Przyszła pora pokazać i moją madzie, jestem jej pierwszym właścicielem w Polsce od czerwca zeszłego roku. Mazda została sprowadzona z Niemiec (oczywiście od starszego pana
Dane techniczne:
Silnik: 1.489 cm3 16 valve
moc: 88 km
Wyposażenie:
2 x poduszka powietrzna
wspomaganie kierownicy
elektryczna antena
ABSu nie ma albo nie działa
Centralny zamek
regulacja wys. fotela
Wymiany:
po zakupie: rozrząd, olej, filtry, płyny, bezpiecznik zapalniczki bo nie działała, oring aparatu zapłonowego + spawanie środkowego zaczepu wydechu końcowego).
+ niepotrzebna wymiana napinacza łańcuszka rozrządu (szczegóły w innym temacie)...
+ gruntowna konserwacja całego podwozia, niestety trzeba było pospawać tylny kielich amortyzatora i próg z przodu. Ale powinien być spokój na jakiś czas bo auto było wypatroszone doszczętnie i wszystko czyszczone.
Modyfikacji póki co brak
W planach mam założyć instalacje gazową i na początek jakieś lepsze felgi 16 bo te 15 jakoś średnio mi przypadły do gustu.
aha dodając jeszcze do opisu samego auta to przy zakupie miała 88400 tys. przebiegu, w który ciężko mi uwierzyć przy tym wieku auta, choć mechanik który wymieniał rozrząd twierdził ze silnik wygląda rewelacyjnie w środku i inne podzespoły też (ja się aż tak nie znam
No tyle ma na liczniku
Poniżej parę fotek, na razie tylko tyle za jakiś czas postaram się coś dorzucić