Mazda 323F BA 98r 1,5l 90KM

BJ / BA / EC / BG / BF / BW / BD / BV

Postprzez Młody92 » 16 sty 2011, 02:41

Witam.

Po długim zastanowieniu stwierdziłem, że jednak zarejestruje się na forum i pochwale się wam moim nabytkiem. :) Co prawda musiałem po niego przeciułać 700 kilometrów (do celu i z powrotem) ale naprawde było warto :P

Mazda sprowadzona została z Niemiec, z (rzekomo) udokumentowanym 110 tyś. przebiegu, autko jest w bardzo dobrym stanie (silnik w dobrym stanie [nie był myty od nowośći także nie wystraszcie się], blacha bez objawów rdzy, wnętrze zadbane), Magda kupiona była od starszego pana który traktował samochód raczej jako pojazd do wycieczek rekreacyjnych niż do użytku codziennego. Ale mniejsza z tym, teraz troche faktów o tym co gdzie i jak:

Model: 323F BA
Rocznik: 1998r
Silnik: 1,5l – 90 KM DOHC / Benzyna, niegazowana
Przebieg: 110 000 km
Kolor: Niebieski
Dodatkowe bajery: Klimatyzacja (o dziwo sprawna), elektryczne szyby, regulacja 3 poziomowa foteli (kubełkowych), regulacja kierownicy
Co zostało zrobione:
– Sworzeń (lewy przód)
– Łączniki stabilizatora
– Świece
– Olej (Castrol Magnatec)
– Paski klinowe
– Opony zimowe tył
– Rzeczy konieczne z cyklu gaśnica, trójkąt, płyn do spryskiwaczy, nowe wycieraczki
– Część roboty papierkowej (tłumacz przysięgły, kilka urzędów, wyrobienie NIPu)
– Radio Pioneer DEH-2220UB
– Polskie blachy rejestracyjne

Do zrobienia:
– Car audio (głośniki tył, półka, skrzynia basowa <– dalsza przyszłość)
– Na wiosnę nowe opony + alu (albo zwyczajne stalówki + kołpaki wszystko zależy od aktualnej sytuacji finansowej)
– Nowy tłumik (w sumie najlepiej cały wydech jest do zrobienia)
– Dywaniki gumowe na zimę by się przydały (póki co jeżdżę z oryginalnymi welurowymi)
– Konserwacja podwozia

Wiem, że opis nie należy do jakiś szczególnie wybitnych ani inteligentnych ale musicie mi to wybaczyć, bo od dawna nie ruszałem żadnego forum, także jestem z tym na świeżo. Mam nadzieję, że jakoś ze mną wytrzymacie. :)

No to na koniec dorzucę jeszcze kilka fotek (tak wiem jest brudna, ale zdjęcia były robione na mrozie i nie specjalnie widziało mi się myć go, żeby rano odmrażać zamki), poza tym musiałem ją uwiecznić zaraz po powrocie do domu. Przy najbliższej okazji jak będę miał możliwość porobienia zdjęć, wrzuce ją bardziej czystą i zadbaną.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Postaram się aktualizować informację na temat Mazdy wraz z każdą zmianą jaką wprowadzę.

No i na koniec pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Ostatnio edytowano 4 mar 2011, 00:23 przez Młody92, łącznie edytowano 1 raz
Początkujący

Od: 16 sty 2011, 02:10
Auto: Mazda 323F BA 1.5, 90KM, 1998r

Postprzez V6 sound » 17 sty 2011, 13:26

Fajny kolorek :) i po full lifcie ;) tylko halogeny raczej nie ori :>
Forumowicz

Od: 3 gru 2010, 17:00

Postprzez baartek87 » 17 sty 2011, 15:50

ładna, fajny kolor bardzo mi się podoba. życzę szerokości i bezawaryjnej jazdy
Obrazek
Początkujący

Od: 29 lis 2010, 20:44

Postprzez Młody92 » 17 sty 2011, 22:25

Hmm... halogeny mogą być nieoryginalne bo podejrzewam, że był stuknięty dlatego, że szpara pomiędzy zderzakiem a maską jest ciut nierówna, ale silnik jest cały i chodzi także nie będzie chyba tak źle z tym w przyszłości, no i cena za furke też była przystępna (6 500zl) także nie licze, że totalnie WSZYSTKO będzie z nią ok. Moją aktualną i największą bolączką jest stary zardzewiały tłumik który pewnie niedługo wymienie bo trzeszczy okrutnie (prawdopodobnie będę musiał cały wydech wymienić może poza kolektorem) i tu licze na was. Jaki tłumik byście polecali w miare przyzwoitej cenie, z całkiem przyzwoitym brzmieniem ale bez przesady. No i wiadomo nie chcę żadnej armaty na pół bagażnika bo to bardziej straszy niż przykuwa uwagę.
Początkujący

Od: 16 sty 2011, 02:10
Auto: Mazda 323F BA 1.5, 90KM, 1998r

Postprzez macius323fba » 17 sty 2011, 22:32

identyczna jak moja, gdy kupowałem
szerokosci
WWW.GTNEMESIS.PL
Forumowicz

Od: 5 lut 2010, 20:49
Auto: mazda323f ba

Postprzez boczek86 » 18 sty 2011, 01:44

kolor przepiekny sam bym chcial taki miec :P