Mazda mx-3 1.6 16V SOHC
Rafał napisał(a):To co robisz jest niebezpieczne i zagraża w ruchu lądowym.
Proponował bym wyjeżdżając gdzieś autem wyobrazić sobie, że komuś możesz krzywdę zrobić.
Wyobrażaj sobie to do momentu aż dotrzesz do celu szczęśliwie.
prawda...
Matador napisał(a):tak zgadza się... prawko zdałem za pierwszym razem bez najmniejszego błędu.. Jeżdzę autem od ok 2lat... wiem gdzie i jak można jechać z jaką prędkością itp... co wy myślicie że wsiadam i od razu noga w podłogę żeby filmik był? była okazja nagrałem, samochodów wcale nie było na trasie a znam ja bardzo dobrze wiec te wasze komentarze są zbędne. Jakoś do tej pory najmniejszej stłuczki nie miałem...
...a ja widzialem juz auta po niskim locie koszacym z szosy, bo kierowca (prawko mial 5 lat) byl z pobliskiej miejscowosci i znal ta droge na pamiec...
na koniec nalezy tylko dodac, ze zabil 4 osoby w swoim aucie, a sam przezyl... jest kaleka
Ps. a ja bylem pewien, ze na kursach prawajazdy ucza przewidywania sytuacji i ograniczonego zaufania...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Matador napisał(a):prawko zdałem za pierwszym razem bez najmniejszego błędu.. Jeżdzę autem od ok 2lat... wiem gdzie i jak można jechać z jaką prędkością itp
To witam w klubie ja też zdałem prawko za pierwszym razem bez błędnie, ale wiem z własnego doświadczenia że egzamin nic nie daj w normalnej jeździe i tak na prawdę człowiek pół roku sam się uczy jeździć od nowa a potem doskonali swoje umiejętności wraz z przebytymi kilometrami. W pracy zrobiłem wiele tyś Km ale nigdy nie powiem ze jestem super kierowca najlepszy na świecie bo mam tylko 5L stażu na kierownicą. Dużo mnie nauczyło zderzenie z dzikiem jak bardzo blisko jesteśmy od potencjalnej tragedii, zobacz filmik klubowicza wracającego z Ryk który był o włos od poważnego wypadku a prędkości były bezpieczne. Robisz jak chcesz nie mówię że każdy jeździ z godnie z przepisami bo ja też mam na koncie mandaty ale tu też nie chodzi o Ciebie tylko o innych. Paru moich znajomych jest już na tamtym świecie bo tak samo myśleli jak Ty.
tyle ode mnie...
Dajcie spokój, szkoda klawiatury. Lepiej chodźcie na piwko do kącika 
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Matador napisał(a):była okazja nagrałem, samochodów wcale nie było na trasie a znam ja bardzo dobrze
widze ze masz kompletny brak wyobrazni
Kiedys jechalem swoim pierwszym autem zawiezc kumpla do chaty z roboty. Trase znalem na pamiec godzina 23 : 30 , puste drogi i skromne 75 km/h
Z podpozadkowanej wylecial koles co myslal tak jak Ty, a moze tak jak ja

wiec nie gadaj jakim jestes kierowca i ze znasz trase – miej wyobraznie i rozwage
Ale na cholere tak się spinać? Panowie. Każdy ma swój zdrowy rozsądek i instrykt samo zachowawczy i myśle że wie, albo powinien wiedzieć, kiedy można depnąć a kiedy nie. Nie widze sensu wałkowania tego tematu dalej.
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
jarsoN napisał(a):Panowie. Każdy ma swój zdrowy rozsądek i instrykt samo zachowawczy i myśle że wie, albo powinien wiedzieć, kiedy można depnąć a kiedy nie.
jak bys zabil tylko siebie to mam to w

ale jak ktos naraza innych... to juz inna sprawa...
jarsoN napisał(a):Nie widze sensu wałkowania tego tematu dalej.
a miales wypadek kiedys?

jak nie, to ... postaraj sie sobie to wyobrazic...
...wiesz ilu mlodych kierowcow patrzy na swiat wlasnie jak kolega Matador?
wiecej

