i sprawdzaliśmy każdy kawałek blacharki aby ewentualnie naprawić ale poza 2 malutkimi elementami przy nogach kierowcy/pasażera nic nie było do roboty. Wszystkie elementy jak progi,nadkola,podłużnice itp były w oryginalnym lakierze i nie było oznak najmniejszej korozji. Ciężko będzie znaleźć BF lub BG w takim stanie blacharskim.
www.gtrproject.pl
Co do Ex Adrianowej BFki to sytuacja wyglada tak że chciałem ją łyknąć do kompletu ale dowiedziałem się że jeśli chodzi o blachę to łatwiej i taniej będzie zmienić budę niż ratować obecną. Tak więc sporo, sporo pracy i czasu przed przyszłym nabywcą bo ja się na pewno poddaję. Moja jest marzeniem które się spełniło – a zamarzyłem o takiej jak kupiłem swój pierwszy samochód Mazda 323 BF na gazniku 1.3 do której wpadło LPG i całe 60 KM unosiło mnie nad asfaltem
Cukierek sam wie ile go męczyłem o nią i do tej pory nie żałuję zakupu.
WIELKIE POZDRO DLA CUKIERKUF....
Cukierek sam wie ile go męczyłem o nią i do tej pory nie żałuję zakupu.
WIELKIE POZDRO DLA CUKIERKUF....

Mazda 6 GY 2003r
Daihatsu YRV Gtti 2005