Arkana , Renault , Mii
jarsoN napisał(a): Każdy ma swój zdrowy rozsądek i instrykt samo zachowawczy i myśle że wie, albo powinien wiedzieć, kiedy można depnąć a kiedy nie.
Jakby tak było, to nie widzielibyśmy tylu trupów na drogach... Doświadczenie nabywa się całe życie... A nie po pół roku od posiadania prawka i przez dwa lata na traktorze po polu... Ocknijcie się trochę.
Koniec tej durnej kłótni.
dzisiaj jechałem do miasta w jedną stronę skręcałem zatrzymałem się w celu ustąpienia pierwszeństwa nadjeżdżającemu z naprzeciwka i tylko słyszę pisk opon a w lusterku gość oplem zafirą i widziałem jak mi już w pupę wjeżdża... gdybym nie odjechał szybko do przodu to bym miał pupę do klepania.. oczywiście ............ gościa w CB radio.. tłumaczył sie ze dopiero wstał i spieszy się...
Wracając jadę sobie jak zawsze ok 110km/h i z naprzeciwka facet wyprzedza.. zwolniłem do 50 i ledwo udało mu się wyprzedzić... oczywiście facet zachował się ok i przeprosił unosząc rękę...
Tak jak Jarson napisał... wiem gdzie i kiedy mogę przydusić.. żeby inni jeździli tak jak ja to by pół biedy było
Wracając jadę sobie jak zawsze ok 110km/h i z naprzeciwka facet wyprzedza.. zwolniłem do 50 i ledwo udało mu się wyprzedzić... oczywiście facet zachował się ok i przeprosił unosząc rękę...
Tak jak Jarson napisał... wiem gdzie i kiedy mogę przydusić.. żeby inni jeździli tak jak ja to by pół biedy było
- Od: 23 lip 2010, 18:31
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V
Do 1 wypadku się tak mówi. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jakie to są ułamki sekund i jak potem człowiekowi czasem trudno złożyć,jak to się stało. Doświadczenie za kółkiem zbiera się całe życie. Czasem ty będziesz jechał ok, ale to ktoś inny popełni błąd, czasem szybka reakcja sprawia, że człowiek uniknie stłuczki itp.
Mówienie wiem i kiedy mogę wdepnąć= jak dla mnie shit, przepraszam za słowo. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy na drodze
koniec tematu.
Mówienie wiem i kiedy mogę wdepnąć= jak dla mnie shit, przepraszam za słowo. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy na drodze
koniec tematu.
-
Ania_TM
Widzewianka_TM napisał(a):Do 1 wypadku się tak mówi. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jakie to są ułamki sekund i jak potem człowiekowi czasem trudno złożyć,jak to się stało. Doświadczenie za kółkiem zbiera się całe życie. Czasem ty będziesz jechał ok, ale to ktoś inny popełni błąd, czasem szybka reakcja sprawia, że człowiek uniknie stłuczki itp
100 %-centowa racja sam tak mysłałęm bo jeżdżę według mnie dobrze i do tego nie za szybko (trasa max 80km/h-100km/h z przerwami 160km/h
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
Nie to żebym się chwalił ale stałem się nowym posiadaczem samochodu:) być może bede krytykowany ale mam to w du... stan techniczny i mechaniczny jest rewelacyjny. Przed kupnem sprawdzana na stacji diagnostycznej. Wszystko ok. Madzia świetnie się zaprzyjaźniła
<palacz> hehe
kilka fotek na szybkiego, kolega robił...
Powrót, po kupnie..
A to już demontarz CA
w srodku
Bunia zakupiona od starszego goscia... motor 2.0 150km vanos 320i wyposażenie w miare bogate poduszki elektryka pełna komp itp alu 16" dedykowany tłumik koncowy + strumiennica + 6 cylindrów = nie potrzeba CA
idzie się zakochać w tym..
Czarny metaliczny kolor + przyciemnione szyby dają fajny efekt. A 150 koni z tylnym napędem daje frajde z jazdy..
Z planów hmm jakieś drobiazgi wnetrza moze skóta czarna... Bez WT... Pozdro

Powrót, po kupnie..

A to już demontarz CA

w srodku

Bunia zakupiona od starszego goscia... motor 2.0 150km vanos 320i wyposażenie w miare bogate poduszki elektryka pełna komp itp alu 16" dedykowany tłumik koncowy + strumiennica + 6 cylindrów = nie potrzeba CA
Czarny metaliczny kolor + przyciemnione szyby dają fajny efekt. A 150 koni z tylnym napędem daje frajde z jazdy..
Z planów hmm jakieś drobiazgi wnetrza moze skóta czarna... Bez WT... Pozdro
To chyba nie słyszałes V6 mazdy xD.. sądząc po Twoich postach to tymi modami beda neony parapet na klape ;D
- Od: 31 mar 2010, 17:04
- Auto: MX-3 K8 92'
Dobra decyzja ze zmianą na takie auto 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
tylko uważaj, żebyśmy nie przeczytali o Tobie w dzienniku, bo to jednak trochę więcej koni niż w maździe, do tego napęd na tył...
- Od: 17 wrz 2006, 17:02
- Auto: 323F BG
The Drifter napisał(a):no wreszcie wybrałeś auto do którego z cała pewnościa bedziesz pasował
Zgadzam się, wreszcie trafił swój na swojego

<lol> ;) Motocykl to najwiekszy wibrator jaki mozna włożyc dziewczynie miedzy nogi. :]
Pojebancy są byli i będą.. BMW pełen oryginał.. w pupie mam was i co myślicie... zazdrość zawiść??
Mazda sprzedana.......... niech służy tak jak mi służyła bezawaryjnie.. mam nadzieję że nowy własciciel bedzie dbał o nią i cieszył się jak ja gdy ją kupiłem
Mazda sprzedana.......... niech służy tak jak mi służyła bezawaryjnie.. mam nadzieję że nowy własciciel bedzie dbał o nią i cieszył się jak ja gdy ją kupiłem
Kolega matador wlasnie zarobil bana. Tak jak kiedys obiecywalem. Do trzech razy sztuka – tym razem juz na stale.